Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте колеги,

ей така, пиша, да си излея мъката.

Прибирам се днес към София, идвам от към Ихтиман (Шишмановия манастир), магистрала Тракия, цариградско , Орлов мост....

Разбира се по пътищата около Ихтиман на няколко пъти се разминах с коли карищи в насрещносто с бясна скорост, най-вероятно с ромски произход и какви ли не други приключения възможни по родните пътища.... и дупки. Много, разбиващи окачване. Един с баничарка щеше да ме отнесе - тъй като на едно място имаше трап и ми се наложи направо да спра и да тръгна от 1-ва за да го мина. Пича обаче явно не успя от 100-200 метра да види ще спирам и щеше да ме помеле - а имаше дистанция и не спрях рязко. Но по-скоро, явно той с баничарката на тая дупка не спира и не очаква човека и аз да спра - кфо да го праиш завалията.

Както и да е. Стигам до София и на цариградско ме застига черен Мерцедес (ха, че клише) и почва да ме избутва от пътя - с примигване, лепене на бронята и всякакви похвати. Скоростта ми в този момента беше около 87 км/ч по GPSa. Разбира се, след като ме избутва отпрашва бясно и 100 м по-късно рязко сече от най-лява до най-дясна лента и слиза на отбивката за летището.

Точно, преди да се сети, че явно е за летището се беше залепил за един друг шофьор и му светкаше и т.н. И после, рязко се сети, че от премигване е забравил за къде е тръгнал и скочи през 3-те ленти под ъгъл 40 градуса за да хване отбивката.

Както и да е - лично на мен такива неща ми кипват нервите. Не мога да приема - че такова поведение още съществува и че общо взето нямаш избор освен да се махнеш от пътя - не от друго, но при 80-90 км/ч и дистанция 50см между две коли - просто, ако стане инцидент - не ми се мисли.... Най-вероятно големия черен Мерцедес ще ги опази мутрите, но аз и жена ми ще пострадаме серизоно.

Но очевидно пътищата не са за всички.

Ядосвам се аз, кръвта ми тупти в ушите и си карам към Орлов Мост. И забравям да намаля преди Орлов Мост и хоп - снимка с камерата!

Там от 80-те става на 60 ограничението, а най-вероятно после има знак и за 50 км/ч. Честно-казано - не знам дали има знак за 50 км/ч аз винаги намалям до 50-60 км/ч. Камерата, най-вероятно и с 60 да минеш няма да те снима.

Не стига, че ми отиде приятната разходка сред природата на кино, ядосах се, избутаха ме от пътя, та ме и снимаха - за да си платя.

На държавата, която се грижи мойте данъци и такси да отиват по направление - демек - такива като този с Мерцедеса да си купуват още Мерцедеси.

Пълен абсурд. Наистина като почнеш от привидно дребни неща - до големи неща - пълен абсурд е тази държава. Хем си ебан - хем си плащаш, защото тук има маса хора, които са неуловими.

Много пъти съм виждал луксозни возила с германски номера да карат като диви по пътя (както аз казвам по таван). Най-вероятно горките немци, не знаят за правилника. А по-вероятно, това са примерни българи, които докато са в Германия са овчици на пътя, но дойдем ли си тук, в родината, ставаме супермени. Явно немския закон заслужава повече спазване.

Така де ... пиша - барем - да ми олекне малко!

И моля, ако някой знае - какви са глобите от камери? Взимат ли книжка? Тъй като аз си минах от там с 80тина км/ч колкото си поддръжам по Цариградско. Ако ограничението при камерата е 50 км/ч - има шанс да съм минал с над 30 км/ч. Едно време взимаха книжки за толкова.

Изводът какъв е:

мутрите се безчинстват в тази дръжава още от 90-те години, ние си плащаме: глоби, данъци, ток, парно и каквото там се сетиш.

Пък нали сме уж най-бедните в Европа от де толкова пари имаме и аз не знам?

