Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Ежедневни приказки !

Pepino

Recommended Posts

...освобождаване от пътен данък , безплатна годишна винетка и възможност да паркира на определените места (до колкото знам на някаква преференциална цена).

Принципно винетката се взема с документите на колата (копия от големия талон , ГО и преглед) на регистрираната кола , от там кой , как и къде ще си мести стикерите си е негова работа , но не плаща пътен данък само на една кола ;)

Данъкът е намален, винетката е безплатна (ама па какви разправии са докато я вземе), ползване на синя зона (определените за инвалиди места) за 4 часа безплатно, запазено място - нямам идея как е. Интересното е, че май можеш да освободиш частично от данък една кола, а да вземеш винетката за друга.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пичове, защо на парада за Спасовден имаше само 1 (една) Шкода ?

п.с. Благодарности на Сашо, за мен беше гордост да се повозя! :)

Fun fact за Felicia-та е , че ако по - време на път ти се допуши, но цигарите са в жабката, тя се отваря само с ключа и трябва да си доста бърз и експедитивен , да я загасиш и да ги вземеш , преди да ти се е убила инерцията. :) Представям си мега яката ситуация в която даваш на пасажера ключа и казваш - "Я ми запали една цигара , че карам!" :)

Редактирано от maxrpm
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не съм готов, иначе и аз щях да ида

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз имах мерак да участвам, но регламента не ме допуска

5.3 Ще бъдат допускани автомобили с година на производство не по –късно от 1988г. разпределени в следните класове :

• Клас А – до 1904 г.
• Клас В – от 1905 до 1918;
• Клас С – от1919 до 1930;
• Клас D – oт 1931 до 1945;
• Клас Е – от 1946 до 1960;
• Клас F – oт 1961 до 1970;
• Клас G – от 1971 до 1987.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, някой да си е купувал сгъваеми афтърмаркет щори за задни странични стъкла? Търся си нещо качествено, ама нещо не намирам.

Държа да изглеждат максимално близо до фабрични.

п.с. - И да не са с детски герой по тях, искам черни :D 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, някой да си е купувал сгъваеми афтърмаркет щори за задни странични стъкла? Търся си нещо качествено, ама нещо не намирам.

Държа да изглеждат максимално близо до фабрични.

п.с. - И да не са с детски герой по тях, искам черни :D

От тях купих за Фабията сенници за задните врати много съм доволен!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Под "сгъваеми" какви имаш предвид? Ролетни ли?

Ролетни тия за вкъщи ли бяха? :D Имам предвид тия, дето са като на ролка...Фабричната ми на задното стъкло е такава.

От тях купих за Фабията сенници за задните врати много съм доволен!

Сайта им е на потресаващо ниво. Нищо не разбирам от секцията им щори, която има две снимки. Мога да си поръчам за модел или конкретен размер ли или? Не мога да разбера и как се закрепват.

Редактирано от sauber
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сайта им е на потресаващо ниво. Нищо не разбирам от секцията им щори, която има две снимки. Мога да си поръчам за модел или конкретен размер ли или? Не мога да разбера и как се закрепват.

Вече не помня, но или им изпратих запитва на имейла, или се обадих директно.

Моите са немски, застанаха перфектно, 160-80лв ми се върти в главата, че бяха. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз ги запитвал по мейл, мисля че марките които предлагат са много добри от към качество (но цените на мен не ми харесаха...). За всяка марка може да погледнеш тук предлагания модел/номер и директно да ги запиташ за тях:

https://www.climair.de/shop/index.php/cat/c33219_SKODA.html

https://laitovo.eu/en/catalog/cars/skoda

Мисля че са единствен вносител на тези марку у нас или поне аз не открих други. Поздрави! :)

Редактирано от BlackSpot
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разгледах!

Да, нещата изглеждат читави, но 100 EUR за две задни щори ми се струва безумно. За тези пари ще префолирам колата с по-тъмно фолио...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За пореден път се убеждавам, че нещата се оправят с яко мрънкане. Не става с псуване и недоволство "колко сме зле" по форумите и т.н., а с мноооого мрънкане там, където си плащаме данъците - така, че да му "писне на човек и да иска да му се махаш от главата".

Става дума за следното: Нашата улица я обърнаха на "магистрала" - от тиха уличка стана лудница през последната година-две, не можеш да се разминеш с колите вече...Както и да е, улицата излиза на новоремонтирания бул. Монтевидео.

