Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано
Днес кротко си карам по околовръса. Спирам си на последния светофар в посока Горубляне. Светва зелено, всички тръгваме нормално. След по-малко от 100 метра трите платна стават две, а най-лявото става off-road. "Специалист" с някаква М класа се бримчи зад мен (аз съм в лява лента, дясната е заета също) на има-няма 2 метра. Явно много бързаше та затова ме мина от ляво, през off-road-а, натискайки ме в дясно и спечелвайки невероятните 5метра (т.е. мина пред мен). Отстъпих и го оставих да се кефи. Само му пуснах едни дълги да знае какво мисля за майка му и продължих да си карам повече от спокойно. Спеца продължи с рисковите изпреварвания, мушенето между колите и рисковете както за неговото, така и за здравето на околните. От цялата работа той не спечели нищо, защото с абсолютно нормално каране, без нито един риск в крайна сметка на Практикера в Дружба пак бяхме един зад друг! Аз си бях супер спокоен, слушах си музика и се кефих на хубавото време (беше 10h сутринта и времето все още беше хубаво ... после стана неприятно горещо, но това е друга тема).

При същата ситуацийка, ако слушах глупостите на Stivi797 & Co, трябваше да натисна газта, да не му дам да мине пред мен (т.е. да не го пусна) евентуално да се ударим или в най-добрия случай тоя кретен да продължи да ме изнервя карайки на 1-2метра зад мен и предприемайки рискови изпреварвания само и само да ми докаже, че неговата кола е повече кола или че той е по-човек. Резултата щеше при всички случаи да е пре..аване на хубавия ден и приятното настроение.

Айде, че и аз се отплеснах smile049

Преди две седмици един такъв си спечели дълго "гукане" с благоевградските пътни ченгета - които явно бяха зажадняли за някой такъв.

Имах малко работа там, и после, когато излязох от Благоевград - шоуто още продължаваше.

Но по обясними причини - не се приближих, та да го наблюдавам по-отблизо.

Пак казвам - има си определени места, а и начини - та да го научиш някой такъв на обноски. smile049

Няма как - понякога е просто необходимо.

• Отговори 80
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• stivi797

15

• PRR

11

• C2H5OH

6

• The Best Forman

5

Най-много писали в темата

Публикувано

Като отивах и като се прибирах от Гърция единствените кретени на пътя не бяха Българите, на отиване една Румънка, за която двупосочно беше еднопосочно, нищо че срещу нея идваше рейс, а на връщане само един Бейлгийски мерцедес караше като тотален *** и след като избута два коли на банкета се обадихме на 112 и след Дупница го чакаха и го спряха, което не вярвах, че ще се случи.

Пак казвам - има си определени места, а и начини - та да го научиш някой такъв на обноски. smile049

Добре, че хората не се вживяват на възпитатели като теб колега! В неделя ми се наложи да се прибера доста бързо до София и съответно карах доста бързо. Без да се лепя на 10-20-30 см от задните брони и без да присветвам, нямаше кола, която да има възможност и да ме пусне. Едни благодарствени аварийки после и всеки по пътя си без ексцесии. От което ми стана много приятно, защото когато не бързам, а зад мен има кола, която бърза при първа възможност я пускам, защото очаквам същото, когато на мен ми се налага да бързам.

smile159

Публикувано
..., а на връщане само един Бейлгийски мерцедес караше като тотален *** и след като избута два коли на банкета се обадихме на 112 и след Дупница го чакаха и го спряха, което не вярвах, че ще се случи.

...

Най-вероятно турчин пропатувал целия път за един ден ](*,)

Иначе обажданията на 112 за такива тариката имат ефект. Аз съм много за такива обаждания и при нужда винаги звъня. И колкото повече хора звънят толкова по-малко тарикати ще минат между капките.

Публикувано
..., а на връщане само един Бейлгийски мерцедес караше като тотален *** и след като избута два коли на банкета се обадихме на 112 и след Дупница го чакаха и го спряха, което не вярвах, че ще се случи.

...

Най-вероятно турчин пропатувал целия път за един ден ](*,)

Иначе обажданията на 112 за такива тариката имат ефект. Аз съм много за такива обаждания и при нужда винаги звъня. И колкото повече хора звънят толкова по-малко тарикати ще минат между капките.