• Отговори 80
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• stivi797

15

• PRR

11

• C2H5OH

6

• The Best Forman

5

Най-много писали в темата

Публикувано

Поне за това сега книжки не взимат. А глобата като я получиш по пощата имаше някакъв срок (май 10-тина дни) в който ако платиш, имаш и отстъпка.

Публикувано

От 140 до 300 ти е диапазона за грешката... Аз при 50км/ч съм минал със 100км/ч минус 3 толеранс 97км/ч -300лв ми е глобата... До няколко дни някакви намаления има.... Не взимат нищо, но при повтаряне на грешката, обаче, става плачевно... 1 година трябва да си имаш едно на ум, че ако ти се случи пак, всичко е по две-три... И тогава вземат книжката. За няколко месеца...

Поздрави

Публикувано

По всяка вероятност глобата ще е наложена с електронен фиш, който след няколко месеца ще получиш по пощата. За над 30км/ч глобата беше 150лв, а ако платиш в 14 - дневен срок (ако не се лъжа) получаваш отстъпка (не помня точно колко процента), която да направи дължимата сума около 105 - 110лв. Поне преди около половин година беше така. :)

Публикувано
...

Явно, като мен, си от тия дето лесно им кипва кръвта. А смисъл няма. В случая за снимката на Орлов Мост си си виновен само ти! Да, там има първо ограничение 80, след това 60 и след това 50 - точно както изисква закона. И камерата е на не повече от 20 метра зад знака 50.

Що се отнася до мутрите, мерцедесите, неадекватно каращите и т.н. ... ами стопли се, куцо, кьораво и сакато излзе да кара. Днес ходих до Самоков и се нагледах на всякакви "спецове" - от каращи с 40 на правото, през такива каращи с 40 в завоя, но пък със 100+ на правата, до такива дето хич не бяха наясно дясна или лява лента е тяхната ...

Публикувано

Знак 50 на Орлите има - само дето не е по правилник, т.е. не е дублиран от двете страни на пътя, а е само от дясно.

А бързият Мерцедес няма защода се притеснява - и с 500 да мине няма да го закачат - камерата на Шел вече липсва, друга преди Орлов мост няма, ченгета по Цариградско има само, ако някой висшестоящ зад..к ще се прибира от летището. К'во да му мисли човека - колата му върви, има си еърбег, а ти духай супата. Гадно, ама реално.

Публикувано

Спокойно , положението е плачевно , но за сметка на това отива към трагично или обратно (не знам въобще това положение може ли да се степенува) ... онзи ден привечер се качвам на колата и тръгвам към центъра от Кр. поляна , минавам си както винаги зад Двореца на децата и там на кръстовището с Димитър Петков едно хлапе (съдейки по размера на колелото окол 7 години) изскочи из храстите с едно колело и си направи две кръгчета насред кръстовището , аз нищо не казах само спрях , вдигнах ръце от волана и почнах да гледам с недоумение , а младежа минавайки покрай колата просто каза "К'во бе" ... казах си толкова му е възпитанието , но на следващия ден на друго кръстовище на червен светофар дядо пресече с внука си пред една камара коли и пак понеже бях най към него просто попитах знае ли какво свети на светофара и познайте какъв беше отговора - К'во бе ... какво да си говорим повече за култура , колегиалност и дисциплина ... Made in BG smile035

Публикувано

селските мутри овчарите са много те са викали диииииииии на коня и сега им избиват комплексите smile045

Публикувано
Спокойно , положението е плачевно , но за сметка на това отива към трагично или обратно (не знам въобще това положение може ли да се степенува) ... онзи ден привечер се качвам на колата и тръгвам към центъра от Кр. поляна , минавам си както винаги зад Двореца на децата и там на кръстовището с Димитър Петков едно хлапе (съдейки по размера на колелото окол 7 години) изскочи из храстите с едно колело и си направи две кръгчета насред кръстовището , аз нищо не казах само спрях , вдигнах ръце от волана и почнах да гледам с недоумение , а младежа минавайки покрай колата просто каза "К'во бе" ... казах си толкова му е възпитанието , но на следващия ден на друго кръстовище на червен светофар дядо пресече с внука си пред една камара коли и пак понеже бях най към него просто попитах знае ли какво свети на светофара и познайте какъв беше отговора - К'во бе ... какво да си говорим повече за култура , колегиалност и дисциплина ... Made in BG smile035

Мисля, че те разбирам. Това е основно отношение на масовия българин към себе-подобряване. Когато, попиташ някой, защо очевидно прави тъпотии, осбено такива, които пречат на другите или застрашват човешки животи - твърде често отговора е:

"Що, проблем ли има?" или "К'во бе?", което си е същото.

