Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Отписване на автомобил от КАТ при преместване в чужбина

Recommended Posts

Здравейте, имам следния проблем. От няколко месеца личният ми автомобил е с шведска регистрация. Шведите казаха, че съгласно някаква европейска директива са длъжни в едномесечен срок да се свържат с КАТ София по служебен път и да ги уведомят, че трябва да отпишат колата от отчет, като по този начин от мен не се изисква нищо. Въпросът ми е, дали някой се е сблъсквал с тази процедура. В шкафа имам два български номера, което не ми се струва нормално. Освен това дори шведите да уведомят КАТ по служебен път, не съм сигурен дали КАТ ще си отбележи, че е уведомен. В края на краищата на мен ми е необходим документ от КАТ София, за да мога да отпиша колата и от общината. Проблемът е, че самите шведи не ми дадоха никакъв документ за въпросната пререгистрация, защото казаха че европейката директива не налага издаването на такъв, така че не мога да туря номерата и документа в плик и да ги изпратя в КАТ София... Ако някой го е играл, или знае нещо, моля да сподели.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шведите не са ти издали документ, но са ти издали нова талон на колата, нали така.
Та с копие на новия талон и старите рег. номера отиваш в КАТ и си снемаш колата от отчет. Същото е и за данъчната служба. Поне в КАТ са наясно как се купува и продава кола във Великобритания и Швеция (предполагам), така че това трябва да свърши работа, но аз само предполагам. В нормалния случай и на двете места се оставя копие от договора за продажба. В твоя случай основанието е друго, съответно и документът, който реално установява причина за снемането от отчет в България е само един и това е новият талон. Тази работа може да се свърши и от пълномощник. Ако не се лъжа, срокът за отписване от регистъра на КАТ е един месец, след продажба (смяна на талон / регистрация). Ако се усетят, може да направят акт за административно нарушение, който ще е максимум 20 лева.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря, колега. Така и ще направя - ще пратя бащата с номерата и копие от документите за собственост в КАТ и ще се разбере на място. Питам доколкото да го подготвя какво да очаква. Ще споделя какво е станало, когато имам резултат, ако някой в бъдеще се сблъска с подобна ситуация.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.