Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Не знам дали правилно съм озаглавил темата , но по същество става въпрос за компресори.

Та на въпроса ... дошло му е времето да сменя компресора на една машина , но има няколко условия :

1. Трабва компресора да е бутален , защото сегашния (тип хладилен компресор) вече изнемогва , да не говорим , че във въздуха му витаят маслени пари и всякакви боклуци , които ми трошат периферията.

2. Не може да се замени просто стария , защото буталните вдигат много шум , а само ми трябва и един такъв компресор да ми вдига врява.

3. Ще се монтира отдалечено от машината (между пет и десет метра ще е тръбата макс.) , но понеже ми липсва достатъчно място ще виси от тавана на тоалетната (има достатъчно място - на 3 м. е тавана)

И сега въпросите - може ли само компресорното тяло да е на тавана , а бутилката да си е в машината , защото най-тежкото нещо в един компресор е бутилката , а с тези вибрации малко ме е страх да не бутна помещението.

И другото , което исках да попитам е какви филтърни системи ще ми препоръчате (вода , боклуци , всякакви маслени и други видове пари) .

Измислил съм връзката между машината и компресора да е от тръба за газови системи от тези новите с кевларена оплетка , за да нямам проблеми с патина и завои , а е и много по-надеждна според мен и лесна за сглобяване на връзките.

Благодаря предварително!

Поздрави!

Публикувано

Гена, до колкото разбирам ти трябва зъболекарски компресор, който е много тих и не вкарва масло и конденз във въздуха. Традиционните компресори не мисля че ще ти свършат работа поради много причини. Отделянето на групата от резервоара не е проблем, но не трябва да е много далече. Защото има една нагнетателна тръба между двете и когато групата спре,  балансиращият клапан изпуска налягането в тръбата. Ако не изпусне налягането, няма да може групата да завърти при пускане и да преодолее това налягане. Но това е най-малкият ти проблем, по-скоро проблема с шума и вибрациите са по големи, после е конденза и маслото във въздуха.

Публикувано

Те всичките нови машини са с бутални компресори и не е проблем компресора да е в мазето и да си разнасям тръбата до където искам , но нямам мазе :sorry:

Имам 25 кв. м. разделени в три помещения (ако могат така да се нарекат) и най-малко ползваното е тоалетната .

Проблема с шума мисля , че съм му намерил цаката с шумоизолационна клетка , а вибрациите са лесни с хидралични тампони за двигател от новите возила , но пак остава проблема с теглото ... малко ме е страх да висна 100 - 150 кила на 2 метра .

Публикувано

Не знам колко пари мислиш да инвестираш в компресор, но може би по-добре е винтов, шумоизолиран. Имат много предимства пред буталните, но пак не знам дали стават за това за което ти трябва. Утре ще проуча въпроса и ще ти звънна по някое време.

Публикувано

Не знам какво е това , но ще се поразртърся и аз , а парите ... ако ще ми осигурят спокойствие и нормална работа ще ги преживея .

Май няма да станат , защото са само за индустриални инсталации и са много големи.

Публикувано

Гена утре ще ти звънна

Публикувано

Значи има няколко варианта:

- хоби вариант към 300 лева струва - безмаслен компресор точно за твоите нужди, но живота на групата бил към 200 часа и после се подменят разни важни неща за 150 лева и пак така.

- профи - шумоизолиран в кутия към 55 децибела, безмаслен с резервоар между 6 и 20 л. и производителност 150 л/мин.  - към 1500 лева

- и най-модерните - спирални, безмаслени компресори с производителност над 200 л/мин, тук цената е по-голяма, но не знам колко.

Мога да ти дам инфо и точни цени за всичко, ако имаш интерес.

:cheers:

• 3 седмици по-късно...
Публикувано

Лично според мен е най-добрият вариянт е винтов компресор но зависи какъв дебит ти трябва. С най добра издръжливост са и с най-малко шум . Има и с по малки дебити просто трябва да го подбереш правилно. Относно за връзките взимаш си полиетиленови(по-меките) тръби и фитинги монтажа става за секунда. Има и полиамидни те са по твърди също стават но аз лично предпочитам по-меките. Относно подготовката на въздуха има доста видове влагоотделители, пак от магазина за въздушни елементи се купуват.

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.