Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Ежедневни приказки !

Pepino

Recommended Posts

Преди 6 часа, maxrpm написа:

@PRR та , да .. :)
0-02-05-832916ce635a43ee9a91967e34889ad7

Супер. Тоя телефон явно не спазва изискванията на регулатора, ама китайци, к'во да ги правиш :)

Но, понеже си прав, имаш бира от мен на следващото виждане :) 

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 6 часа, PRR написа:

Супер. Тоя телефон явно не спазва изискванията на регулатора, ама китайци, к'во да ги правиш :)

Но, понеже си прав, имаш бира от мен на следващото виждане :) 

Специално за presidential alert може да се спре в GrapheneOS , там имаш и записи на разговорите. Подкарах всичко перфектно и sandbox-натия play store. Тъкмо ми хареса, но приложението на Unicredit крашва и сега трябва да сменя банката. На Dsk приложението работи... :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Саше, бирата остава, но телефони и операционни системи не поддържани официално от сертифицираните производители са в сивата зона. Т.е. те може и да не следват "препоръките" на ITU. 

Както и да е. Бирата си остава 🍻

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, Пепи, ама е яко. Аз преди години, когато HTC бяха топ бранд, от XDA бая къстъм ромове съм свалял и съм си играл с тях. Беше голям кеф да имам опции и функции, които заводските ROM-ове нямаха. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Юли, факт. Но къстъм РОМ-овете не е гарантирано, че отговарят на регулациите. Както и не е сигурно, че няма да ти точат данни и/или друго. Което, очевидно, е валидно и за телефона на Сашко. И да, и аз си "root"-вах телефона и се кефих на допълнителните екстри, които това дава. Сега ми е все тая. Така и така знам, че телефона се следи, следят се всички разговори и комуникация от него и ... знам, че няма какво да се направи. Освен да оставя телефона и да щъкам без. Ама това е по-голямото зло :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един тъп въпрос - кому е нужно лицево разпознаване , за да работи едно тъпо приложение за издаване на рецепти ?

В понеделник ми се наложи да пусна рецепта и това като ревна .. казвам добре , активирах го , издадох рецептата и .. във вторник след обяд (до тогава го ползвах) телефона реши . че не ме познава , не приема паролата , която съм му задал и като резултат - от днес съм с "нов" телефон :(

П.П. При регистрацията съм удостоверил номера на телефона в електронната система с КЕП.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой ("разбиращ") е решил, че това е начин да се гарантира, че само доктора ще може да издава рецептите. И, най-вероятно, този "разбиращ" е поредната калинка в здравното министерство, който няма идея защо е там, освен за да взима заплата ;) И, същия този "разбиращ", очевидно не е наясно, че тая технология изобщо не е сигурна. Точно както и пръстовия отпечатък. Ама ... толкова си (не)могат по министерствата ... за съжаление :( 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 7 часа, PRR написа:

Юли, факт. Но къстъм РОМ-овете не е гарантирано, че отговарят на регулациите. Както и не е сигурно, че няма да ти точат данни и/или друго. Което, очевидно, е валидно и за телефона на Сашко. И да, и аз си "root"-вах телефона и се кефих на допълнителните екстри, които това дава. Сега ми е все тая. Така и така знам, че телефона се следи, следят се всички разговори и комуникация от него и ... знам, че няма какво да се направи. Освен да оставя телефона и да щъкам без. Ама това е по-голямото зло :) 

