Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Ежедневни приказки !

Pepino

Recommended Posts

Преди 1 час, ghost_rider написа:

Кутията е от масовите бих казал, от Голф 4, с код DRW.

И аз благодаря.

Стана ми интересно, защото по правило по-мощните мотори са с по-дълги кутии или диференциали.

Разгледах моторите на Голф 4, за да им видя мощността. /с такъв код не намерих/ https://ru.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Golf_IV

Най-големия е 1.9 150 к.с. код ARL и 320 Нм. Пак отстъпва по показатели на Супърба . Сигурно е така, заради по-лекото купе на Голфа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 35 минути, joro-120L написа:

И аз благодаря.

Стана ми интересно, защото по правило по-мощните мотори са с по-дълги кутии или диференциали.

Разгледах моторите на Голф 4, за да им видя мощността. /с такъв код не намерих/ https://ru.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Golf_IV

Най-големия е 1.9 150 к.с. код ARL и 320 Нм. Пак отстъпва по показатели на Супърба . Сигурно е така, заради по-лекото купе на Голфа.

Това е кода на кутията. На мотора беше AJM, 116 к.с, помпа-дюза.

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 36 минути, ghost_rider написа:

116 к.с,

?? 116 с по-дълга кутия от 170 к.с. За да ми се изяснят нещата, трябва да търся предавателни числа, което сигурно няма да стане, щото не ме бива в търсенето. :)

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно така е, най-интересното е, че 116 коня е с по-дълги скорости от 131 и 150 коня на същото купе. 

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, niki написа:

Точно така е

Донякъде съм в грешка, сравнявайки различни по тегло автомобили. Едно е да натовариш Супърб на макс, друго е Голф.

Преди 2 часа, niki написа:

най-интересното е, че 116 коня е с по-дълги скорости от 131 и 150 коня на същото купе. 

Да, странно е при еднакви автомобили, но не мисля че е предимство за 116 к.с. Другите ще се държат по-добре откъм динамика и мощност на 6та и по-рядко ще се искат 5та, спрямо товара и наклона. Сега отива на 100 к.с. при Асен. Не съм против решението да разтовари мотора и да е по-комфортно пътуването. Като се наложи, има предавки надолу. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 19 часа, joro-120L написа:

Донякъде съм в грешка, сравнявайки различни по тегло автомобили. Едно е да натовариш Супърб на макс, друго е Голф.

Да, странно е при еднакви автомобили, но не мисля че е предимство за 116 к.с. Другите ще се държат по-добре откъм динамика и мощност на 6та и по-рядко ще се искат 5та, спрямо товара и наклона. Сега отива на 100 к.с. при Асен. Не съм против решението да разтовари мотора и да е по-комфортно пътуването. Като се наложи, има предавки надолу. :)

По отношение на мощността, @Pepino има лека намеса, НО и без нея, смятам че двигателя си е достатъчно мощен. Колата рядко се кара ненатоварена особено извън града и много рядко свалям предавка за да ускоря, освен ако скоростта ми не е паднала прекалено много. Прикачвам табличката (не е активна, защото не се поддържа xls формат, та ако искаш мога да ти я изпратя да си я разцъкаш) с предавателните отношения и скоростите. В лучая е при 2500rpm. Първата колонка е кутията с която съм в момента (вече 50к км.), втората е фабричната 5-тепенна, а след тях са други 6-степенни кутии вграждани в Голфовете и тем подобни от същото поколение, при които има малки разлики.

Gearboxes.thumb.JPG.0345e8cba87793da1db95ccf953d3db7.JPG

• Благодаря 1
  • Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря Асене. Това, което си показал е достатъчно информативно. Ако можеш да намериш и за Супърб 2. DQ250 е кутията.

Разликата в 6та от другите кутии наистина е малка. Може и да не се усети на практика, но е факт че тази кутия е най-дълга. Предавателното число на диференциала им е еднакво. DRW и EFF са с еднакви скорости. Имат незначителна разлика в диференциала. EFF е малко по-къс.

