Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Ежедневни приказки !

Pepino

Recommended Posts

Преди 20 часа, The Best Forman написа:

Леле ТОВА как силно ми прилича на тактиката с поскъването на кашкавала и сиренето от "едно време" 🤣

Явно изтичащите в април са малко 🤣

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, Izolini написа:

Явно изтичащите в април са малко 🤣

Или купените през март са достатъчно .. кат едно време - от първи вдигаме цената на сиренето , всички купуват и те не я вдигат 🤣

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Два дни се чудя за какво говорите , без да разбирам. Викам си ще си мълча , но като дете на 90те , мога да кажа че увеличението не ме блазни, знаех за него и не ми предизвика интерес , макар че на 26ти , пак сме в Пловдив...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, maxrpm написа:

и кво от това , годишната е 100 кинта, уйкенда ти е 10

Аз съм на годишни само,че жената е от Варна 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Miri написа:

Аз съм на годишни само,че жената е от Варна 

Ако още , даваха стикерчета за винетка с дупки , бидейки валидна до 20 Април, аз щях да си направя стикерче Arbeit macht frei и да го лепна отдолу, ама такова мъничко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колко пък да е мъничко стикерчето за отдолè? Особено щом толкова много Arbeit те macht frei 🤣

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, Izolini написа:

Колко пък да е мъничко стикерчето за отдолè? Особено щом толкова много Arbeit те macht frei 🤣

Мини , микро , "нюню" . Да знаеш , че като малък и аз съм бил луд . ;) Все още , понякога слушам UK -ски пънк ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази година винетката ми изтича май месец, но купувам нова когато ми предстои първото извънградско.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Те ги намалиха преди година, че отпадна лепенката, сега пак ги вдигат… нормално, вдигна се минималната заплата, праскат ни с качество и цени на горивата много повече! 

друго се замислих, стикера за винетка отпадна, ама още лепим за ГТП и за гражданска отговорност! Айде тоя за ГТП го сменят на пункта, ама за гражданска - сам! И в документите от полицата си пише там някакви дребни, че плащане за тая лепенка! После какво търкаш с бръснарско ножче, след това със спирт и кърпа и лепиш… всичко защо е? Някой си е платил и си плаща, за да го има тоя закон/наредба все още! Тия 2 непотребни стикера ни струват повече от тия 10лв за винетка годишно и са ни наложени принудително! 

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, b3lq7a написа:

Те ги намалиха преди година, че отпадна лепенката, сега пак ги вдигат… нормално, вдигна се минималната заплата, праскат ни с качество и цени на горивата много повече! 

друго се замислих, стикера за винетка отпадна, ама още лепим за ГТП и за гражданска отговорност! Айде тоя за ГТП го сменят на пункта, ама за гражданска - сам! И в документите от полицата си пише там някакви дребни, че плащане за тая лепенка! После какво търкаш с бръснарско ножче, след това със спирт и кърпа и лепиш… всичко защо е? Някой си е платил и си плаща, за да го има тоя закон/наредба все още! Тия 2 непотребни стикера ни струват повече от тия 10лв за винетка годишно и са ни наложени принудително! 

Винетката я намалиха по КоВидно време, антикризисна мярка или там както се нарича. За мен беше бесмислено, особено като се има предвид мнението на повечето хора за състоянието на пътищата. Лошото е, че голяма част от тия пари потъват някъде, а не се използват по предназначение.

Доколкото съм чел, стикерите са производство на депутат от БСП. Инвестирал човека в машини и как сега да го оставим без хляб? Ще лепим и търкаме, докато ни се изтъркат стъклата, колкото и малоумно да е. Просто за него така е изгодно. За ГО си е тъпотия. Ами някой има ли обяснения, като е толкова "умен" стикера за ГТП и се програмира, защо всяка година го изхвърляме и слагаме нов? Да, пак поради същата причина. Защото само се говори как са излишни и ще ги махаме стикерите, а се направи точно обратното. Махнаха евтиния и сложиха в пъти по-скъп на негово място, да може да зобат яко докато не дойде деня в който ще се освободим от това робство (ако въобще дойде).

