Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте,

От няколко дни забелязах страннен шум при потегляне  (само на първа скорост – при ниски обороти, когато не подавам много газ), незнам точно как да го опиша но наподобява като леко стържене.

Ако подам повечко газ при потегляне „шумът’’ го няма:

Сменил съм съединител и маховик,

Колата е Octavia Scout: 2008 – 2.0 TDi  4x4 – 140 k.c. na 167000 – на скоростите съм сменил масло на 100 000 + heldex (масло) също на 100 000, ремък с ролки на 111 000.

Имате ли идея от какво може да е проблемът , какво да проверя?

Имам записан ден за сервиз но ме е страх да я карам до тогава да не счупя нещо.

Благодаря.

Публикувано

Te тия мотори са така, като тръгваш без газ се товарят и започват да работят твърдо сякаш стърже нещо. Искат нещо като 1200-1300 об/мин за да тръгнат като хората и то с плавно отпускане на амбреажа. Ако си я купил скоро може да не си забелязал преди, друг е въпроса , ако си познаваш и караш от дълго време...

Публикувано

Колата я карам 5 г. - взех я нова и не съм чувал този шум до сега, но днес стана нещо интересно , наложи ми се да пътувам извън София:

Сутринта като тръгнах пак чух неприятния шум(леко стържене), и така:

карах без да спирам около 3 часа, спрях за момент и запалих да продължа отново и забелязах че същият шум го няма, пробвах отново на 1-ва и отново го нямаше, изглежда когато е топла или знам ли ? не се появява.

• 1 месец по-късно...
Публикувано

Колега, какво стана с проблема на колата ? Оправи ли стърженето защото и при мен се появи същия проблем и не знам какво да правя :eusa_think:

Публикувано

При мен имаше подобен шум, оказа се гарнитура на колектори. На мен ми го правеше при обороти около 2000...

След като я закарах да ги почистят смениха гарнитурата и сега е ОК!

Публикувано

Te тия мотори са така, като тръгваш без газ се товарят и започват да работят твърдо сякаш стърже нещо. Искат нещо като 1200-1300 об/мин за да тръгнат като хората и то с плавно отпускане на амбреажа. Ако си я купил скоро може да не си забелязал преди, друг е въпроса , ако си познаваш и караш от дълго време...

Колега извинявай но каква е тази глупост която си написал? Аз в градска среда тръгвам без да подавам газ или обратното газ до ламарината.

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.