Дори ако случайно го спрат (имал съм такъв случай) спирам и аз и обяснявам на полицаите за какво иде реч. Ефекта е още по-голям.

Публикувано

Последна случка от вчера (06.05.2013): Карам си по магистралата (Тракия) в посока София, движението е адски натоварено, въпреки че бяха спрели камионите вече. Натоварил съм си колелото на тавана и гледам да карам до 140 км/ч. Докато карах в лявата лента да задминавам по-бавни, в продължение на 5 минути ми се случи да ми светкат 5-6 коли зад мен. Карам със 140 км/ч и си ми светкат... викам си - аре нищо няма да правя и се прибирам вдясно при първа възможност. По едно време пак се наложи да изпреварвам (продължавам да се движа със 140 км/ч) и зад мен се задава един убавец с Каптива - свети ли свети, а до мен отдясно има колона от коли, които се движат с 90 км/ч. И си викам - дай да пробвам един номер, че взе да ми писва. И лууууп едни спирачки, намалям до 80 км/ч и се прибирам вдясно зад колите, които изпреварвах. Тоя в Каптивата пребледня.....

Кво толкова бързат - не знам - бях зад него на Църна Маца.

Публикувано
Като отивах и като се прибирах от Гърция единствените кретени на пътя не бяха Българите, на отиване една Румънка, за която двупосочно беше еднопосочно, нищо че срещу нея идваше рейс, а на връщане само един Бейлгийски мерцедес караше като тотален *** и след като избута два коли на банкета се обадихме на 112 и след Дупница го чакаха и го спряха, което не вярвах, че ще се случи.

Добре, че хората не се вживяват на възпитатели като теб колега! В неделя ми се наложи да се прибера доста бързо до София и съответно карах доста бързо. Без да се лепя на 10-20-30 см от задните брони и без да присветвам, нямаше кола, която да има възможност и да ме пусне. Едни благодарствени аварийки после и всеки по пътя си без ексцесии. От което ми стана много приятно, защото когато не бързам, а зад мен има кола, която бърза при първа възможност я пускам, защото очаквам същото, когато на мен ми се налага да бързам.

smile159

Едно е някой да бърза нормално, и да го пуснеш - а съвсем друго е някой да бърза, и да те притиска.

Тоест, да ти се лепи отзад, да ти светка, и разни други такива.

Има разлика, нали?

Сам го казваш - не си се лепил на 10-20-30 см!

Защо - защото разбираш, че това дразни!

И, в тоя ред на мисли - Дуде, и на теб в един момент ти е писнало, нали? smile150

Признай си!

Публикувано

Писна ми, Стиви.... от глупости. Като ме изпреварва някого, си го пускам, ако имам къде да се прибера, а не се правя на велик да му седя отпред и да си викам - "яаааа къв съм герой кат Стиви, ся му е гадно на тоя, че не мое ме превари...". Ама когато оня си кара със 180 км/ч и ми свети, при положение, че е очевадно, че няма място да му направя път, бия спирачки, за да му направя път... smile049

Публикувано
644035_436991273026311_446456177_n.jpg:D
Публикувано

При обаждане за агресивни шофьори на пътя, става още по-интересно ако кажеш че ти се е сторило, че шофьорът ръкомаха с пистолет! А иначе сдържаното и компромисно поведение зад волана, дори когато си провокиран, поне донякъде гарантира спокойно и здравословно пътуване, щото историята на Цецо може да се случи дори и без да си пречил на 150 кг-вата Батка. smile117 smile150

Публикувано
Писна ми, Стиви.... от глупости. Като ме изпреварва някого, си го пускам, ако имам къде да се прибера, а не се правя на велик да му седя отпред и да си викам - "яаааа къв съм герой кат Стиви, ся му е гадно на тоя, че не мое ме превари...". Ама когато оня си кара със 180 км/ч и ми свети, при положение, че е очевадно, че няма място да му направя път, бия спирачки, за да му направя път... smile049

Ако има къде да се прибереш - да.

Ами ако няма къде?

Щеш не щеш - ще висиш пред него.

