Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Ежедневни приказки !

Pepino

Recommended Posts

Преди 4 часа, sauber написа:

Не знам защо въобще ги лепите стикерите. И за ГО и за ГТП. И двата са тотално безмислени. И двете неща никой не ги гледа на пътя. Цъкат си по таблетите, въобще не ги вълнуват. Един-два пъти да са ме питали като са ме спрели защо не са залепени. И двата пъти съм им казвал, че защото е безсмислено. Единствено като мина ГТП го свалям в последствие, защото чичковците на пункта казват, че трябва да се залепи пред камерата, че иначе тях прецакваш...

p.s. - Лошото е, че лепят се или не, па си наливаме на някой ...

Ако е голо в ъгъла на шофьорската страна предното стъкло само заради това ще те спират като те видят! Като има нещо лепнато дори и старо всичко е точно! Същото е да си с тъмни предни странични стъкла… 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, b3lq7a написа:

Ако е голо в ъгъла на шофьорската страна предното стъкло само заради това ще те спират като те видят! Като има нещо лепнато дори и старо всичко е точно! Същото е да си с тъмни предни странични стъкла… 

Да ти кажа по мой наблюдения, масово въобще не им дреме. Те също са шофьори, също знаят за какво иде реч. Имам и познат в РУП във Варна. Питал съм го какво мисли по въпроса, защото той работи на пътя. Казвал ми е, че там началника е спуснал - лепенки и документи какви има - няма значение. Чука се за ГО, ГТП и фишове в таблета. Ако нещо от първи две ги няма в системата, няма значение какво показва шофьора. Пише му се. Респективно обратното - има ли ги "по таблет", не ги интересуват полици и лепенки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, joro-120L написа:

Не съм правил справка. Разсъждавам според моята логика, като първата причина съвпада с нея.

Щом са се загрижили за видимостта, какво да кажем тогава за различните дрънкулки и ароматизатори, висящи на огледалото за обратно виждане. Някои слагат и стойка за тлф. на предното стъкло. Това санкционира ли се?

Знаем, че не се… Друг майтап… глобяват за телефон в ръка,  о мултимедията или както е на колите от преди година две - всичко е на екрана, няма физически бутони, врътки, лостчета и тн! За да пипнеш климатроника влизаш в друго меню, а това не става без да отклониш поглед от пътя, но затова не глобяват! Нямаш право да пушиш или да пиеш вода в движение, но може да си пуснеш адаптивния круиз и да се излегнеш докато колата ти следва тази пред теб и ти си дремеш полегнал! Но пушене или пиене на вода са опасни деяния, определени като нарушения! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, b3lq7a написа:

... или както е на колите от преди година две - всичко е на екрана, няма физически бутони, врътки, лостчета и тн! За да пипнеш климатроника влизаш в друго меню, а това не става без да отклониш поглед от пътя, но затова не глобяват! ... 

Мхм, затова и почнаха да им взимат точки за пасивна безопасност, ако определени функции (доста от тези, които ти си изброил, но и други) не са на физически бутони. Ще се сетят, че модерното е непрактично, но им отне доста време. Както и ще се сетят, че таблетите не им е мястото да стърчат по таблото (освен другото така са опасни) и ще ги върнат обратно в таблата. Просто им трябва време на дизайнерите да се отърсят от модерните глупости и да почнат пак да си говорят с хората отговорни за ергономията ;) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Що се отнася до висящи дрънкулки от огледалото, английски преглед не може да се мине ако не се махнат. После пак си ги слагаш, но на самия преглед не може. Тук пък не обръщат внимание ако видео регистраторът ти е залепен на стъклото. Т.е. стойка за телефон или висящо борче ванилия 'obstructs the driver's vision', ама камера не пречела 🤔

А що се отнася до стикерите за гражданска и винетки, това ми го показаха доста шофьори на камиони докато бачках на Петрола на Враждебна. Отлепя от фолиото и си я лепи на дрехите. Ама няколко пъти. И така власинките от ватенката или работната куртка (нали Сички сме сеЯне) правят стикера лесен за отлепване и почти не остава лепило, а стикерът се отлепя цял.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с власинките го правя , понякога работи, понякога зле, зависи с какви дрехи съм. Интересен въпрос, обаче. Не мога да карам и да говоря по телефон, дори и хората с автоматик, макар че по - младите шофьори, са с книжки само за автоматик, но какво правим , ако примерно жена ми седи на седалката до мен и ми пили нервите? :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 37 минути, C2H5OH написа:

Отлепя от фолиото и си я лепи на дрехите. Ама няколко пъти. И така власинките от ватенката или работната куртка (нали Сички сме сеЯне) правят стикера лесен за отлепване и почти не остава лепило, а стикерът се отлепя цял.

Стар трик - и аз го прилагам всеки път със стикерите на ГО 🙂
Най-хубаво става на памучна фанелка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Беше пуснал из Фейсбук тези и други кадри. Много яко направен Супърб! Ако се наканя да си взема такъв - бих го направил като него...

