Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Колеги малко помощ - трябва да сменям на корейката бобината ниско за свещите и сега съм в патова ситуация - цените са от 110лв до 300лв различни марки.

И въпроса е - дайте акъл за качествена марка? - Delphi, Vemo, Era, Meat & Dobria, Tesla, Mobiletron, Hoffer,Nashua и последния да затвори вратата.

Като делфито е най-скъпо.

Също така - заслужава ли си втора употреба бобина да търся за 35лв намерих?

Та помагайте, че колата я дадох на съдружника да се учи да кара и сега ме гледат лошо...

Публикувано (Редактирано)

Делфи са качествени, Хофер също.

А Тесла навремето бяха добри - но сега не ги знам как са.

Втора употреба - ако бобината е компаундирана, по-добре не слагай такава втора употреба. Не за друго, а защото компаундът при високи температури старее - всъщност това е проблемът на тия бобини.

Иначе, ако е маслонапълнена - е практически вечна!

Иначе, ако все пак никак не ти се дават много пари, а бобината втора ръка е компаундирана - погледни й пластмасата на слънцето.

И ако е матова и ако цветът й е равномерен по цялата повръхност, особено близо до изводите за високото - значи тази пластмаса все още не е остаряла, и би трябвало да има задоволителни високоволтови качества.

Но ако видиш, че цветът явно седи на петна, и че пластмасата е с различна грапавост, а също и ако има дори и малки пукнатинки, особено близо до високоволтовия извод - по-добре не я купувай.

Разбира се, само сериозен високоволтов тест може да каже как са нещата - бобината се слага в термокамера, прогрява се до 80-85 градуса, и после се закача към комутатора, с ръкавици естествено - и се гледа искрата на разрядник. И нещата веднага си проличават - дали е читава бобината, или не е.

Но това е достатъчно сложен тест....

Така че просто я огледай внимателно, и преценявай - в зависимост от това, което ти казах.

И още какво се сетих - потърси също и АС Делко - това са изделия на Дженерал Моторс, и са на добри цени. И правят заместници на всички възможни бобини - за които може да се сети човек!

Редактирано от stivi797
Публикувано

Благодаря колега. Заложих на оригиналната част макар и по-скъпа (200лв) но с това изобилие от различни марки ме заболя главата.  Втора употреба се отказах защото в крайна сметка си имам такава :) 

Публикувано

Марките ти ги казах - Делфи, Хофер и АС Делко.

Това ако е много голям избор.....

Но кой знае - може да предлагат няколко различни вида за твоята бобина.

Конкретно за Делфи - избирай златистия модел, а не сивия - той е най-качественият. Ако не те бърка цената, разбира се - защото разликата е 20 лева, по спомен.

Накратко - това е.

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.