Но нали знаеш, политиците и парлемента са виновни за всичко. Ние (хората - народа) сме едни невинни овчици. Нищо, че съсед със съседа в един вход не можем да се разберем човешки, ама искаме парламента да работи ....

И те така!

Публикувано

Колеги,

благодаря за информацията, все пак няма да ми вземат книжката.

Това е добре.

Прав е човека, който казва, че сам съм си виновен - то е ясно.

Просто пусти нерви не издръжат. Явно трябва да отида някъде на санаториум.

То и аз - в такова състояние - дето съм минавал 100 хиляди пъти през Орлов мост - да забравя за ограничението ...

Смятай - бил съм убиец на пътя - демек - толкова съм гледал и пътя.

Но все - пак - ако имаше нормална култура на шофиране - едва ли от 7-ми километър до Орлов мост - щях да съм толкова изперкал.

Просто - човек има тройно критични дни понякога....

Публикувано

Още нещо да попитам.

Тъй като бях с колата на брат ми, която е регистрирана в провинцията, то е ясно ще на него ще му дойде известие...

Въпроса е - аз ли трябва да отида до провинцията или той ще трябва да идва до КАТ София, за да уредим глобата на мое име ....

Публикувано

глобата автоматично ще отиде при собственика по талон. мисля, че за тези 30+ км ще се разминеш само с глоба, без отнемане на точки, ако платиш в 2-седмичен срок.

Публикувано
Знак 50 на Орлите има - само дето не е по правилник, т.е. не е дублиран от двете страни на пътя, а е само от дясно.

... https://maps.google.com/?ll=42.687826,2 ... 15,,1,0.14

... https://maps.google.com/?ll=42.688488,2 ... ,0.14&z=19

Публикувано

... https://maps.google.com/?ll=42.687826,2 ... 15,,1,0.14

... https://maps.google.com/?ll=42.688488,2 ... ,0.14&z=19

Ясно - и аз толкоз съм гледал :oops:

Публикувано

Глобата ще отиде при собственика на колата,който може в 3 дневен срок(мисля толкова беше) да отиде,и да посочи лицето което е управлявало МПС-о в даденият ден ;)

Вече е въпрос на пари,точки етц.

Публикувано

аварийки му е майката: първо на буса дето щял да се натресе в тебе, когато си намалявал/спирал - пускаш аварийките. Второ - на мереджана дето те е притискал - пускаш аварийките и в първия момент се спичат :lol: след това имаш време изпреварвайки поредната кола да минеш пред нея и самоубиеца да профучи покрай тебе. Да де, то не може непрекъснато само в лявата да се стои, винаги има ниско прелитащи самолети.

п.п. някой да знае до колко месеца е нормално да пристигне фиш? т.е. ако не дойде след еди си колко месец, то автоматично е невалиден с изтекъл срок и ако не го прекратят може да се стигне до съд и да се спечели?

Публикувано

Точките - най-вероятно дори няма да ти ги пипнат.

Иначе глобата - ще ти е като за световно!

Фиша - ще го пратят на брат ти.

Иначе далаверата на КАТ не е в това да ти режат от точките, или от неговите - а да ви прибират парите.

Ограничение "50 км/ч" - има го, и много внимавам, защото на Орлов мост снимат непрекъснато!

На буса - палиш му и дългите, ако трябва.

А такива Мерджани - аз лично просто не ги пускам.

Ама светкал ми бил - нека да светка!

Ако бърза, и ако му е мощен моторът - ще ме превари, без да се замисли.

