Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Ама точно тоя мотор за O2 (1.9ТДИ) нещо не е баш така.....  На О2 като пробвам да я държа под 1500 и ясно се усеща как се мъчи, особенно ако човек се опита да доускори даже и с малко газ, тегава работа..... и на колеги колите - същата работа, на ниски обороти (под 1500) и висока предавака не ми звучи да е щастлива. Като сложим и калпавата шумоизолация на това купе.....Това си е лично мнение!

Така е !!! За жалост .   ;)

Публикувано

Най-икономично е, когато шофирам на 0/об. в минута. :D А сега сериозно - забелязах, че при мене (DSG7) колата става по-икономична в града, когато подам повече газ, превключи до 7-ма предавка и поддържам 60-70 км./ч. Бялото пате реди скоростите между 1800 об./мин. и 2500 об./мин. в зависимост от това дали се "влача" или шофирам енергично. Но общо-взето 7-ма скорост се включва по-рядко, което е нормално предвид кръстовищата, светофарите, легналите полицаи и пр. градски препятствия.

Публикувано

Моя борд често показва дори 4,6 - 4,8, но на колонката нещата са доста различни. 

Това всичко на колонка, борда при мен лъже осезаемо. 

http://skodaclub-bg.org/forum/index.php?/topic/46116-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D1%8F%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%85%D0%BE%D0%B4%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%BE-%D0%B2-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B4/

Публикувано

А това го знам. Ама не ми се занимава, аз по джоба си я усещам колко харчи :)

Публикувано

6 степенната с 1,9 изобщо не се мъчи.Моята катери умерен баир на 3 та без газ-който иска да вярва който иска да не вярва...С ремапа е по-добре разбира се,но той е доста умерен...Предполагам че има значение че са по-къси предавките.

Публикувано

Ти си решаваш. Аз лично в града я карам 1500-2500. Под 1500 не слизам, най-вече заради гадния шум на мотора. Над 2500 не се качвам, щото града не позволява.

И аз карам горе-долу така.

В града - до 2500, а на магистрала - до 2000-2200, да речем.

Иначе, като говорим за показанията на бордкомпа - свалял съм го и под 4, но само при много кротко каране.

И като ги меря нещата от колонка до колонка - грешката е малка, в пределите на плюс / минус 0.2 литра. 

Пък за 6 степенната ДСГ кутия какво съм забелязал - когато ускорявам плавно, и когато тя превключва спокойно - разходът в града е доста умерен - от порядъка на 5.8-6.6 л.

Почна ли обаче да настъпвам по-силно, а и почне ли кутията да превключва по-рязко - разходът веднага се вдига до 7.5-8 литра - при това без иначе да вдигам някакви чак толкова високи обороти. 

В единия случай оборотите са 2300, примерно, пък в другия - 2500.

А разликата в разхода - е 1.5-2 литра!

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.