Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Хладилна чанта за из път... Въпрос!

imperor

Recommended Posts

Имам около 15 годишна, обикновена, с плочки - при хубаво замразени плочки кара 12+ часа, ако и продуктите са предварително охладени. Ако я пълня "на ход" - т.е. с неохладени продукти - кара 6-7 часа максимум. Това с торбичките лед работи, но за кратко - колкото да закърпиш положението за около час. А и ледът който се продава е "топъл" - замразява се при висока температура (-2/4), а не като във фризер при -16/18/20. 

Подкрепям, ползвам обикновена чанта с охладители и издържа 12+ часа, а бирата вътре си е направо ледена. Това все пак е за кратки преходи или ако има къде да замразяваш охладителите вечер

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се и надявам ел.хладилна чанта да върши работа без проблем. Колкото заради изолацията и с охладителите, напитки и продукти предварително охладени и които могат- замразени- може да се запазят студени до 24 ч. с много пазене на сянка и отварянето е минимално и става по най-бързия начин. Електрическия капак е просто капак. Хвърлял съм продукти, виждал съм и хвърлени пълни ел. чанти. Затова - кабела кръц...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...

Знаете ли откъде бих могъл да си купя хладилна чанта, която е като раница и е подходящо за излети?

Последно май в Декатлон гледах.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 4 месеци по-късно...

Повдигам малко темата: https://www.olx.bg/ad/mobilen-hladilnik-za-12-volta-i-220-volta-ID6cMWU.html#58d3ab8555- някой виждал ли е такова да се продава като ново? А някой ползвал ли е?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пълен майтап е това. С елемент на Пелтие е и е много слабо същото е като хладилна чанта от 70-100лв. нова. Има вграден адаптер 220v-12v.

Редактирано от dobcho6
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...

Наистина ли докарва до -18 спрямо околната среда? Повечето са до -8 градуса, което не е достатъчно за лятото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пепи, в момента я тествам, но съм я включил към 220 V вкъщи и съм задал максимални обороти на вентилаторчето.

Сложих бутилка Кока Кола 2 литра. Считано от 16:05ч до 17:25ч температурата вътре е 9,0 градуса при външна 22,5 градуса.

Определено не очаквам чудеса, но аз лично по принцип съм доволен от "играчките" на Лидл, а и цената ми се стори нормална.

Редактирано от Voyslav Filipov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако при 22 навън успява да свали до 9, при това с охлаждане, е много добре. Сподели до колко ще падне след 3-4h, т.е. като се постабилизира. Че, въпреки наличието на две чанти, ми се ще да имам някоя по-ефективна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В 18:30 ч намалих малко потенциометъра, който има чантата.

По табелка на хл. чанта дават:

При 220/230 V напрежение, при максимални обороти на вентилаторчето = 70W консумация.

При 12 V напрежение, тук не може да се регулира нищо от потенциометърчето (то се използва само при 220V) = 48W консумация.

Чантата я захранвам през уред измерващ консумация при променлив ток и максимална консумация, която достигна за 2 часа беше 60 W. Има 10W разлика спрямо табелката.

Така настроих потенциометъра, че да имам консумация 38W (48-10), сякаш съм включил чантата в колата. За мен е важно в колата какво може.

В 21:30ч имах темп. разлика вътре/вън = 10,5 градуса

В общи линии чанта с елемент на Пелтие = толкова си може. При това за 3 часа тест, т.е. 3 часа каране нейде из пътищата.

Направо стана като предаването "Митове и Легенди" :)

Редактирано от Voyslav Filipov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.