Пък ако просто светка, а иначе едва-едва се влачи зад мен - нека да не разчита, че автоматично ще се изместя встрани, и ще му направя път.

През мен - все едно, няма да успее да мине.

Пък и за ме удари - ще трябва да му стиска.

Защото Шкодата също не е много мъничка и лекичка. :mrgreen:

Тъй че ще трябва да спазва правилника - който е за всички.

И съвет от мен - не се ядосвай толкова много, ами просто си карай. s_flag

Публикувано

А такива Мерджани - аз лично просто не ги пускам.

Ама светкал ми бил - нека да светка!

Ако бърза, и ако му е мощен моторът - ще ме превари, без да се замисли.

Пък ако просто светка, а иначе едва-едва се влачи зад мен - нека да не разчита, че автоматично ще се изместя встрани, и ще му направя път.

През мен - все едно, няма да успее да мине.

...

Верно ли успя да родиш тия глупости ](*,)

Публикувано

А ти какво предлагаш - да ги пускаме такива наглеци, и да не им реагираме, така ли?

Светкат ни - ами при това положение трябва веднага да се изместим надясно, колкото се може повече, защото пътя е техен.

Ако трябва и в канавката да влезем - обаче да им дадем път.

Това ли да стане?

А че отдясно идва друг изтребител, на когото не му пука, или който се гони с първия - ами контрата е в нас, ние трябва да внимаваме, нали ние маневрираме надясно.

Да - ама не.

Начини има - много.

Но да ги пускаме такива - нещо не съм съгласен.

Не че ще тръгна и аз да се правя на същия камикадзе като тях..... Минало ми е времето за това.

Но и просто така - също не ги пускам.

И пак казвам - ако им стиска на такива, нека да минат през мен.

Ама нещо май не им стиска..... ](*,)

Защо ли, интересно? smile049

Публикувано

Не че ще тръгна и аз да се правя на същия камикадзе като тях.....

...

Но и просто така - също не ги пускам.

Без думи...те просто са безсилни пред Стиви. pvqfn.jpg

Публикувано

Просто за пореден път се уверих, че ти пишеш за да напишеш нещо. Дори не се замисляш над бисерите които твориш! Аз, като по тъп, се дърпам настрани. Не съм достатъчно "батка", като теб, да си рискувам живота за глупости ... та и тоя на хората около мен smile049

И не се старай да ми отговаряш - хич няма да ти чета бисерите. Има далеч по-смислени работи за вършене!

Публикувано
.... хич няма да ти чета бисерите. Има далеч по-смислени работи за вършене!....

smile159 ? smile021

Публикувано
...

...

6786503_700b.jpg

AGAIN!!!

Публикувано

Много даже се замислям - и то не от вчера или завчера.

И не над написаното - а над това, което правя на пътя.

И би следвало всеки да се замисли..... Друг е въпросът, че не всеки го прави, но то си е за негова сметка.

По-тъп, и се дърпаш настрани.... [-X Не - просто те е страх.

Или разни такива успяват да те респектират.

Мен обаче - не успяват.

Пък по отношение на живота - хайде сега, и аз моя го ценя, и както казах, няма да се правя на същия камикадзе.

Но начини, пак казвам - има.

Иначе, щом на някой не му се занимава да учи наглеците на обноски - ясно е, че ще отстъпи.

Но всеки така като постъпва, или по-скоро като отстъпва - защо се чудите, че ги има такива? smile049

Такива не се появяват от нищото - ето това е истината.

Но не искам да споря - защото всеки сам си преценява как да постъпи, в конкретната ситуация.

Казах аз как постъпвам.

Иначе, ако някой иска да ме задмине - пътят е достатъчно широк, и ако моторът и уменията му го позволяват - аз няма да му попреча, а напротив, ще му помогна.

Но ако ми святка, ако ме натиска, и ако очаква, че ще се преместя, и то веднага - няма да стане.

Ала никой не трябва да се сърди, че някой му се е качил на главата.

Позволил си му - затова го е направил!

Публикувано

Реакцията на котката ми на горния пост smile049

post-203-138453462498_thumb.jpg

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.