Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Ежедневни приказки !

Pepino

Recommended Posts

Всяка кола си иска поддръжката. Карането на кола не е задължитело и гарантирано от конституцията все пак.

Редактирано от niki
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Саше и аз се оглеждам за ОК1 и за малко пари няма как да е читаво. Ставащите що годе са от 3000 нагоре. Нали знаеш че кола е на късмет. Той и Макса беше добре на снимките от обявата ако помниш.

Аз до 7000 не намирам читава 1.8Т О1....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Форумите,от които черпиш информация,да ни би случайно да са БГ Мама и БМВ Клуб България?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Форумите,от които черпиш информация,да ни би случайно да са БГ Мама и БМВ Клуб България?

100%.

А, Сашко, това трибуквеното гу'мно (не говоря за Клисурски Университет за Растениевъдство - искали да се обединяват с тоя Пернишкия :D ) освен за дрифт по пистите (и там се троши доста)... за ежедневно не бих го погледнал дори - бездна за папкане на пари. Шкода няма нищо общо с никоя друга. :)

Редактирано от shaft
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз до 7000 не намирам читава 1.8Т О1....

Иво, различни са ви критериите сякаш ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Саше и аз се оглеждам за ОК1 и за малко пари няма как да е читаво. Ставащите що годе са от 3000 нагоре. Нали знаеш че кола е на късмет. Той и Макса беше добре на снимките от обявата ако помниш.

Той макса и сега си е добре, с изключение на факта, че го одрасках в клоните в който паркирам, а смолата от бора под който спирам му разказа играта на боята на тавана, изритаха му задната колонка, няккъв го ожули, мазилка от съседния блок падна върху него и всякакви други природни бедствия. Доволен съм от него - винаги пали и върви. Рибата още е в морето, до края на другата седмица нищо не е ясно, дали и кога, пък не е изкочила още и хубава оферта.

Коли между 2-3000лв има. Има и Фабия 1,9SDI Има едно такси на 380 000км, което доказва че мотора е ок, виждал съм такива и на 500 000 и на милион км. Има и една бяла фабия 1.4 68коня 8v но е JUNIOR горката, такива и едно време малко се купуваха. Има и една читава ОК1 от Русе за 1700, ама е комби. Софийската на 1650 е 1.6 и е комби. Има един седан за 1800лв, ама е чисто розов от Троян до София ме е страх да го карам, защото някъде ще ме бият.  Има една от Варна (Добрич) за 2300, в огледалото за обратно виждане, мисля че се вижда жена, което не е добре. Коли има. И пак казвам всичко над 3000 ще ме кара да се питам всеки слънчев ден къде ми е задното. Да не говоря че Ок1 имаха и проблеми с таблото и топлия старт понякога, но помня че бяха поправими. За 7000 ще си взема мерцедес със задно или октавията на Пешо PRR, но е пълен абсурд да изплащам кола 7години, просто няма как да стане.

Редактирано от maxrpm
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Саше, 318 ТДС, освен че е тотален спреляк (дори на сняг, нямаш шанс да си "с вратите напред"), ще го изплащаш 7 години, само за първото обслужване и първия ремонт !!!

Не е за теб, ама хич.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Боре, като взема гараж за 120 ката и си я докарам, ще ти я дам за 2 седмици, да видиш как пипната 120 ка върви настрани с всичките си 52++ коня. Имам за нея 2 летни гуми нови, ще ги сложа отзад, специално заради теб, (нямам 4ри) внимавай как спираш и после искам да напишеш в форума свойте преживявания през тези 2 седмици.

Дето се вика заради теб бих го направил - 80лв гараж, 200лв масла+ ГТП и ГО(скорости, мотор) колата, бих ти я дал, ама удариш ли я, човек убивам!

В жабката има разни листове, менюто на "бялото" кафе в Овча Купел 1 , не го хвърляй, че ми е спомен, то там си седи и няккъв кабел ПВА - 2, мисля че е жълто зелен, да има ако потрябва.... и отвертки за шевна машина комплект от соца. Кода за радиото е 1837.

Редактирано от maxrpm
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ме четеш, Сашеее...

Не казах, че Ти не можеш и че 120-та не може.

Казах, 318 ТДС е тояга. ;)

А, за 120-та, бъди спокоен, ще ти откажа.