Само дето той няма да кара със 180 - по простата причина, че и отпред също ще има колкото искаш коли, и просто няма да може да ги прескочи всичките.

И изобщо не ми е гадно, че някой ме преварва - щом бърза, и щом е налял повече кинти в колата си, и същата е 300 коня, примерно, или дори 400 - ами нормално е да ме превари.

Яд ме е, че ме засича!

Или че за да спечели пет минути - нарушава 20 точки и алинеи от правилника, а всъщност правилника не е толкова важен - най ме дразни това, че рискува моя и своя живот, пък и тоя на още поне няколко човека!

Ако иска да рискува своя - да заповяда!

Но моя - не съм навит! [-X

Публикувано

Ми дръпни му се от пътя.

Без много да се обясняваш.

Публикувано
Ми дръпни му се от пътя.

Без много да се обясняваш.

Къде да се дръпна?

Обикновен първокласен двулентов път, отсреща коли, в нашата посока - също коли.

А той иска да мине през мен.

Как да стане?

Като нито карам по-бързо, нито по-бавно от останалите коли..... А и от него също. Тъй че и да ме превари - няма лошо, не му преча, и нека да го направи, стига да може - ще мине с една кола напред.

И след още 15 изпреварвания, и 13 засичания, или други явни нарушения и разминавания на милимунди - ще спечели 5 минути.

Обаче 15 човека ще го псуват! smile096

Ами какво да ти кажа - на такъв просто не му се лепя вдясно, ами си карам в лентата.

Но какво съм забелязал - който може, ще ме изпревари. А който не може - ще светка и ще се прави на тарикат.

Нека - забелязал съм, че на повечето такива им писва. :mrgreen:

А особено когато има и повече катаджии!

Публикувано

Викаш под 300 коня нямат шанс smile091.Иначе и аз им правя път като имам възможност.Като се държат като кретени обаче получават същото smile049

Публикувано
Викаш под 300 коня нямат шанс smile091.Иначе и аз им правя път като имам възможност.Като се държат като кретени обаче получават същото smile049

Именно, за това става въпрос! :smt017

Ако се държи възпитано, ако не ме засича, не ми виси на стоповете и не иска да ми влезе в багажника - аз за какво да го нервя? Нали и аз ще се нервя?

А моята цел не е тая!

Не бе, просто искам кротко и спокойно да стигна там, закъдето съм тръгнал.

И ако е с 300 коня, и дори с 200 - зависи от теглото на колата - той ще ме мине без да се замисли, за няколко секунди. И нито аз ще го изнервя, нито той мене.

Обаче когато става въпрос за някое претоварено Ауди А6, комби, 2.5ТДИ, примерно - което и празно тежи 1.8 тона, а пълно вие си направете сметката колко - каква му е реалната динамика?

В най-добрия случай - с 1-2 секунди по-добра от моята.

И при това положение да го пусна - защо?

В най-добрия случай - после ще трябва да стъпя здраво на спирачките, за да му направя доста место, а и време да му дам - защото няма да може да ме мине за 5-6 секунди.

А в най-лошия - тоя зад него може да не намали, и той да се нацепи в мен.

Или задминаващия ме - виждал съм го това как става, за щастие не ме забърсаха мен - както му е натоварена колата, да не я овладее, и да забърше задминаваната кола.

Защото центърът на тежестта му е изместен назад - и колата му реагира много по-тромаво.

Той вероятно и заради това засича колата, която задминава - защото тежката му задница трудно следва предницата.

Тъй че по-добре да дръпна малко по-напред - за да не му създавам съблазни. То е и в негов интерес. В мой - но и в негов.

А ако упорства - има и други начини. :mrgreen:

Разбираш ме, нали?

Публикувано

Обаче когато става въпрос за някое претоварено Ауди А6, комби, 2.5ТДИ, примерно - което и празно тежи 1.8 тона, а пълно вие си направете сметката колко - каква му е реалната динамика?

В най-добрия случай - с 1-2 секунди по-добра от моята.

И при това положение да го пусна - защо?

В най-добрия случай - после ще трябва да стъпя здраво на спирачките, за да му направя доста место, а и време да му дам - защото няма да може да ме мине за 5-6 секунди.

