Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Ежедневни приказки !

Pepino

Recommended Posts

преди 37 минути, Logrus написа:

И нека купонът започне СЕГА..................Киа Сиид, 2013г., 1.6CRDi 110к.с. ................................. Днес минала КАТ, стигнала до сервиза на Хюндай и....................ай са дайте сервиз за турбото 😤

Ако си му пращал асматиците и ги е отказал , спокойно можеш да му триеш сол с "аз казах ли ти" :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

https://www.dgturbo.com/

Това е сервиза който ползва моят механик доста сервизи е пробвал от този бил най-доволен 

• Благодаря 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 36 минути, ghost_rider написа:

🤣

Извинявай, ама не се сдържах...

ТурбосХют?

Аааааа споко - трябваше да видиш щерка ми когато аз не се сдържах 😂

преди 24 минути, The Best Forman написа:

Ако си му пращал асматиците и ги е отказал , спокойно можеш да му триеш сол с "аз казах ли ти" :)

Пратих му ги, естествено, и за Тойотите му казах, и..., и...  Няма да му казвам нищо - едно че вече се е усетил как се е прекарал (от Хюндай са обадили 5 бона за ремонт 😬) и второто, и по-забавно - дъщеря ми му пили 😆

• Несъгласие 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, Logrus написа:

И нека купонът започне СЕГА..................

😂

Чавдаре, виж че никой не те ... бръсне/да не кажа нещо по-нецензурно/. Да го и сватанака. Малкя са е метнал на него, ша знаиш. Давай им "свободно" и тва е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, joro-120L написа:

😂

Чавдаре, виж че никой не те ... бръсне/да не кажа нещо по-нецензурно/. Да го и сватанака. Малкя са е метнал на него, ша знаиш. Давай им "свободно" и тва е.

Абе, Жоре, както и да го кажеш, все си е вярно 😂
То ясно че добър зет няма, ама нали моята щерка ме тормози да помагам - знаеш как е 🙂

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както казах по-горе.

Най-добрият учител е опита. Вярно скъпо взема, ама добре учи!

Ше мине тънко при на негов приятел, на вуйча му майстора с некое китайче, ше счупи и него и лека полека, след няколко хиляди лева ше се научи да слуша. Просто е. И ние сме били такива. И на мен ми трябваха няколко години за да разбера, че за мен добрият вариант е да карам нова кола или ако не нова, то на не повече от 30к км, за по 2 до 3 години. И след това друг да се опраа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То ясно че добър зет няма, ама нали моята щерка ме тормози да помагам - знаеш как е 🙂

Мен поне ме слушат. Скоро ще избухнат с нова кола. Имам си внуче и им трябва нещо по-голямо. Скалата я връщат, за обратно изкупуване и им приспадат от цената. Поръчана е, август трябва да я вземат. Ще се разчуе. :)

От Ваговете е. Зетя и той беше залитнал по корейките, но се вразуми. ;)

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Корейските турбината се обажда над 250к-300 к км смятай тя по километраж сигурно е на 123 к или 145 к км ,който гарантирано не са реални другото нещо което се приготвило е веригата тя също кара около тези километри а пък ако тръгнал и демпферния маховик с стягането ще стъпне колкото на една същата 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, joro-120L написа:

... Зетя и той беше залитнал по корейките, но се вразуми. ;)

Всъщност не са толкова лоши .. брачеда си взе i30 (нов) в най-големия глад за нови коли и ме впечатли машинката .. малко малоумно разположено цялото управление , но за сега всичко друго е ОК.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може, Гена. Дизайнът бе отвратителен! Отказаха се от тоя туч и сами си избраха колата.