• Одобрявам 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 4 часа, b3lq7a написа:

После какво търкаш с бръснарско ножче, след това със спирт и кърпа

Иво, за твое улеснение да кажа. Като махнеш твърдата част, остатъците от стикера и лепилото лесно се почистват с вода.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 21 минути, ghost_rider написа:

..... Ами някой има ли обяснения, като е толкова "умен" стикера за ГТП и се програмира, защо всяка година го изхвърляме и слагаме нов? ...

Направиха ги и плакати. А и ги върнаха на старото място, защото....техниката не ги четяла горе, зад огледалото....или по-скоро за да не се налага полицаят да ти ляга на капака, за да го види 😁

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, joro-120L написа:

Иво, за твое улеснение да кажа. Като махнеш твърдата част, остатъците от стикера и лепилото лесно се почистват с вода.

Не ми се получава от самото начало на тия лепенки за ГО. Стържа с ножчето за котлоните в къщи и лепя на същото място, ако се сетя да я сменя, често си карам със стара.   

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, b3lq7a написа:

Не ми се получава от самото начало на тия лепенки за ГО. Стържа с ножчето за котлоните в къщи и лепя на същото място, ако се сетя да я сменя, често си карам със стара.   

Винетки глупости може да се следят онлайн гражданската не ,пълен та..к и моята си седи в жабката :) ако някой иска да ми я види вадя я и так

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, ghost_rider написа:

Винетката я намалиха по КоВидно време, антикризисна мярка или там както се нарича. За мен беше бесмислено, особено като се има предвид мнението на повечето хора за състоянието на пътищата. Лошото е, че голяма част от тия пари потъват някъде, а не се използват по предназначение.

Доколкото съм чел, стикерите са производство на депутат от БСП. Инвестирал човека в машини и как сега да го оставим без хляб? Ще лепим и търкаме, докато ни се изтъркат стъклата, колкото и малоумно да е. Просто за него така е изгодно. За ГО си е тъпотия. Ами някой има ли обяснения, като е толкова "умен" стикера за ГТП и се програмира, защо всяка година го изхвърляме и слагаме нов? Да, пак поради същата причина. Защото само се говори как са излишни и ще ги махаме стикерите, а се направи точно обратното. Махнаха евтиния и сложиха в пъти по-скъп на негово място, да може да зобат яко докато не дойде деня в който ще се освободим от това робство (ако въобще дойде).

Моя спомен е, че е от ДПС или НДСВ от едно време като бяха в коалиция с БСП. Все едно е откроя дружинка е схемата, как ще се спре е важно! 

пс. Имаше комична ситуация с БСП преди 15+г, имаше предложение да се забранят 0,5 и 1,5л бутилки за вода, защото на депутатка син/щерка щеше да е първия с 0.7, 1 и 2л производство! Няма да се изненадам, ако са същите “играчи” и в двете схеми! Едната не стана, ама другата 20г работи 🙃

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Miri написа:

Винетки глупости може да се следят онлайн гражданската не ,пълен та..к и моята си седи в жабката :) ако някой иска да ми я види вадя я и так

Да я свали старата показно, така гадно се сваля и накрая остава лепило, че искам да видя на живо как точно се прави! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, Logrus написа:

Направиха ги и плакати. А и ги върнаха на старото място, защото....техниката не ги четяла горе, зад огледалото....или по-скоро за да не се налага полицаят да ти ляга на капака, за да го види 😁

Това ми напомня на карикатурата "Продавам 3 стари камери за видеонаблюдение" (на снимката 3 баби клюкарки), та ако и тук видеонаблюдението е от този тип - оле мале...

Долу където не минават чистачките в ъгъла сигурно е много чисто нали...

преди 21 минути, Miri написа:

Имат право и ако са в настроение, глобяват за незалепен стикер, както и за неотлепен с изтекла валидност, защото пречи на видимостта. Как пък докато е валиден не пречи се чудя 🤔

• Одобрявам 3
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, ghost_rider написа:

Това ми напомня на карикатурата "Продавам 3 стари камери за видеонаблюдение" (на снимката 3 баби клюкарки), та ако и тук видеонаблюдението е от този тип - оле мале...

