Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте знам че е доста некултурно още от първата ми тема тук да моля за съдействие,но от питане глава не боли.Харесал съм си една Шкода в София,аз съм от Русе и утре ще отида да я погледна,да си призная хич не разбирам от коли,та въпроса ми е къде мога да отида да ми я погледнат в сервиз.Срещата ми е около хотел Плиска.Благодаря предварително.Телефона ми е 0889201636 пиша го защото незнам дали ще успея да вляза от телефона си във форума,а някой ако има предложения може само да ми цъкне аз ще го набера.

Публикувано

В Еуратек в Надежда. По спомен преглед с устна обосновака беше около 50 лв, а с писмена около 70.

Публикувано

Еуратек, Надежда, ул. "Хан Кубрат" 27..... Това е адресът. А парите - колегата ти ги е казал.

И какво да гледаш - турбото, климатика, повдигачите на стъклата, естествено шасито - това са основните неща. Как влизат скоростите, как спира, маншоните отпред - дали не са напукани.... Абе обичайните неща. Шкодата с нищо не е по-различна от останалите коли.

Ти поне обявата да я беше посочил..... И щяхме да ти кажем за конкретната кола какво да гледаш.

Публикувано

Здравейте,приятели-прибрах се най накрая(ей туй Русе много далеко бе).На някой може да му прозвучи смешно обръщението,но мога смело да твърдя че малко хора ползващи се с тази привилегия да са ми приятели,биха направили това което направихте вие във форума,за което много благодаря.На кратко колкото и кратко може да бъде преди 2 дена се появи една шкода 2005 1.9 TDI 90 к.с в обявите,купена нова в България за сумата от 3800 лева,аз естествено се понатиснах като рибка и цената стана 4300,без значение и на тази си заслужаваше,днес отидох видях някъде посредата на разговора споменах за проверка в сервиз ,че свети чека на таблото,набързо се смотолеви че майсторите повечето са философи с което се съгласих и сключихме сделка,доволен се качих и подкарах за Русе,малко заобиколих покрай Троян(някой ако каже че съществува място на света с повече роми на кв. см от Левски ще му се изсмея)и тъй де пристигнах по тъмно и веднага при майстора.Мен лично ако питате всичко ми беше наред с изключение на това че беше поставена една мп3 от преди 15 години която светеше,но явно нямаше колони и не свиреше,и ми беше доста монотомно толкова че през целия път си повтарях че трябва да мина покрай една стационарна камера до русе с 90,тъй се бях одремал че минах с 110 и ме фотографираха,това от мен за забележките.При майстора бърз поглед в сумрака липсва подкалник(някаква кора) от едната страна била пребоядисвана колата,като отвори капака ме хвана малко яд и срам,като повдигна сноп маркучи към някакви датчици за вакум или кво от трите маркуча един беше на мястото си,другият затапен с една видия,а третият пуснат да виси свободно,а в другият край хванат за датчик които бе паднал на колекторите илеко бе разтопен.Почуствах се малко гадно,ще кажете че аз съм си виновен и не ценя парите,но Господ ми показва винаги че колкото и да ги пазиш все се намира някой *** да ти ги вземе било то доброволно или добронадзорно,на теб остава само да си избереш на кого повече да се сърдиш.Огледа бе преустановен,прибрах се с наведена глава,но все пак си бях наумил да видя разхода пълно пълно,поради липса на борд компютър,поне това мога да кажа че ме зарадва със всичките кусури,катерене по баирите на Рибарица с климатик,и опити няколко пъти колко ще вдигне 390 км-18 литра нафта ЕКО-софия Еко-Русе.мисля че е много добре.Та питам от къде да я подхвана,на диагностика ли да ходя,да търся тези датчици ли,да я сервизирам ли или да се мъча да я продам така.

Публикувано (Редактирано)

Ха и още една загатка,огледалото за задно виждане в купето беше и е опръскано с много малки капчици масло,като че ли го е завихрило от някъде и това не мога да си обясня.

Редактирано от Gancho_
Публикувано

Може ли да бъде в някакъв сервизен режим което звучи доста тъпо но повече от 135 км не иска да вдигне

Публикувано

Мисля че трябва да й направиш една цялостна диагностика. Това че не иска да вдигне по голяма скорост от 135 може и да се окаже сравнително скъп проблем. Като ускорение бива ли я? Забива ли муцуна от време на време?

Нямаш борд комп? Какво ниво на оборудване е? Ролки, ремъци, масла сменени ли са? 

Публикувано

Привет колега и честито! Понеже нямам понятие от дизеляците, единствено мога да ти кажа, първо - със сигурност трябва да можеш да вдигаш повече от 135км/ч, и второ - най-добре нарави едно посещение тук-http://skodaclub-bg.org/forum/index.php?/topic/40282-%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B8%D0%B7-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%B8favorit-%D0%B2-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B5/

Успех желая в решаването на проблемите и дано все пак останеш доволен от автомобила и от марката :flag_skoda:

Поздрави!

Публикувано

ускорение си го има,не забива муцуна.Няма нищо сменено в момента просто се чудих от къде да тръгна,вакумите ли да правя ремъци и масла ли да сменам,или компютърна,въпреки че за там знам с тия видии и скъсани маркучи,ще бъгяса лаптопа на майстора:-))))

Публикувано

Колега , отиди в сервиза на Краси и там ще получиш доста съвети и насоки , най-малкото

Публикувано

изнамерих го и номер записах утре ще се опитам да намина,много благодаря.Със сигурност ще направя нещо днес въпреки всички "проблеми" ми хареса как се държи на пътя.Поздрави на всички.