Искат СУВ, седем местен, ок! Там не се бъркам. Само леко в избора на марка.;) Общо за ВАГ да погледнат и конкретно Кодиак. Кодиака не бе одобрен по техни си критерии, като вътр. пространство, интериор, размери, седалки, багажници, букси, у ес би та и тем подобни щуротии.

hyundai-santa-fe--720x460.png.8fd46497d2c70a674bd3f722049e2eeb.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аааааа споко - трябваше да видиш щерка ми когато аз не се сдържах 😂

Пратих му ги, естествено, и за Тойотите му казах, и..., и...  Няма да му казвам нищо - едно че вече се е усетил как се е прекарал (от Хюндай са обадили 5 бона за ремонт 😬) и второто, и по-забавно - дъщеря ми му пили 😆

А някой сети ли се да отиде при джамбазина, дето е пробутал тая бангия, да му вдигне един хубав скандал и поне да се опита да го накара да направи нещо, или да я ремонтира или да си е взема обратно? Не че вярвам, че ще излезе човек и ще се трогне, ама нищо не губите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, joro-120L написа:

Може, Гена. Дизайнът бе отвратителен!

Някакво подобие на Рейндж Ровър .. имаше преди по-гаден дизайн , но не се сещам какъв беше модела Sangyong ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това ли?SsangyongKyron.thumb.jpg.bcf16108d1e17d52fd5b25ac36a0f538.jpg

Ако питаш мен и на Тойота моделите са грозни. Виж последният Ланд Круизър вече нещо много добро.

@ghost_rider ако искат да ходят. На мен не ми се занимава да давам акъл на стената.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, Logrus написа:

И нека купонът започне СЕГА..................Киа Сиид, 2013г., 1.6CRDi 110к.с. ................................. Днес минала КАТ, стигнала до сервиза на Хюндай и....................ай са дайте сервиз за турбото 😤

То , станало по - интересна темата , отколкото си мислех . :) Евала за хубавата тема! :) Добре , че не сме лични приятели с човека,по телефона щеше да се чуе "Убий кучето, убий го! :) " , преди да ремонтира турбото! :)

Преди 3 часа, The Best Forman написа:

Неее , това е тъпо. Всеки има право на своето грешно решение. Все едно ти ся да ми триеш сол, че съм взел най- бавната кола в БГ ... Но да, ако 9000лв са му "евтино" трябваше да вземе червената фабия 1,6 натупана е с екстри и щеше да се отвози , дори и да е еко3..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, maxrpm написа:

Все едно ти ся да ми триеш сол, че съм взел най- бавната кола в БГ ...

Ааааа то вече е късно - теб те оплюха всички още като я купи 😁

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, The Best Forman написа:

брачеда си взе i30 (нов) в

Кво прави ГОУЕМИЯТ СКРЪНДЗЬО, твоят братчед?

Още си чакам почерпката от този ти смотан и неблагодарен роднина, ама явно ще видя такава на кукуво лято, нищо че те светнах къде да го заведеш тогава, че да си вземе каквото иска, за наличната му по онова време сума и то на момента, когато за кола по 12+ месеца се чакаше...

• Объркан съм 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 17 часа, joro-120L написа:

Може, Гена. Дизайнът бе отвратителен! Отказаха се от тоя туч и сами си избраха колата.

Искат СУВ, седем местен, ок! Там не се бъркам. Само леко в избора на марка.;) Общо за ВАГ да погледнат и конкретно Кодиак. Кодиака не бе одобрен по техни си критерии, като вътр. пространство, интериор, размери, седалки, багажници, букси, у ес би та и тем подобни щуротии.

Отзад прилича на катафалката на семейство Адамс, но предницата е брутална! Явно парите за дизайн са се изчерпили някъде около С колоната 🤣

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 18 часа, Logrus написа:

Това ли?SsangyongKyron.thumb.jpg.bcf16108d1e17d52fd5b25ac36a0f538.jpg

Ако питаш мен и на Тойота моделите са грозни. Виж последният Ланд Круизър вече нещо много добро.

@ghost_rider ако искат да ходят. На мен не ми се занимава да давам акъл на стената.

Не е таз .. има един мдел , който го оприличаваха в Топгиър на симбиоза между пикап и яхта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, The Best Forman написа:

Не е таз .. има един мдел , който го оприличаваха в Топгиър на симбиоза между пикап и яхта.