Не е така . С GraheneOS , никой не те следи, дори и с Google play services , той няма никакви разрешения, защото е sandbox-нат. Малко по - бавно се качват приложения от Aurora Store - a , a може и да се ползва Play Store. Просто при Unicredit Mobile e тъпо , защото на всеки тест на софтуер , трябва да се обадиш на банката , да си дадеш номер на л.к. и да обясниш какво е наложило повторната активация , после са 100 хиляди е-mail-a . Aз се ядосвам, защото преди да кача Google play services , Unicredit си работеше ок , но нямаш карти и Waze. Другото готино е че намалява силата на сигнала на GPS и ако си на закрито , не ти траква локацията... Отделно в Dev options има едно "Mobile data always active", което трябва да го изключиш и на стоковия Андроид. Кофтито е че имам да изплатя на Уникредит още 250лв и тогава ще ги сменя с ДСК , без да съм на 100% дали приложението работи напълно, което е тъпо... Отделно че можеш да си компилираш сам Aндроид AOSP, като сложиш само модулите който искаш, просто Unicredit Mobile за българия е писан от шестокласник... Oсвен това , записването на разговорите е супер полезно , гугъл го забранява , заради закони, а доколкото знам неофициално го има само на Xiomi.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 4 часа, maxrpm написа:

Не е така . С GraheneOS , никой не те следи, дори и с Google play services , той няма никакви разрешения, защото е sandbox-нат. Малко по - бавно се качват приложения от Aurora Store - a , a може и да се ползва Play Store. Просто при Unicredit Mobile e тъпо , защото на всеки тест на софтуер , трябва да се обадиш на банката , да си дадеш номер на л.к. и да обясниш какво е наложило повторната активация , после са 100 хиляди е-mail-a . Aз се ядосвам, защото преди да кача Google play services , Unicredit си работеше ок , но нямаш карти и Waze. Другото готино е че намалява силата на сигнала на GPS и ако си на закрито , не ти траква локацията... Отделно в Dev options има едно "Mobile data always active", което трябва да го изключиш и на стоковия Андроид. Кофтито е че имам да изплатя на Уникредит още 250лв и тогава ще ги сменя с ДСК , без да съм на 100% дали приложението работи напълно, което е тъпо... Отделно че можеш да си компилираш сам Aндроид AOSP, като сложиш само модулите който искаш, просто Unicredit Mobile за българия е писан от шестокласник... Oсвен това , записването на разговорите е супер полезно , гугъл го забранява , заради закони, а доколкото знам неофициално го има само на Xiomi.

Има го на Xiaomi, така е. Аз за тва съм с 4ти поред.

Саше пробвай LineageOS. Брат ми я качи на една стара Моторола и работи прекрасно. А все пак брат ми се е учил на мобилни комуникации от Г-н Петър Райков. Никакви грижи с Вазе (Wase) и постоянно те пита дали позволяваш да се закачи тук или там, щот по дифолт всякакви комуникациЙ с Гугъл са спрени.

Сега съм с Моторола от 2014та с Андроид 9 😉

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@C2H5OH да се похвали , возил се е на нещо , по - бързо от Skoda, макар че ... :) Ванката на ГТП то , ми каза , че фабията е в перфектно състояние, чудя се , ако я закача за влакчето на Мишо, дали ще издържи предния мост или първо гумите ще гръмнат ... :D :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 5 часа, maxrpm написа:

@C2H5OH да се похвали , возил се е на нещо , по - бързо от Skoda, макар че ... :) Ванката на ГТП то , ми каза , че фабията е в перфектно състояние, чудя се , ако я закача за влакчето на Мишо, дали ще издържи предния мост или първо гумите ще гръмнат ... :D :D

Е, ся. То щот е на релси. Трябва да я пробваш Фабията на релси. Мое да задмине Юростара. Все пак 300 км/ч не е неква извънземна скорост.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 6 часа, C2H5OH написа:

Е, ся. То щот е на релси. Трябва да я пробваш Фабията на релси. Мое да задмине Юростара. Все пак 300 км/ч не е неква извънземна скорост.

Що така подценявате Фабията .. няма Фабия , която да не може да вдигне 300 .. вързана за Бугати 🤣

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, The Best Forman написа:

Що така подценявате Фабията .. няма Фабия , която да не може да вдигне 300 .. вързана за Бугати 🤣

Ама това на Сашо го кажи. Както казах, 300 км/ч не е някаква извънземна скорост.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 9 часа, C2H5OH написа:

Трябва да я пробваш Фабията на релси.