А в най-лошия - тоя зад него може да не намали, и той да се нацепи в мен.

Или задминаващия ме - виждал съм го това как става, за щастие не ме забърсаха мен - както му е натоварена колата, да не я овладее, и да забърше задминаваната кола.

Защото центърът на тежестта му е изместен назад - и колата му реагира много по-тромаво.

Той вероятно и заради това засича колата, която задминава - защото тежката му задница трудно следва предницата.

Тъй че по-добре да дръпна малко по-напред - за да не му създавам съблазни. То е и в негов интерес. В мой - но и в негов.

А ако упорства - има и други начини. :mrgreen:

Разбираш ме, нали?

Ей затова казах, че нямаше майстори като тебе в неделя smile048

За мене няма значение натоварена ли е празна ли е колата зад мен, бърза ли го пускам и не виждам какъв е смисъла да си мерим ускорението и други неща.

Публикувано

Стиви , щ'и задам един въпрос и с това мисля се изчерпва цялата тема - една борцъ са облегнала на една стенъ и стената паднала. Какъв е извода ?

От тук на сетне всичко е теглене на локуми и дъвки - той по-нагъл , аз по-изнервен , па физика , после астрономия и т.н.

П.П. Най-прясно ми е една случка от последната неделя - връщам се от село и вместо да съм сред хтреците , които са изпреварили задръстванията с един ден се оказах в опашка от 15-20 коли и всички си караме според ограниченията и само една Алфа се цепеше от колектива ... с триста зора и маса нарушения мина 5 коли пред мен и на изкачването към магистралата аз се чупих в дясно през Ябланица , а бързака хвана по завоите (за тез , които не знаят икономията освен това , че не ти се завива свят е и 5 км.) ... после пак ме стигна и ме мина , ама ми стана гот като го видях в огледалата чак след разклона за Джурово smile049

Публикувано

Много се надявах да се въздържа и да не пиша в темата, обаче... smile049

Стиви, специалисте, представи си следната ситуация - човека с претовареното Ауди(който според теб няма нужда да го пускаш, защото не е 300 коня и няма да те мине за едно мигване време) кара към болница някой, който има нужда от мед. помощ. И съответно, за това ти се е лепнал отзад и ти свети. Просто хипотетично си го представи. Ко прайм тогава? Честно, омръзна ми да чета идиотщини и безумни съвети! ](*,)

Публикувано
Много се надявах да се въздържа и да не пиша в темата, обаче... smile049

Стиви, специалисте, представи си следната ситуация - човека с претовареното Ауди(който според теб няма нужда да го пускаш, защото не е 300 коня и няма да те мине за едно мигване време) кара към болница някой, който има нужда от мед. помощ. И съответно, за това ти се е лепнал отзад и ти свети. Просто хипотетично си го представи. Ко прайм тогава? Честно, омръзна ми да чета идиотщини и безумни съвети! ](*,)

Аз в повечето случаи хората ги пускам - защото не ми се разправя, пък и моите нерви са ми по-ценни от егото ми - което също не е прекомерно голямо.

А и то няма как да е такова - при положение че карам стандартна кола, 105 коня, максимални 190 км/ч.... С една дума - нищо особено.

Тъй че и някой такъв - като го видя, че напира, също ще го пусна.

Пък като ме задмине - ще видя кого вози, и вече ще преценя и аз за какво става въпрос.

Но някой, който е напълнил багажника с ракия и картофи, и бърза да се прибере, и напира като за световно, мачкайки всички - такъв вече може и да не го пусна.

Особено пък ако ме ядоса. [-X

Такъв вече - ще намеря начин да го накарам да проумее някои неща. С цената на някакво загубено време, нерви, и така нататък, от моя страна.

И в тоя ред на мисли - не почвай сега да ме убеждаваш, че винаги реагираш като християнин! Зад волана, имам предвид.

Горе един колега какво каза - че в някои моменти и на него му става трудно да ги изтърпява такива.

Ти какво ще ми кажеш - че винаги ги изтърпяваш ли?

Не го вярвам.

Само да не ми се засегнеш нещо.

Публикувано
...

Ти какво ще ми кажеш ...

