Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Ежедневни приказки !

Pepino

Recommended Posts

Преди 3 часа, Izolini написа:

Това какъв мъртвец е! А колко е скъпо за подръжка!

Много зависи от това кой го е карал преди. На един познат му я купихме началото на 2018та на 89к мили. Не му е давала ядове вече 6та година, а е вече на около 150к мили. Масла, филтри, спирачки и ремък. Ааа да. И климатика пълни веднъж.

Иначе напълно подкрепям това, което Ицо каза за 2.2 D4-D.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 16 часа, Logrus написа:

....понеже подозирам че и това на Рено не им е като хората 🤬....

Ама направо бях сигурен..... Скобата на Гената е за ВАГмобили - разстоянието м/у центровете на пинчетата е 23мм. Да, ама на Рено е 20мм., и с по-тънки пинове (около милиметър разлика в диаметър). Не че не се справих, ама можеше и с по-малко псуване.

Само се чудя дали не избързах със смяната на накладките:

IMG_20241023_131424_866.thumb.jpg.f9edd95ba8853a939f76f4514d3a4936.jpgIMG_20241023_131430_275.thumb.jpg.1bd7b57085d25d7eb56383322aaa0853.jpg

Май можеха да изкарат още 10-15 хиляди....😂😂😂

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ма те тамън са се напаснали бре! Направо си се минАл :D

PS: Аз тая операция обикновенно я правя с клещи и дървени подложки за да не надера буталата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 4 часа, Logrus написа:

Ама направо бях сигурен..... Скобата на Гената е за ВАГмобили - разстоянието м/у центровете на пинчетата е 23мм. Да, ама на Рено е 20мм., и с по-тънки пинове (около милиметър разлика в диаметър). Не че не се справих, ама можеше и с по-малко псуване.

Само се чудя дали не избързах със смяната на накладките:

IMG_20241023_131424_866.thumb.jpg.f9edd95ba8853a939f76f4514d3a4936.jpgIMG_20241023_131430_275.thumb.jpg.1bd7b57085d25d7eb56383322aaa0853.jpg

Май можеха да изкарат още 10-15 хиляди....😂😂😂

За тикива инфантилни хаФтомобиле си има цака - с въртока и ламаринката притискаш буталото , а с ключа за флекса въртиш ;)

• Одобрявам 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 23.10.2024 г. at 12:40, C2H5OH написа:

Много зависи от това кой го е карал преди. На един познат му я купихме началото на 2018та на 89к мили. Не му е давала ядове вече 6та година, а е вече на около 150к мили. Масла, филтри, спирачки и ремък. Ааа да. И климатика пълни веднъж.

Иначе напълно подкрепям това, което Ицо каза за 2.2 D4-D.

Чисто нова от магазина. Мъртвец! Страшен мъртвец! При това я сравнявам с извадена с нея от магазина тойота Аурис 1,6.

А иначе човека, който я караше, наистина е способен да потроши и танк. Но и други хора (в България) съм чувал да реват от цените в и за Тойота - на мен за предни амове на Ауриса преди 10 години ми поискаха 800 лева. На бройка. Без труд. И без ДДС.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, ID A написа:

Някой да има счупен десен фар от Ф1?

Ф1 нямат фарове ве Ивоооо 😂😂😂

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 13 часа, Izolini написа:

Чисто нова от магазина. Мъртвец! Страшен мъртвец! При това я сравнявам с извадена с нея от магазина тойота Аурис 1,6.

А иначе човека, който я караше, наистина е способен да потроши и танк. Но и други хора (в България) съм чувал да реват от цените в и за Тойота - на мен за предни амове на Ауриса преди 10 години ми поискаха 800 лева. На бройка. Без труд. И без ДДС.

Ето ти цена на бройка оригинален за А3, RS3, TT, TT-S, 2017та до 2020та. Цена клиент в щатите. Няма евтини оригинални части. Въпросът е колко често ги сменяш.

Screenshot_2024-10-25-18-28-50-946_com.brave.browser-edit.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, ID A написа:

Някой да има счупен десен фар от Ф1?