Дадени са по два вида диференциали на кутия, като опция за монтаж, с чувствителна разлика между тях. А това вече е от по-голямо значение с кой тип диф. е кутията. DRW може да стане и по-къса от останалите. :)

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Приятелка си взе пицария в Борово, под наем, ако ви се яде вкусна шунка , готино тесто и хубава скара - ул. Ладога 5 (пицария Ладога) до Lidl. Наливния Carlsberg прави много пяна , от него не бих си взел , ама другото е топ !

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Господа спешно ми трябва скоба за събиране на спирачни бутала - нещо такова: https://avto-instrumenti.com/index.php?route=product/product&product_id=494
Някой може ли да услужи - утре взимам утре връщам. Или да кажете магазин в София от където да си купя за някакви нормални пари, че намерих само някакви комплекти за 200+ пари?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Logrus написа:

Господа спешно ми трябва скоба за събиране на спирачни бутала - нещо такова: https://avto-instrumenti.com/index.php?route=product/product&product_id=494
Някой може ли да услужи - утре взимам утре връщам. Или да кажете магазин в София от където да си купя за някакви нормални пари, че намерих само някакви комплекти за 200+ пари?

Ако ти трябва баш такава - седи в кашоня , ама утре от рано ме няма , та ако решиш привечер мога да ти я дам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, Logrus написа:

Баш такава имам. Чисто нова, още не съм я ползвал. Донесе ми я приятел, купил я от някакъв битак в Германия, Maid in China естествено, но изглежда стабилна.

Ако имаш път към Надежда, ще ти услужа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, ghost_rider написа:

Баш такава имам. Чисто нова, още не съм я ползвал. Донесе ми я приятел, купил я от някакъв битак в Германия, Maid in China естествено, но изглежда стабилна.

Ако имаш път към Надежда, ще ти услужа.

За утре се разбрах с Гената да взема неговата скоба, но ако (понеже подозирам че и това на Рено не им е като хората 🤬) не пасват крачетата ще те имам в предвид - ей я де е Надежда, само една София до теб - за няма час ще дофтасам с картинга.
Мерси  🍻

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Logrus написа:

...понеже подозирам че и това на Рено не им е като хората 🤬) не пасват крачетата ...

Вземи си следващия път кола 🤣

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, The Best Forman написа:

Вземи си следващия път кола 🤣

Мхм....например? Фобия с моторче колкото захранването на компютъра ми? Или някой друг модерен миксер? Аре нема нужда - искам нещо с ИСТИНСКИ двигател.
Огледал съм се в нещо различно като марка напоследък - две години се задържа Лагуна-та при мен и май ми се ще да я сменям вече. Ваген (и производни) няма да е във всеки случай, по-скоро ще гледам на изток. Или пак французойка някоя....ще видим като му доде времето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, Logrus написа:

Мхм....например? Фобия с моторче колкото захранването на компютъра ми? Или някой друг модерен миксер? Аре нема нужда - искам нещо с ИСТИНСКИ двигател.
Огледал съм се в нещо различно като марка напоследък - две години се задържа Лагуна-та при мен и май ми се ще да я сменям вече. Ваген (и производни) няма да е във всеки случай, по-скоро ще гледам на изток. Или пак французойка някоя....ще видим като му доде времето.

Дачия започват да слагат 1.8 на Бигстът ;)

Инак на изток е същото кат на запад .. от миксер нагоре.