](*,) ](*,) ](*,) - нищо повече!

Публикувано
...

Какъв е извода пак не каза :mrgreen:

Публикувано
Само да не ми се засегнеш нещо.

А, споко, все едно да се засегна на някое радио. Не бери грижа. smile092

...

Ти какво ще ми кажеш ...

](*,) ](*,) ](*,) - нищо повече!

Мдаа. Нищо, нищичко повече! ](*,)

Публикувано

Реално - не е ли така?

Сигурен съм, че не пускате всички.

Или поне, че и вас ви хващат нервите.

И че понякога мислите за начини как да се справите с нахалниците и с тарикатите.

И такива начини - има. Убеден съм в това.

Част от начините хората горе ги казаха. А други - може някои от четящите да пазят за себе си. :mrgreen:

Но да се свивам като овчица, и да пускам всеки нахалник - честно казвам, че не го правя.

И че вероятно не съм християнин - също признавам.

Но постъпвам справедливо, и гледам да спазвам правилника - доколкото е възможно, разбира се.

Накратко - това е.

И пак казвам - не искам накого да засягам. smile027

Публикувано

Аз хич не им обръщам внимание и пускам всички (само без Маджо.....той и не може де smile004 ).

Даже и с поглед не ги удостоявам!

П.С: Вчера си карам по булеварда с 55 (аз в града повече от 60-65 не карам) и си джиткам към офиса (който има отбивка за на дясно). Един дедо с едно изгнило фордче, ама ме бута,бута отзад...100-150м (точно там има стеснение и не мога го пусна). Свърши стеснението, давам си мигача, пускам го (а и си завивам към офиса), дедото едни ръкомахания , едни приказки (не ги чувам , но едва ли сам си говори...пък знае ли човек)....

Хиля се,ама хич и не се обръщам.....

Да са живи и здрави!

П.С: Аз съм споменавал и в други теми, че съм много толерантен. Когато ме свиват или отсреща изпреварват неправилно...свивам се, не им обръщам внимание, не мигам, не святкам..... Ако почна и тях да ги мисля и с тях да се ядосвам...ще си умра млад и зелен!

П.С2: Единственото което ме дразни е когато някой ме настига (понеже аз си джъткам със 120) и няма видимост ( а аз имам такава), пускам му десен мигач, изпреварва ме без да губи скорост и прочие.............и не пуска аварийки или да не свирне......

едно ей такова.....жално ми става за манталитета на бългаските шоФЕри!

smile159

Публикувано
Реално - не е ли така?

Сигурен съм, че не пускате всички.

Или поне, че и вас ви хващат нервите.

И че понякога мислите за начини как да се справите с нахалниците и с тарикатите.

И такива начини - има. Убеден съм в това.

Част от начините хората горе ги казаха. А други - може някои от четящите да пазят за себе си. :mrgreen:

Но да се свивам като овчица, и да пускам всеки нахалник - честно казвам, че не го правя.

И че вероятно не съм християнин - също признавам.

Но постъпвам справедливо, и гледам да спазвам правилника - доколкото е възможно, разбира се.

Накратко - това е.

И пак казвам - не искам накого да засягам. smile027

Случка от последните минути, тръгвам си от офиса и едни кретенчета от квартала взимат с ръчна всеки завой, един юнак като тебе не ги пусна да го изпреварят и почнаха да го гонят, яко а?

После на Борис един с 15 годишен МЛ дето още малко и мотора ще му излезе през ауспуха ми се лепна и него пуснах, обече човочеца пред мен не искаше и кретена с Мерцедеса го засече докато не спре и после си продължи. А пък аз дето за твоите разбирания съм овчица си карам кротичко и на всеки сфетофар съм пред Мерцедеса, хем ми е каф на душата, че съм пред палячото, хем не съм създал рискова ситуация, а пък и нервите са ми наред. smile001

Публикувано
.... ( а аз имам такава), пускам му десен мигач, изпреварва ме без да губи скорост и прочие.............и не пуска аварийки или да не свирне.....

Ей тогава вече мога да присветна , това е просто едно елементарно "Мерси" smile049

п.п. случвало се е и да се усети ,,, \:D/

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.