Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Странен дразнещ шум отпред след смяна на гуми!

Recommended Posts

Здравейте отново колеги!

Пиша пак за досадно проблемче. Преди няколко дена си смених зимните гуми с летни.

Понеже имам два комплекта лети джанти си сложих тези които са ми за лятото с летнитте гуми. Карани 1 сезон Дънлоп Спорт 15 ки 206-160 ако не се лъжа. Преди да ги мотират пичовете от гумаджийницата ги балансираха както си трябва и ми ги сложиха. Тръгнах си аз щастлив че ще си карам с по хубавите джантички но в един момент се заслушах в някакъв странен шум от пред (уп упупупупуп) все едно нeщo някъде се търка или има крива джанта особенно при 40 50 км в час става страшно дразнещо при по висока скорост се губи. Странно е че няма тресене на волана не ми дърпа в ляво или в дясно а със зимните гуми и другите джанти нямах грижа. Ходих пак на гумаджия за преаланс разменихме едната джанта отпред замина за задна пак нищо гледаха я всякакви специалисти всички твърдят че джантите са ок перфектно прави гумите са нови и няма проблеми няма проблем и по окачването но шумът си стои. Дайте някакво съветче някой имал ли е подобен проблем.

Ще съм много благодарен че полудях.

Забравих да добавя че става дума за Октавия 2

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един странен въпрос - ти сигурен ли си че идва отпред вляво? Хубаво е да седне някой отзад и да потвърди че идва от същата посока. Да де, това няма да ти оправи проблема :) Иначе ако старите джанти са със зимните гуми - сменяй една по една. Слагаш едната предна и караш. Слагаш другата предна и караш. Така ще видиш при смяната на коя джанта с гума ще изчезне шума. Ако сложиш и 4-те зимни и шума пак го има - просто съвпадение и проблема ще е ясно че не е от гумите

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един странен въпрос - ти сигурен ли си че идва отпред вляво? Хубаво е да седне някой отзад и да потвърди че идва от същата посока. Да де, това няма да ти оправи проблема :) Иначе ако старите джанти са със зимните гуми - сменяй една по една. Слагаш едната предна и караш. Слагаш другата предна и караш. Така ще видиш при смяната на коя джанта с гума ще изчезне шума. Ако сложиш и 4-те зимни и шума пак го има - просто съвпадение и проблема ще е ясно че не е от гумите

От пред от ляво е със сигурност защото го усещам и в краката си. с минимално вибрации.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тук вече се писа за гумите Дънлоп и неравномерното им износване. Мойте преди да ги изхвърля и виеха и вибрираха при спиране, все едно дисковете са ми криви... Я виж да не са кекави и твойте. Макар, че гумаджията трябва да го види това...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тук вече се писа за гумите Дънлоп и неравномерното им износване. Мойте преди да ги изхвърля и виеха и вибрираха при спиране, все едно дисковете са ми криви... Я виж да не са кекави и твойте. Макар, че гумаджията трябва да го види това...[/quote

Значи и аз имам съмнение че е от гумите но все пак на един сезон и на по малко от 10 000 км

са а и гумаджията и единият и другият казаха че са супер нови и нищо им няма

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми се случи почти същото миналата седмица.Също след смяна на гумите,също отпред в ляво луп-луп, като го усещах в краката си.Няма да повярваш, но ми се беше забил в гумата болт- с голяма широка глава(като коларските болтове).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте Колеги

Благодаря на всички за съветите. Проблемът наистина се оказа от гумите или по точно от предно ляво колело.

Все още не мога да повярвам но явно има дефект в гумата. Както ми дадохте съвет размених лятата джанта с лятна гума и сложих зимните джанти със зимните гуми и шумът изчезна.

Сега съм ги разменил предната (шумяща )мина отзад а задната от пред и е по добре поне не го чувам толкова много.

Но ще трябва да се заменят най вероятно.

Благодаря пак на всички.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.