Между другото Голф двойки още се намират :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, The Best Forman написа:

Между другото Голф двойки още се намират :)

🤣🤣🤣 дано никога не изкукам толкова - кола, която да ми е по-противна е трудно да се сетя. По-скоро ще си взема пак Фелиция с АЕЕ 😝 
Бензиново комби или ван, с 1.6 и нагоре мотор - за сега клоня към Пежо 508 или 5008 от първа генерация (че за новите ме сърби джоба), ама още не съм узрял.
От Дачиите ми харесва Джогер-а, ама не и с тея умрели 100 коня моторчета - да го направят на 130-150 и ще е друго.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Logrus написа:

🤣🤣🤣 дано никога не изкукам толкова - кола, която да ми е по-противна е трудно да се сетя. По-скоро ще си взема пак Фелиция с АЕЕ 😝 
Бензиново комби или ван, с 1.6 и нагоре мотор - за сега клоня към Пежо 508 или 5008 от първа генерация (че за новите ме сърби джоба), ама още не съм узрял.
От Дачиите ми харесва Джогер-а, ама не и с тея умрели 100 коня моторчета - да го направят на 130-150 и ще е друго.

Тойота Корола Версо, Авенсис или РАВ 4 - 2.0, 2.2 печка или 1.8 биндзин, Мазда 6 - 2.0 печка, брат ми кара Соренто 2.5 печка, Хонда акорд Естейт 2.2 печка, Субару Легаси или Форестър..... източни опциЙ валяло 😉

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, ID A написа:

Нали каза кола с двигател? Поне нещо от 3 нагоре...

Нямам против Иво, ама я ми покажи такава от модерните, дето да не ми струва два бъбрека, далак и няколко кокала? А за съжаление съм вързан от тъпите еко норми - иначе нямаше да гледам нищо след 2000-та. 
Като казваш от 3.0 нагоре -  Хюндай Стария 3.5 LPG много ми се лепи на око, ама 60+ хиляди струва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Logrus написа:

Нямам против Иво, ама я ми покажи такава от модерните, дето да не ми струва два бъбрека, далак и няколко кокала? А за съжаление съм вързан от тъпите еко норми - иначе нямаше да гледам нищо след 2000-та. 
Като казваш от 3.0 нагоре -  Хюндай Стария 3.5 LPG много ми се лепи на око, ама 60+ хиляди струва.

С десен волан колко опции има, не е истина просто 😇

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, C2H5OH написа:

Тойота Корола Версо, Авенсис или РАВ 4 - 2.0, 2.2 печка или 1.8 биндзин, Мазда 6 - 2.0 печка, брат ми кара Соренто 2.5 печка, Хонда акорд Естейт 2.2 печка, Субару Легаси или Форестър..... източни опциЙ валяло 😉

Бензин-газ за мен - дизели не гледам. От изброените от теб май само Форестър ми допада. 
Приятел си взе Хонда Одисей 3.5 .....много хубав ван, голям, върви супер, само не ми е ясно къде може да се паркира това в София 😁

Както казах - за сега си зяпам, не съм тръгнал да купувам още. Имам си някакви изисквания, които най-вероятно ще съм принуден да редуцирам на края, но ще го мисля в бъдеще.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, Logrus написа:

За утре се разбрах с Гената да взема неговата скоба, но ако (понеже подозирам че и това на Рено не им е като хората 🤬) не пасват крачетата ще те имам в предвид - ей я де е Надежда, само една София до теб - за няма час ще дофтасам с картинга.
Мерси  🍻

Това чудо има 2 размера на пъпките. Плочката отпред се обръща. Освен него, преди това си бях направил едно самоделно, подобно на това и с него си прибирах моите задни апарати на Октавията, като сменях дискове и накладки. Малко е смотано, ама свърши работа, та и него мога да ти дам.

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 11 часа, C2H5OH написа:

Тойота Корола Версо, Авенсис или РАВ 4 - 2.0, 2.2 печка или 1.8 биндзин

Това какъв мъртвец е! А колко е скъпо за подръжка!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Корола Версо 2.2 D4-D Дизел 150 коня е много приятен, динамичен и удобен автомобил за придвижване, имахме такава служебна за около 5 години в семейството, никакви ядове с нея, а се навъртаха по 15000 км за около три месеца, редовно пълна със 7 човека вътре по маршрута Бояна - село Яна - офиса на БАХ в Центъра - село Яна - Бояна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.