Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

И аз не очаквах за джанта (играх жокер - обади се на приятел, признавам си), но научих, че ако не е фабричната джанта и имаш фактура, пак плащат, ако е снимана с нея колата. За гуми - ако имаш фактура (заводски размер трябва да са, плащат на % спрямо износената дълбочина на грайфера - това съм го играл няколко пъти, но ако е от дупка искат протокол, та по-добре е да имаш претенция, за умишлена щета - рязане и тн, или че ти си я спукал в бордюр при паркиране, но тогава ти гори една претенция по каското). Важно е за козметични претенции на джанти да ги няма на заснетите снимки при маркировката на колата иначе отпадат (респективно и да не са описани като детайл с щета). Може и да имат значениее

Публикувано

Я малко помощ да си изпрося 😉

Дядо Коледа, под формата на Асен @ghost_rider 🍺, ми донесе коледният подарък по-рано и нали сърце юнашко не трае, днес побързах да го отворя (само да спомена че го е опаковал някой с фабрика за тиксо 😂) с идеята да го монтирам.... Е, да се, ама се оказа че братският китайски народ има различни от моите виждания и едни USB портове трябва да се захранват с кабел, външно. (Захранване през най-десният порт и реално остават само 2 използваеми )IMG_20251218_115024_530.thumb.jpg.33b2464b912c0788b7ee5573af3b2262.jpg

Нема как да стане това просто.

Искам да пусна захранването скрито, има от къде, но тук ме спира личната ми некомпетентност - незнам къде на платката да запоя жицата.IMG_20251218_115006_709.thumb.jpg.5848f36e6b4dc4b200933f85ffa62aa1.jpg

После лесно - извадя ли кабел от задната страна имам как да го закарам до таблото и да си подам захранване.

Давайте акъл 🙂

Публикувано

USB порта има 4 пина. Външните, или 1 и 4 са захранването. На снимката се вижда, че единият е отбелязан с +.

Публикувано
преди 4 минути, joro-120L написа:

USB порта има 4 пина. Външните, или 1 и 4 са захранването. На снимката се вижда, че единият е отбелязан с +.

Хммм...ти на снимката го видя, а аз на живо не 😂

ОК + и - ясни, а на другите два слага ли се нещо?

Довечера ще сваля платката да я видя и отдолу - нещо съпротивления, диоди, знам ли какво да няма скрито.

Публикувано
Преди 1 час, Logrus написа:

ОК + и - ясни, а на другите два слага ли се нещо?

По другите два вървят данните. Напр. музиката от флашката.

Публикувано

IMG_20251218_131541_450.thumb.jpg.3932b4ba19ad8f23b62e1c3940ecc623.jpgIMG_20251218_131558_024.thumb.jpg.df33147afd7050875a17b9adb325eae4.jpg

Не се стърпях - ето я демонтирана. Отдолу няма нищо.

Понеже не ми трябва за друго освен за зареждане на телефони, би трябвало като запоя допълнителни жици на + и - да избегна захранващият порт. Ще е неизползваем, ама здраве да е.

Благодаря много Жоре @joro-120L 🍺

• Благодаря 1
Публикувано

Всичките портове ще стават за зареждане, така си е предвидено по начало.

• Благодаря 1
Публикувано
преди 12 минути, Logrus написа:

Понеже не ми трябва за друго освен за зареждане на телефони, би трябвало като запоя допълнителни жици на + и - да избегна захранващият порт. Ще е неизползваем, ама здраве да е.

Нищо подобно. Ще имаш захранване на всички портове.

Преди твоята намеса имаше запоени крачета на платката, където да се включиш. Какво махна, та се виждат дупки.

Публикувано

Нищо не съм махал Жоре - свалих предпазната капачка и извадих платката, това беше. 

Действам по светофарите в София - нямам условия да вандалствам повече 😂😂

Публикувано

ОК. Някаква оптическа измама ще да е. Не е толкова важно.🍻  По-важното е, че всички портове ще работят. Не го отписвай единия. Няма причина. Значи, тези дупки са подготовка за истинското свързване. Само те чакат да боднеш кабелите. :)

• Благодаря 1

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.