Сещам се за неколко дето бих им помогнал да станат счупени 😈, ма иначе немам. Обаче утре ще ходя пак до моргата в Нови Искър и ще видя - мисля че днес мернах един полуоглозган хеч. Колко счупен ти трябва?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

2 те бели зъбни колелца за регулиране на фара + 2 бели зъбни колелца с осите им.  Общо взето шасито с регулирането. Ще почерпя Чавдаре!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ОК. Утре ще разгледам - ако има ще го метна в багажника. А за черпнята забрави - нъл за туй са приятелите 🙂, иначе съвсем се овълчихме напоследък.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един малко глупав въпрос взех лети джанти за Октавията поеже ще взема всесезонни гуми сега чужденката е болтовете от стоманените стават ли за летите джанти 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, skodafen написа:

Един малко глупав въпрос взех лети джанти за Октавията поеже ще взема всесезонни гуми сега чужденката е болтовете от стоманените стават ли за летите джанти 

Ако са оригинални за модела (или за някой друг ВАГ) стават с нейните си болтове .. ако са някакъв тунинг , тогаз мериш дълбочината на отвора , добавяш поне 15 мм и вземаш съответната дължина.

Другото , което те интересува (ако са тунинг джанти) формата на леглото .. ВАГ използват сфера и ако са с конусно легло - сменяш пак болтовете.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доктора хубаво е пояснил.

При мен никакви ядове няма, стават си болтовете, за 5 сезона смяна пролет и есен 17ки летни алуминиеви и 16ки зимни железни, винаги съм бил с едни и същи болтове и на двата комплекта джанти, всичките от Еуратек.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Саше, ако нямаш течност за чистачки, пусни поне един парцал на предния джам :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 4 часа, Mishelle написа:

Саше, ако нямаш течност за чистачки, пусни поне един парцал на предния джам :P

Имам вода в чешмата и сапун ,ама всеки ден забравям , все се надявам росата в 5:30 да измие джама или да завали. Случвало се е , да карам близко зад беемвист , да ми напръска стъклото с надеждата , че малко ще се поизмие... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, maxrpm написа:

Имам вода в чешмата и сапун ,ама всеки ден забравям , все се надявам росата в 5:30 да измие джама или да завали. Случвало се е , да карам близко зад беемвист , да ми напръска стъклото с надеждата , че малко ще се поизмие... :)

Как си карал зад беемвист, когато и те не знаят къде отиват 

• Одобрявам 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, maxrpm написа:

Ти смени чистачките, пък после наливай течности.

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, Miri написа:

Как си карал зад беемвист, когато и те не знаят къде отиват 

To , в тоя аспект и аз съм като тях , мигачите са почти неизползвани в Шкодата. Просто избрах някакъв , който мисля , че отива където отивам аз ....

Преди 1 час, C2H5OH написа:

Ти смени чистачките, пък после наливай течности.

Сакън че нямам едно празно канче от нещо , ей сега да отида да налея.... В бутилка имам бира....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, maxrpm написа:

To , в тоя аспект и аз съм като тях , мигачите са почти неизползвани в Шкодата. Просто избрах някакъв , който мисля , че отива където отивам аз ....

Сакън че нямам едно празно канче от нещо , ей сега да отида да налея.... В бутилка имам бира....

Е ти баш сега ще се сетиш да наливаш вода, като след броени дни се очакват минимални температури под 0°C.

Вземи си някаква зимна течност, че да не се наложи, освен преден мост, да сменяш казана за течността и помпата

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 12 часа, ghost_rider написа:

Е ти баш сега ще се сетиш да наливаш вода, като след броени дни се очакват минимални температури под 0°C.

Вземи си някаква зимна течност, че да не се наложи, освен преден мост, да сменяш казана за течността и помпата

Нека сипе. Сашето обича да му е гадно :)

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 35 минути, Mishelle написа:

Нека сипе. Сашето обича да му е гадно :)

Той за тва и чистачки не сменя 😂😂😂

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.