Булевардът стана ненужно широк (поне засега), защото в двата края на ремонтирания участък става тясно и всички се бутат от 2 ленти в една лента, но ще видим до кога ще е така (уж тече ремонт все още).

И като невидял, разбира се, българският шАфьорин "се сили" на гладката права отсечка... До тук добре. Обаче... като капак на всичко това, включването от нашата уличка по бул. Монтевидео (наляво) е доста крив процес, защото отляво са сложени 3бр. контейнери за разделно събиране на отпадъци. Сложени са така, че видимостта наляво е отрицателна (само супермен може да види през тях - ама и за това се съмнявам), дори не е нулева. 

Тоест, искаш да се включиш по булеварда и поглеждаш наляво - кофи. Мърдаш напред - поглеждаш наляво - кофи. Обаче когато половината кола изкараш в дясната лента на булеварда изведнъж виждаш, че някакъв малоумен галфон хвърчи в дясната лента с опасност да ти отнесе главата и да те направи труден за рисуване...

Жалили сме се няколко човека за тези кофи, да се преместят по-навътре, за да се вижда наляво какво се случва - на тротоара са сега, но пречат доста! Първият ми сигнал е от началото на Април 2018. Втория ми сигнал го подадох на 23.04.2018, след като за пореден път някакъв малоумник се опита да ме размаже на този ден... След първия ми сигнал на 4-ти Април 2018, на 13-ти Април 2018 се бяха размазали тези двамата /вероятно точно заради тия кофи и видимостта/:

montevideo-crash.jpg

Едва днес получих отговор от общината по втория сигнал от 23.04.2018г, че кофите ще бъдат преместени в най-кратки срокове.

Чакам да видя колко време ще им отнеме преместването сега и къде ще ги сложат (вероятно на платното, за да стане още по-зле, но да видим). 

Мисълта ми е - мрънкане и то по 100 пъти, ако трябва! За тези кофи има общо 4 жалби, моите са 2 и на други двама им пречат, явно. :)

А и скоро очаквам да се сложи знак "Концентрация на ПТП" - демек в превод "Концентрация на Прекалено Тъпи Педерасти". Ама да видим.

Редактирано от shaft
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Венци,

Аз пък съм имал подобен случай в район Оборище. 

Хората от общината дойдоха и ме питаха - къде искаш да сложим кофите.

Намерихме място, протокол подписахме и т.н.

Освен това също бяха активна страна преди да сложат кофите. 

Моите спомени от район Оборище по този въпрос са много добри.

:hello:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз използвам този сайт: 

https://call.sofia.bg/

Тук подавам сигнал за пореден път и винаги съм бил доволен :) Предното беше за дупки по пътя - не им трябваше сууупер много време - месец-два и ги оправиха изцяло. Доволен съм - няма как по-светкавично да се случват нещата, все пак. :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има има! За дупките не знам, но това е извадка от моя Фацебук за една история и подаването на сигнал :)

post-13784-0-44108800-1527591270_thumb.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Евала! Аз сигнализирах преди да е станала катастрофа... Стана катастрофа и пак сигнализирах. Общо взето - има важни и по-важни сигнали, нормално е :) 

Има файда, трябва да се хвали доброто! Това е истината! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сайта работи, но се реагира малко избирателно. За някои сигнали реагират в рамките на ден-два, за други им трябват година - две и малко зор.

В квартала където живея имахме проблем с една повдигната пешеходна пътека. Бяха сложили отводнителните канали много високо и докато водата започне да се оттича при дъжд, пред пешеходната пътека  се образуваше малко езеро. Също така бяха подавани сигнали за ремонт / изграждане на 40-50 м тротоар понеже такъв липсваше и всички бяха принудени да газят в кал или да вървят по шосето докато стигнат до автобусната спирка.В един момент един съсед не издържа и написа писмо до общината, че имаме подадени 4 жалби за тези проблеми и поради бездействие на общината - хората от квартала сме се самоорганизирали и ще блокираме булеварда в знак на протест.  Няколко дни по-късно пешеходната пътека беше очертана къде ще се ремонтира, тротоара беше заравнен и насипан с чакъл-подложка и вече седмица по-късно всичко беше ремонтирано и асфалтирано. Това е съвсем накратко една малко дълга история. Но иначе сайта си работи, сигналите се четат и се дават становища, но понякога реализацията отнема мааалко повечко време от очакваното.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Венци, в Лозенец, на ул. Кораб планина имаше една яма през цялото платно и около 15см дълбока (на най-плиткото) - със сигурност знам за 8 подадени сигнала, както и за 3 потрошени коли (без да броя, че и аз съм с -1 джанта от там). Е, оправиха я (ама само нея - нищо, че след 5м. има още една дупка) - трябваха им само...........6 месеца.
У нас нещата се случват или когато някой отгоре нареди (обикновено предизборно) или когато нещата станат твърде сериозни и е рисково за нечие топло местенце. И да мрънкаш и да викаш - все тая - докато не си ти тоя дето коли и беси, можеш да си мрънкаш до безкрай.