Страх ме е, че ще я счупя докато влизам и сядам, не докато я шофирам. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тапицерията на тавана е хваната с габърчета...в кита по тавана, може би?!?

Мен ме спечели с: Може да се продаде и без прехвърляне. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

A на мене Гената ще ми обяснява да не беля кабели със зъби! До квадрат и половина не е никакъв яд :)https://www.vbox7.com/play:f0c7e49358

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес си купих масло Motul 8100 X-cess 5W/40 5 л (ползвам такова от първата смяна след като купих колата). Загледах се в етикета и ми направи впечатление, че пише Made In Italy. Винаги преди е пишело Made In France. Потърсих официална информация, но не открих такава. В няколко форума - български и чужди видях, че хора са писали писма до Motul и са им отговорили, че наистина част от производството е преместено в Италия. :eusa_think:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вярно е ;)

Независимо, че етикета най-вече в България, не гарантира оригиналност.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хора... имам нужда от малко помощ.

Къде в София мога да намеря температурен предпазител за резистора на вентилатора на парното със следните параметри:

SF214E
216 °C
214±2 °C
189 °C
350 °C
10A

Трябва ми за тая "чикийка":

19009.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаше магазинче на Поп Богомил, почти до Лъвов мост, в дясно посока моста- има брутално много електронни елементи- там съм намирал всичко, включително такова термосъпротивление.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Охо, идеално! Благодаря! Тази седмица ще имам път натам и ще проверя :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз също го имам в наличност...ако случайно не го намериш или те мързи да ходиш да го търсиш кажи ще ти го изпратя...

Често на софиянци им излиза по ефтино да платят транспорт няколко лева отколкото да изгорят повече гориво и време :doubleup:

П.П това не е термосъпротивление ами термопредпазител... като превиши таз топлина трябва да прекъсне..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

“Тошко така“...пази да не пламне леко колата. Ръжда по оста на мотора спира мотора на първа степен да не се върти и изгаря играчката. Резистора е пред мотора, обдухва се и се охлажда /топлината се “отвежда“ от него/.

В нашия случай работеше и спря изведнъж. Много е дразнещо, защото прозорците се потят яко, щом не се “движи въздухът“... А на четвърта степен работи, защото е директна, но вътре не можем да се чуем какво си говорим... Изтърпях го 1 месец - стига толкова.

Направих го с многожилен проводник отгоре, но не ме кефи така. Тествам го и на първа степен грам не тръгва, чат-пат, ако намаля от втора-трета, тогава остава да работи и на първа. Пипнах резистора и не беше “яко“, разбрах защо гори предпазителя му. Смазах оста на вентилатора с масло от двигателя - стана “чук“ работата. Обаче искам тая “жица“ да я подменя с елемента, който си е и това е (някой преди мен вече го беше сменял с точно такова, което се разпадна --> https://www.google.bg/search?q=2д213е&prmd=imvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwio46_D8KLSAhUDDxoKHYugDbAQ_AUIBygB&biw=360&bih=559#tbm=isch&q=2%D0%B4213%D0%B0&imgrc=IEgs8Rx5f7xufM:). За да не гася инсталацията някъде...оригиналното и това е.

Ще взема днес-утре - както имам време... Благодаря :)

Редактирано от shaft
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Намерих такова същото единствено в Елимекс на бул. Хр. Ботев 87 - 1:1 същото е, като оригиналното. Пиша го за помощ, не за реклама, ако някой търси да знае.

В Комет нямаха такива неща - изобщо не продавали - в Делта Елис 999 ме пратиха от Комет - там беше затворено и не ми се чакаше /възможно е да има/ - в магазинчетата на Поп Богомил нямаха... и накрая, след кратка справка в нета /да живее LTE/, в Елимекс имаха - супер е, че всичко е на едно място и не съм обикалял цяла София /само едно каренце, ама го свърших покрай другата работа/ :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм видял темата, иначе щях да те птратя директно в Елимекс, аз последно от там взимах.

Такива сорт неща има също и в магазините за чаркове за домакинска техника, има го тоя елемент в маши за коси, сешоари, разни ел. скари и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно - това на "Симеон 86" е точно за домакинска техника... Ама не ми се чакаше половин час да отворят (бяха обедна почивка хората)... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.