Значи е това прекрасно нещо - Ssangyong Rodius 😂😂😂

Used-Ssang-Yong-Rodius-04.jpg.5cdc3d4cf15250e4015175225bb4f074.jpg

• Одобрявам 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 12 часа, C2H5OH написа:

Значи е това прекрасно нещо - Ssangyong Rodius 😂😂😂

Used-Ssang-Yong-Rodius-04.jpg.5cdc3d4cf15250e4015175225bb4f074.jpg

Т'ва е в люта битка с Фиат Мултипа за приза "най-тежък дизайнерски аутизъм"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 10.02.2025 г. at 20:02, The Best Forman написа:

Наиграли са се и двата с татко му :)

Баш с тоя двигател - да... :D Скоро ще разбере "как боли".

Преди 2 часа, sauber написа:

...катафалка :) 

Преди 17 часа, Izolini написа:

Отзад прилича на катафалката на семейство Адамс, но предницата е брутална! Явно парите за дизайн са се изчерпили някъде около С колоната 🤣

За жалост такъв гнусен дизайн се харесва на американската публика, все пак дизайнерите са си американци............................ Иии....при фейслифта ще го оправят малко отзад, но като цяло е голям варел това :( Целта им е да се бутат с Тойота в САЩ и за момента доста добре се представят там.

На 10.02.2025 г. at 20:55, joro-120L написа:

...Зетя и той беше залитнал по корейките, но се вразуми. ;)

Като човек с втора корейка за последните 10г не го разбирам това :) Първата беше на 8г, когато я купих, карах я до 15г и я продадох, втората беше на 6г, а сега е на 11г и планирам да си я покарам и нея. Корейката ти дава мноого повече за цената си от всяка друга марка. Технологиите в корейките са консервативни, от Япония и Германия, почти нищо нямат измислено в Корея, Китай, Русия, или където и да било. Цените са разумни, пространство вътре има колкото си искаш. Говорим за относително съвременни автомобили на до 15г, нали. Това е единственото, което може да бие Шкода по "simply clever" неща - удобно и здраво. Разбира се, всяко нещо може да се счупи, важното е да не ти струва безбожно да си го оправиш :) Да не говорим, че голямата част от разпространените корейки се сглобяват в Европа: Словакия, Чехия и т.н. :) 

Определено, когато седнах в Голф 5 щях да повърна от качеството на материалите и изработката - това е единственото по-гадно нещо от Опел Астра от 90те години... 

Всяка марка си има своите достъпни "шир-потреба" модели и такива, които трудно обикновеният човек може да си позволи. Разликата е огромна :) При КИА има един модел, който спряха от производство - ProCeed, който има 1.6 бензинов двигател с турбо - 204 коня. Ами мога да кажа, че това върви супер много и с 220км/ч се е залепило на асфалта, като усещането е, че можеш да слезеш и да се разхождаш - никакво напрежение няма. Моделът го спряха, защото не се продаваше много-много. За 60-70 000лв се купуваше най-върховото ниво с всички видове екстри, които при другите подобни конкуренти се предлагат с 3-цилиндрови двигатели и почти без никакви екстри... Тоя двигател държи на много тунинг, просто за мен лично няма голям ресурс. Бензинките на корейките не са с голям ресурс, като цяло. Но...в днешно време кой кара една кола повече от 5-6 години и 150-180 000км :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, shaft написа:

Корейката ти дава мноого повече за цената си от всяка друга марка. Т

Този израз го използваме отдавна .. първо бяха италианките , после чехкините , сега са корейките , а може би скоро и за китайките ще се говори така ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, shaft написа:

Баш с тоя двигател - да... :D Скоро ще разбере "как боли".

Я дай повече инфо, моля.

Иначе се е разминало турбото - ЕГР-а е плътно задръстен, от свръхналягането има пръснати турбопътища и май това е всичко. Явно не е виждала регенерация - карана е само градско. Ще се премахва ЕГР-а, че новият бил някаква страшна сума.

Иначе в Киа са я проверили колата - на реални километри си е (98000) и с един единствен собственик. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 4 часа, sauber написа:

Според мен, няма битка въобще. Мултиплата поне е функционален автомобил - два реда по 3 седалки. Даже е толкова грозновато, че ми е симпатично. Докато тоя Родиус... 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.