Редактирано от Logrus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Редовно подавам сигнали в call.sofia до последният ми сигнал който го пуснах 3 пъти винаги рейгираха в рамките на седмица, сега 4 месеца, като за същото имаше 6-7 сигнала. Отдавам го забавянето на това, че много хора вече подават сигнали, а нямат капацитет да ги поемат всичките.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Факт. А и те разпределят бюджет. Ако е нещо изискващо повече пари, нормално е да си редят преоритети. Е критериите са малко разтегливи....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Венци, в Лозенец, на ул. Кораб планина имаше една яма през цялото платно и около 15см дълбока (на най-плиткото) - със сигурност знам за 8 подадени сигнала, както и за 3 потрошени коли (без да броя, че и аз съм с -1 джанта от там). Е, оправиха я (ама само нея - нищо, че след 5м. има още една дупка) - трябваха им само...........6 месеца.

У нас нещата се случват или когато някой отгоре нареди (обикновено предизборно) или когато нещата станат твърде сериозни и е рисково за нечие топло местенце. И да мрънкаш и да викаш - все тая - докато не си ти тоя дето коли и беси, можеш да си мрънкаш до безкрай.

Нормално... хората нямат никакво съзнание. Ама ни-как-во. Работят, като роботи - с точни и ясно зададени команди и задачи. Ако има нещо леко в страни от тях, точно както го описваш - имат 100% още една кофа с асфалт отзад, защо да не я изсипят и в другата дупка, деба! "Не става така, просто..." :) 

Факт. А и те разпределят бюджет. Ако е нещо изискващо повече пари, нормално е да си редят преоритети. Е критериите са малко разтегливи....

И все пак... да си го кажем направо - избират се най-лесните и най-евтините за оправяне. За да може да се окраде останалото и да се симулира дейност... но това е положението. Кофите са още там - проверих ги тази сутрин, а боклукчийския мина :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Баба Веска и Инспекторатът отговарят за кофите. Палите им телефоните до откат и се оправя .

"Неспешни сигнали се подават денонощно на  телефон 02/987 5555  в Оперативен център на Столичен инспекторат с телефон и фамилия на подаващият сигнала"

Редактирано от JORDITO
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нормално... хората нямат никакво съзнание. Ама ни-как-во. Работят, като роботи - с точни и ясно зададени команди и задачи. Ако има нещо леко в страни от тях, точно както го описваш - имат 100% още една кофа с асфалт отзад, защо да не я изсипят и в другата дупка, деба! "Не става така, просто..." :)

И все пак... да си го кажем направо - избират се най-лесните и най-евтините за оправяне. За да може да се окраде останалото и да се симулира дейност... но това е положението. Кофите са още там - проверих ги тази сутрин, а боклукчийския мина :)

По първата ти част - естествено, че няма да сложат. Нали след някоя и друга седмица ще им я възложат и ще вземат парите за нея.

По втората част - пак не си прав. Големите булеварди са грижа на районната поддържаща фирма. Те трябва да са в идеално състояние през целия.срок на договора, като след едно първоначално плащане за вкарване в "релси" повече кинти за изпълнителя НЯМА! Малките улици са на възлагане. Разбирай - в един блок близо до нас живее общински съветник (вече е такъв над 15 години) и нашето кварталче се кърпи всяка пролет. За останалият плебс е на късмет. Освен това когато кърпенето не е по "заявка" се запълват не повече от 2/3 от дупките. ДЛВ в нашия квартал оставиха извадения от кръпките асфалт по тротоарите (той Добри си е "многоточие" от всякъде, разваля доброто име на перничани). Преди тях Гарантстрой Комплект изобщо пък не оправяха фугите на кръпките с фугорезачка, битум и каменно брашно и всичко изхвърча напролет.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.