Долу където не минават чистачките в ъгъла сигурно е много чисто нали...

Имат правони ако са в настроение, глобяват за незалепен стикер, както и за неотлепен с изтекла валидност, защото пречи на видимостта. Как пък докато е валиден не пречи се чудя 🤔

Отварям си онлайн банкирането и там пише кое до кога ми е,а милиционера не може да провери явно ,на него тая информация и интернета му ги носят с кофи до патрулката 😁 демек в държавата с най-бързо интернет в Европа държавата не може да прави онлайн проверка или просто ги мързи и гледат на нас като на касички 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам защо въобще ги лепите стикерите. И за ГО и за ГТП. И двата са тотално безмислени. И двете неща никой не ги гледа на пътя. Цъкат си по таблетите, въобще не ги вълнуват. Един-два пъти да са ме питали като са ме спрели защо не са залепени. И двата пъти съм им казвал, че защото е безсмислено. Единствено като мина ГТП го свалям в последствие, защото чичковците на пункта казват, че трябва да се залепи пред камерата, че иначе тях прецакваш...

p.s. - Лошото е, че лепят се или не, па си наливаме на някой ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 35 минути, ghost_rider написа:

глобяват за незалепен стикер, както и за неотлепен с изтекла валидност, защото пречи на видимостта.

Не е това причината, а полицаят да не чете пет стикера, докато намери верния.

Лично аз не търпя неактуални стикери и ги махам, първо да ми е чисто от естетична гледна точка и второ, да не ми са пред погледа, когато карам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, Miri написа:

демек в държавата с най-бързо интернет в Европа държавата не може да прави онлайн проверка или просто ги мързи и гледат на нас като на касички 

Когато задекранното устройство (било то някоя леля Гинче в администрацията или някой тумбак-фуражка на пътя) е на еволюционно ниво на амеба, и най-бързият интернет не може да те спаси.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, joro-120L написа:

Не е това причината, а полицаят да не чете пет стикера, докато намери верния.

Лично аз не търпя неактуални стикери и ги махам, първо да ми е чисто от естетична гледна точка и второ, да не ми са пред погледа, когато карам.

Цитат от една статия в сайта на СБА от преди 9 години, която вече не е актуална, но аз визирам точно тези думи в текста:

"20 лева глоба заплашва шофьорите, които все още не са свалили старата винетка от предното стъкло на автомобила си. Основанието за това е член 100, ал. 5 (2) от Закона за движение по пътищата (ЗДвП), където се казва следното: Водачът на моторното превозно средство е длъжен да залепи валиден винетен стикер за платена винетна такса в десния долен ъгъл на предното стъкло на автомобила и да премахва незабавно стария стикер след изтичане на неговата валидност. При установяване на нарушение пътните полицаи издават на място фиш в размер на 20 лева, колкото е предвидено в чл. 185 от същия закон. Няколко са причините несвалената стара винетка да се тълкува като нарушение. Първо – залепеният стикер може да заблуди контролните органи, че возилото има винетка, която всъщност е невалидна. И второ – хартийката ограничава видимостта на шофьора, още повече, когато върху панорамното стъкло има залепени и други стикери."

Мисля че и за другите стикери (ГО и ГТП) се отнася същото.

Аз също не обичам да ми стоят някакви излишни лепенки по стъклото и винаги си ги чистя веднага, но ако отпаднат, ще бъда много щастлив.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм правил справка. Разсъждавам според моята логика, като първата причина съвпада с нея.

преди 55 минути, ghost_rider написа:

Първо – залепеният стикер може да заблуди контролните органи, че возилото има винетка, която всъщност е невалидна.

преди 55 минути, ghost_rider написа:

И второ – хартийката ограничава видимостта на шофьора, още повече, когато върху панорамното стъкло има залепени и други стикери."

Щом са се загрижили за видимостта, какво да кажем тогава за различните дрънкулки и ароматизатори, висящи на огледалото за обратно виждане? Някои слагат и стойка за тлф. на предното стъкло. Това санкционира ли се?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.