Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Ежедневни приказки !

Pepino

Recommended Posts

Може да е имало някакъв хибриден вариант по магазините и аз 3 пъти на 120 ката сменях и 180мм и 190мм, и все нямаха, сега карам фелата със същите пружинки но

Някъде да съм написал, че 120 имат?!

Моята също няма. На 120 не са с пружини. На новите Шкоди не са с пружини! На по-старите задномоторни - да . И на Октавия от 1963г.- също!

п.п. много често сменяш феродови дискове! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

п.п. много често сменяш феродови дискове! ;)

Ми купих ги, карах ги, направих си ги, изгниха ама им се накефих много. Сегашната е даже с 180мм със стария модел още с палците, ама си и пазя ламарините ;) Като се прецака, ще сложа големия маховик с лагера за 5 степенна и пак ще си я пазя . ;)

П.с случи ми се веднъж смених изключвателен лагер на 200км, отивам в магазина викам -кво си ми дал бе, разпадна се! И той вика - Аз нали ти казах че тези с червената грес не стават, казах ти да си вземеш от тези неугледните, ама ти си го хареса ... :D

Редактирано от maxrpm
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...Днес ходих да спасявам/прибирам едни познати  - по път към Боровец, на 15-20км след София паднали камъни пред тях. Валяло дъжд, в насрещното имало коли, зад тях също имало кола (според пича буквално на метър зад дях) и не посмлял да спре рязко. Минали през камъните, както той се изрази - a bunch of rocks (момчето е Чех та комуникацията е на Инглишки). Бяха с нова Октавия 3, каза че не очаквал да е толкова ниска, картера почти го нямаше - "предпазна" кора тотал , картера тотал (не дупчица а почти го нямаше :unsure: ). Полицаите казали, че те са си виновни - несъобразена скорост. Т.е. тъй като колата била с дипломатически номер, въпросните полицаи били доста учтиви и обяснили , че единствения начина те да не са виновни е ако "Камъните са паднали директно върху колата". Пича не беше много учуден защото каза, че в Чехия имало закон, в общи линии каквото и да стане на пътя - дупка/камък и т.н. виновния си ти - не си се съобразил с условията на пътя - хахаха :) Т.е. безумията не са само при нас. Младежа повече обаче се учуди от факта, че нямаше кой да отвори паркинга на Еуратек - да не работят в неделя е нормално ама не е ли редно да има охрана/дежурен или нещо такова? Другия вариант е ние да не сме знаели на кого да се обадим или къде да търсим. Оставихме колата с репатрака на една пресечка след Еуратек и утре сутринта младежа ще ходи да си види присъдата :D.   

Та ако ходите в посока Боровец тази седмица да знаете , че има доста паднали скали - няколко коли спрели до тях ако има трябва помощ и се оказало ,че днес имало доста спукани гуми и изкривени джанти от паднали камъни. Явно заради топенето и валежите. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само в България могат да те ударят отзад докато си в насрещното. Трябвало е да набие спирачки. Колкото и да следя в огледалото този зад мене, дори и да отпусна спирачката, пак се съобразявам какво става пред мене.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Eи ся уж ме боли сърцето че дойде време да плащам на колите данъците и се жалвам долу на продавачката, нали си е мой човек, викам как плащаш на БМВ то данъка ,бре Гергано. 480лв за 199коня? Вика за 3 години нищо не съм платила и нищо няма и да плащам. Каза че не е минала да го запише в общината, пък аз рева за 80-90 лв за 2те Шкоди ... :D

Саше, не се притеснявай за нея. Накуп ще ги плати после. Нали знаеш хитрата сврака......

Само че откъде ги измисли тия 199 коня?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...Днес ходих да спасявам/прибирам едни познати  - по път към Боровец, на 15-20км след София паднали камъни пред тях. Валяло дъжд, в насрещното имало коли, зад тях също имало кола (според пича буквално на метър зад дях) и не посмлял да спре рязко. Минали през камъните, както той се изрази - a bunch of rocks (момчето е Чех та комуникацията е на Инглишки). Бяха с нова Октавия 3, каза че не очаквал да е толкова ниска, картера почти го нямаше - "предпазна" кора тотал , картера тотал (не дупчица а почти го нямаше :unsure: ). Полицаите казали, че те са си виновни - несъобразена скорост. Т.е. тъй като колата била с дипломатически номер, въпросните полицаи били доста учтиви и обяснили , че единствения начина те да не са виновни е ако "Камъните са паднали директно върху колата". Пича не беше много учуден защото каза, че в Чехия имало закон, в общи линии каквото и да стане на пътя - дупка/камък и т.н. виновния си ти - не си се съобразил с условията на пътя - хахаха :) Т.е. безумията не са само при нас. Младежа повече обаче се учуди от факта, че нямаше кой да отвори паркинга на Еуратек - да не работят в неделя е нормално ама не е ли редно да има охрана/дежурен или нещо такова? Другия вариант е ние да не сме знаели на кого да се обадим или къде да търсим. Оставихме колата с репатрака на една пресечка след Еуратек и утре сутринта младежа ще ходи да си види присъдата :D.   