На какво ги учиш хората, @sauber ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 4 часа, maxrpm написа:

Това с власинките го правя , понякога работи, понякога зле, зависи с какви дрехи съм. Интересен въпрос, обаче. Не мога да карам и да говоря по телефон, дори и хората с автоматик, макар че по - младите шофьори, са с книжки само за автоматик, но какво правим , ако примерно жена ми седи на седалката до мен и ми пили нервите? :)

Пускаш внимателно дясната ръка долу за да си готов да откопчаеш колана, след което натискаш бутона и едновременно натискаш спирачката все едно е съединител 🤣

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, Izolini написа:

Пускаш внимателно дясната ръка долу за да си готов да откопчаеш колана, след което натискаш бутона и едновременно натискаш спирачката все едно е съединител 🤣

През сълзи от смях , не мога да не призная че си изключително прав. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, zloQQ написа:

Беше пуснал из Фейсбук тези и други кадри. Много яко направен Супърб! Ако се наканя да си взема такъв - бих го направил като него...

На какво ги учиш хората, @sauber ?

Тия "рали" фаровете на живо са гигантски :)

Иначе ги уча на дефанзивна стрелба. От близо 10г. вече :)

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 5 часа, maxrpm написа:

Интересен въпрос, обаче. Не мога да карам и да говоря по телефон, дори и хората с автоматик, макар че по - младите шофьори, са с книжки само за автоматик, но какво правим , ако примерно жена ми седи на седалката до мен и ми пили нервите? :)

Аз нямам проблем. Държа тлф. с лявата ръка по принцип. Още от времето на телефоните с шайба. Ако държа с дясната, все едно съм глух. Сигурно щото съм левичар, но правя някои неща по-добре с дясната ръка. Напр. тънко рязане на мезета и завиване на болтове с отвертка. Казвам, да не си помислите, че съм глух с дясното ухо. :) Интересни са ми тези, а те са повечето, с тлф. в дясната ръка и кръстосват ръцете да превкл. с лявата.

Преди 1 час, Izolini написа:

Ице, това е като инструкция за катапулт на изтребител. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aз, попринцип ,съм левичар цял живот , не подкрепям агресията към никой , но за сметка на това, пловдивчанка ме е удряла зверски заради счупен изкуствен нокът ... От милички , ниво 10 , изведнъж стават агресивни ниво 10... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, maxrpm написа:

Aз, попринцип ,съм левичар цял живот

Да, то си е по рождение. Аз съм малко смесен. Това, което правя с лявата, не го правя толкова добре с дясната и обратно.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, sauber написа:

Това е танка на един мой обучаем. Много му се кефя 💪

Screenshot_20250402_163338_Instagram.jpg

Screenshot_20250402_163632_Gallery.jpg

Само един надпис Sabaton - Panzer battalion на капака липсва :)

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 минути, joro-120L написа:

Аз нямам проблем. Дъжа тлф. с лявата ръка по принцип. Още от времето на телефоните с шайба. Ако държа с дясната, все едно съм глух. Сигурно щото съм левичар, но правя някои неща по-добре с дясната ръка. Напр. тънко рязане на мезета и завиване на болтове с отвертка. Казвам, да не си помислите, че съм глух с дясното ухо. :) Интересни са ми тези, а те са повечето, с тлф. в дясната ръка и кръстосват ръцете да превкл. с лявата

Аз съм десничар и съм глух с лявото ухо 🤣 А познай как държа телефона.

преди 18 минути, joro-120L написа:

Ице, това е като инструкция за катапулт на изтребител. :)

Правил съм го на една колежка, но без частта за откопчаването на колана - качи се да я карам някъде, казах ѝ да си сложи колана, отговоря беше "не, гаджето ми е полицай, аз колан не слагам". След като подминахме втората пряка вече беше с колан.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Izolini написа:

А познай как държа телефона.

С рамото. Или с лявата ръка на дясното ухо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Питам един колега , бивш полицай , абе , през 80 те , мацките с дълги нокти , как набираха телефонната шайба в районното ? Оня вика - с химикалка или с молив ... Винаги готов :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, joro-120L написа:

С рамото. Или с лявата ръка на дясното ухо.

На спикърфон на таблото 😉

Или с дясната, защото според Саско аз мога да карам само автоматици и ако ме сложат в кола с ръчни скорости ще се пребия.

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, Izolini написа:

Аз съм десничар и съм глух с лявото ухо 🤣 А познай как държа телефона.

Хендсфри или прякора в гимназията ти е бил малкото магаре 🤔🤣😂🤣

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Just now, Miri написа:

Хендсфри или прякора в гимназията ти е бил малкото магаре 🤔🤣😂🤣

Не беше, но в театралните постановки винаги играех "Първа бензиноколонка" 🤣

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, Izolini написа:

На спикърфон на таблото 😉

Или с дясната, защото според Саско аз мога да карам само автоматици и ако ме сложат в кола с ръчни скорости ще се пребия.

Не съм казал това , пичага си, просто колата автоматик е .... Хубава е.. :)

преди 11 минути, joro-120L написа:

Да бе, то откак е ГСМа има хендсфри. Сигурно.

Истинския шофьор левичар, при вида на катаджия, може бързо и лесно да изпусне телефона си в джоба на вратата.  Ицето го е правил. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.