На тея в люлинският ускорител става ли? Че гледам доста хора ги пробваха последните години 😂

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Logrus написа:

На тея в люлинският ускорител става ли? Че гледам доста хора ги пробваха последните години 😂

Там е запазено за БМВ исти ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Just now, The Best Forman написа:

Там е запазено за БМВ исти ;)

Значи баш за Сашко - той им точи лиги на тея дараци, а Фобията е просто Е36 с липса на потенциал  😁

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, Logrus написа:

Значи баш за Сашко - той им точи лиги на тея дараци, а Фобията е просто Е36 с липса на потенциал  😁

За Фабиите си има място - линията покрай бул.Никола Мушанов в посока към Кр. поляна ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ама вярно, на Сашко еднаЕ36-ца 2,5 тдс ще му пасне като пЕсница на нос. Само дето измряха и не ги карат много….

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 5 часа, Logrus написа:

Фабията 2ка е грешка на природата, 120ката е 530 ка , с липса на потенциал.

Преди 3 часа, Vladi_a написа:

Ама вярно, на Сашко еднаЕ36-ца 2,5 тдс ще му пасне като пЕсница на нос. Само дето измряха и не ги карат много….

Е как да ги карат една възглавница за окачването струва колкото цяла Фелиция. Това беемвиста е особен вид мазохист... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 5 часа, Vladi_a написа:

... еднаЕ36-ца 2,5 тдс ...

За тея пари Е39 ...😂

Нали споменава 530 - Е39 3.0 Комън рейл, 192 коня - да му се покефи докато нещо даде фира и после в гаража до 120-ката 😁

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, Logrus написа:

За тея пари Е39 ...😂

Нали споменава 530 - Е39 3.0 Комън рейл, 192 коня - да му се покефи докато нещо даде фира и после в гаража до 120-ката 😁

Неее, 530D ми е като Омега Б 2.5тд V6 - хубави коли и двете се подмокрям като се сетя колко са брутални, но са толкова натъпкани и стари , че от това ретро кола няма да стане. Алтернатор за да свалиш , разглобяваш половината кола. Ако някога имам много пари , ще си взема октавия 3 vrs , ще отрежа дръжките от хладилник "Саратов II " и ще сложа от някоя бора. :) Просто пед**ите в бг , така направиха , че с кола преди 2010 та не можеш да си ходиш на работа зимата ... Смешници и позьори ...  Кмета на София, имам думи ,но са само псувни и то от онея гнусните.. :(

Ей тука на 29:51 е специално за тоя ла**ар

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моята е 2006-та Саше - и си ходя навсякъде с нея - днес ти казах 🙂

Един страничен въпрос към широката аудитория - някой запознат ли е с бензиновите двигатели на Митсубиши? В частност ме интересува двигател с код 4B12AT1380 - 2.4л., 170к.с.. Слаби места? Газифицира ли се безпроблемно? Или това им е прословутото GDI? Въобще разни такива подробности.

П.П. Двигателят знам че се слага в Аутлендър от 2007 до 2012, в Пежо 4007 и Ситроен Ц-кросър

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 минути, Logrus написа:

Моята е 2006-та Саше - и си ходя навсякъде с нея - днес ти казах 🙂

Един страничен въпрос към широката аудитория - някой запознат ли е с бензиновите двигатели на Митсубиши? В частност ме интересува двигател с код 4B12AT1380 - 2.4л., 170к.с.. Слаби места? Газифицира ли се безпроблемно? Или това им е прословутото GDI? Въобще разни такива подробности.

П.П. Двигателят знам че се слага в Аутлендър от 2007 до 2012, в Пежо 4007 и Ситроен Ц-кросър

Чавдаре тва не е ли същия двигател кат на българските Жипки Грейт Уол 🤔 Дето ако не си на газ те боли джоба заради 18-20/100 градско. Може и да бъркам. Ама май не бъркам.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямам идея Мишо. 14 градско дава на бензин Ц-кросера на един познат, ама той е пишман шофьор, а и е автомат - CVT кутия. А 14 не ми се виждат много за това голямо купе дето тежи 1800кг.
По книжка го дават около 11 градско, така че 14 ми се вижда реално.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.