Публикувано

Колега явно си купил котка в чувал - е случва се понякога. Но колегите са ти го казали вече - тичай при Краси и после се похвали  :)

Може ли да бъде в някакъв сервизен режим което звучи доста тъпо но повече от 135 км не иска да вдигне

Може. Ама не е в сервизен режим, а критично се нуждае от сервиз! Проблемите може да са най-различни, като почнеш от скъсано маркуче на вакумите, минеш през дебитомер, актуатор... и накрая турбина.

П.С. Сега прочетох ревюто... звучи плашещо!

Редактирано от Цецо75

Защо цената е скочила от 3800 на 4300 лв - да не е номера "вече се обадиха няколко много сериозни човека и искат да я купят"? Иначе наистина посети сервиза на Краси в Русе да и направи един цялостен преглед, аз от него си купих моята Октавия (и вече три години си я карам без особени проблеми) - демек направих обратното на твоето упражнение от София се вдигнах до Русе и обратно (пътят наистина е дълъг :)). И най-важното не се отчайвай - може положението да не е толкова трагично колкото ти изглежда първоначално. :flag_skoda:

Редактирано от johnnie213
Публикувано

По-скоро и прехвърлянето му е отишло за негова сметка и т.н. :)

Поздрави

Публикувано

Днес ходих до сервиза,Краси доста отзивчив човек, погледна покара, уговорихме се да се обади и да я почваме,колата е нагласена колкото да тръгне,без да се знае до къде ще стигне,това което е запушено с видия е един от маркучите към някакъв вакумен датчик или клапа,лопатките на турбото са блокирали в някакво положение колкото да върви и влиза постоянно в сервизен режим и т.н и т.н но идеята е че като се разглоби вече тогава ще се види със сигурност дано да мина със почистване на турбото и смяна на този клапан,за пореден път евтиното излиза скъпо но пък ако стане ще знам че е кола.В България винаги ще има мошеници,лошото е че вече ще се мерим кой е по-голям мошеник,а не кой е и кой не е.Не съм искал да си купя чудо за тези пари ,но е честно да се кажат проблемите на колата и аз да преценя дали е евтина или не е.Поздрави.

Това с омасляването на предното стъкло и огледало предположи че е спукано радиаторче на парното,и като духа на топло хвърля анттифриз от системата-което било поредното тревожно нещо.

Публикувано

колега, с риск да се обидиш, ще ти кажа, че човек каквото сам си направи, никой друг не може да му причини! ако беше послушал съветите на колегите да отидеш до сервиз ПРЕДИ да купиш колата, цената вероятно щеше да е доста по-ниска (ако изобщо я беше купил де) и поне щеше да си наясно какво те чака. сега нямаш много опции - ако искаш да имаш надежден автомобил, ще се наложи да извадиш вероятно близо половината на това, което вече си платил. и че има мошеници - има (и то не само у нас), но ако няма балъци кво ще правят въпросните индивиди?

Публикувано

Минало свършено. :) За няколко дена ще я вкараме в форма шкодата, за толкова пари не може да се очаква да няма много забележки.

Публикувано

Минало свършено. :) За няколко дена ще я вкараме в форма шкодата, за толкова пари не може да се очаква да няма много забележки.

:doubleup:  Както казва Краси всичко ще се оправи - просто гледай позитивно на нещата. Каквото се е случило се е случило. Може пък след като се погрижиш както трябва за колата дълго време да ти служи вярно. А от малкия разход на гориво ще компенсираш някои разходи, които трябва да направиш в момента. :flag_skoda:

Публикувано

Утре я нося,съвсем честно да си кажа  незнам да ли ще прозвучи като комплимент(вредвид доверчивият ми характер) но ако не бях отишъл при Краси нямаше да ми е никак спокойно впредвид черните краски и цифри минавайки покрай ушите ми от доброжелатели.Благодаря отново на всички тук,надявам се някога и аз да мога да помогна на някого.

А и още нещо,впредвид изказването на колегата за балъците и тарикатите,иска ми се някога всички да разсъждаваме така:Какво ли ще правят балъците без тарикати,а не обратното.Пожелавам си повечето да сме балъци,защото тогава ще има повече хора като този колега от форума който ми се обади по телефона и загуби 20 минути от времето си да ми обясни за шкодата(поздрави),той за тарикатите е балък най вероятно,друг който ми написа sms също балък защото не си направи сметка,също и за дамата от Представителството на Шкода,на която в 2 посред нощ пуснах запитване по номер и рама дали има информация и тя задъхано ми се обади в 10.10 като ми се извини за забавянето с 10 минути и ми даде изчерпателна информация,аз не се обиждам такъв съм.Поздрави на всички.

Публикувано

шкода 2005 1.9 TDI 90 к.с в обявите,купена нова в България за сумата от 3800 лева,аз естествено се понатиснах като рибка и цената стана 4300,

Нормална е цената за 9годишна кола.Може би 3800 е било идеално,но нещо не си се спазарил май ;)  ;) Сега за около 1000-1500лв инвестирани в освежаване и обслужване ще си седне на 5500-6000лв,което е истинската цена на 9годишна кола-НАПЪЛНО ОБСЛУЖЕНА-т.е. сядаш и караш-сипваш само гориво и купуваш гуми.В Русе имате много добри сервизи.Шкода сервизът също е много добър.Жена ми кара Шкода-обикаля цял североизток и винаги е оставала доволна от Русенци.Направи си колата като за теб и тя ще ти се отблагодари с дълги години вярна дружба и служба.

Публикувано

Ганчо, пожелавам ти колата да ти стане шест , да ти е честита и дълго да и се радваш!

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.