Та ако ходите в посока Боровец тази седмица да знаете , че има доста паднали скали - няколко коли спрели до тях ако има трябва помощ и се оказало ,че днес имало доста спукани гуми и изкривени джанти от паднали камъни. Явно заради топенето и валежите. 

Като цяло ние и руснаците се славим с такива кратери по пътищата :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пича не беше много учуден защото каза, че в Чехия имало закон, в общи линии каквото и да стане на пътя - дупка/камък и т.н. виновния си ти - не си се съобразил с условията на пътя - хахаха :) Т.е. безумията не са само при нас. Младежа повече обаче се

Защо да е безумие?! Навсякъде е така.Ако искаш може и с 200 да караш но си е твой риска да налетиш я на камък я на нещо друго.Ако ли пък не виждаш пътя от многото завои примерно тогаз караш бавно с цел да можеш да реагираш.

Така че правилно са казали полицаите мисля аз.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо да е безумие?! Навсякъде е така.Ако искаш може и с 200 да караш но си е твой риска да налетиш я на камък я на нещо друго.Ако ли пък не виждаш пътя от многото завои примерно тогаз караш бавно с цел да можеш да реагираш.

Така че правилно са казали полицаите мисля аз.

Хаха, точно, максималната скорост да стане 60кмч!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Саше, не се притеснявай за нея. Накуп ще ги плати после. Нали знаеш хитрата сврака......

Само че откъде ги измисли тия 199 коня?

Тя така ми каза, че е 199коня, аз BMW 525TDS E36 намирам само в разновидност 150 коня, може и да е излъгала, може и да е пипано по него, не знам, не съм я питал, защото от дизелови бмв та комби не се интересувам.  Видях че има салон от черна кожа и и казах - Ако го блъснеш някъде и се продава на части, кажи да го взема за Шкодата. Тя вика да и мен много ме кефи!

А за 480те  лв каза че са за 3 години. Тя на 18 е взела книжката и колата, и още мисли че ще избяга от плащането на данъци , ама аз понеже тоя филм съм го играл също , ми е ясно че и да умреш, от данъци спасение няма ;) Лихвата е 1% на година, поне това още не се е сетил някой льольо да е вдигне.

Aз 4 години бягах от едни актове за неносене на лична карта - по - миналата година точно след морето ми дойде писмо от НАП с 2 думи моля платете си 110 лв в 10 дневен срок, да не стане с лошо. Това че чак преди 2 седмици ми извадиха постановленията за какво са ме глобили е друг въпрос.

Редактирано от maxrpm
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Толко ли са изгладняли бе, деееа! Да си ги заврат дето не грее слънце дано!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На една колежка хванаха крачета началото на декември. Явно са се активирали  :angry_jumping:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и една Фабия класик разбили до нас- от нямане какво да и откраднат, и откъртили антената с основата от тавана.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ща да съм лош пророк, ама като се сменят правителства, дребната сган се активизира. Явно в районните са заети да наблюдават от къде ще духне вятъра и тия шибаняци ползват намалението... На съседния паркинг има още една Октавия без тасове, а не ми е правило впечатление да е толкова грозна досега, нищо чудно да е имало акция...

Редактирано от Цецо75
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гепиха тасовете на Октавията.

Да ..... и сганта.

Така е в Стрелбище, Цецо. Виж си сложи и секретни болтове ако нямаш

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако е станало в Стрелбище много ми прилича двете наркоманчета, миналата зима ги хванаха докато тарашат багажници и сега може да са ги пуснали.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моите тасове изчезнаха на паркинга на Националния стадион през декември между 20 и 22 часа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да не забравяме колко голяма е вселената... или колко малки сме ние   ;) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също живея в Стрелбище, навремето бензин точеха и крадяха акумулатури .. последните 10 години в района в който живея е спокойно .. С изключение на миналата година , когато под джипа си намерих клещи и отвертка .. айдуците  се бяха подготвили да свият катализатора, но явно нещо ги е смутило и се сдобих с приятните инструменти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хаха, явно и аз съм попаднал на такива хубавци... Съвсем случайно миналата седмица пред колата на жената си намерих тресчотка с камък за сваляне на дрантичкии... :) Не пасваше на нашата бангия (тоест, не съм бил аз на пангара явно - или тия глупаци не са нацелили размерчето на камъка)... Добре, че не ги набарвам - добре, че си имат съгледвачи и т.н., че не ми се мисли...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

https://vesti.bg/bulgaria/mahat-zavoite-ot-bylgarski-pytishta-6065175

Най-интригуващото за мен остана това:

"...Именно заради това се предвижда при строителството на новите пътища да има възможно най-малко криви, а старите да бъдат реконструирани до 2020 г. "

Интересно как ще се направи това на старопланинските проходи, например.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, България няма да бъде само с прави пътища, хахаха! Където е възможно ще се прави предполагам. Особено в ниските части, където релефа позволява, наистина ще е добре. Ще трябва да се обезщетяват собствениците на земята през която ще минава пътя, ама да видим как ще се случат нещата. За 3 години...ще изправят 20 завоя и толкова според мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.