Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

проблем с шкода практик 1.4 тди 51 кв.

gottex

Recommended Posts

Здравейте, от Стара Загора съм.Закупих си,Шкода Практик 1.4тди 51кв. от представителство на Шкода в Австрия с пълна сервизна история.Проблема беше ясен,счупен двигател.На платформа и в Бг. И до тук добре,след това почват мъките.Слагам двигател със същия код.(BNM).Новият-стар двигател запали без проблем но колата ускорява много бавно повече от 120-130 не иска да вдига,закарах я АВТОХИТ Стара Загора и нищо не могат да открия,вдигат рамене казват че всичко и е наред .Първо почнах от дебитомера - пробвах 2 и нищо.До 1800 оборота е пълна мъка,а с клима ужас.около 2000 оборота турбото се усеща и почва да се наема ама...,и на 3000,3500оборота все едно и също.Ако някой може да помогне приемам съвети. :BangHead:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега и добре дошъл! Според мен, най-вероятния проблем е с турбото. Вероятно неработеща геометрия. Турбото работи, но не дава достатъчно налягане. Може да е записана някаква грешка, но може и да няма. Най-добре да се направи лог файл и той ще даде насока за проблема. Нека по-компетентните се изкажат. Аз мога да помогна с ваг-ком. 

Между другото, старозагорските фенове на Шкода се събираме всяка последна неделя на месеца на паркинга на Техномаркет Европа:

http://skodaclub-bg.org/forum/index.php?/topic/35666-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D0%B8-%D0%B2-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B0-%D0%B8-%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега и добре дошъл! Според мен, най-вероятния проблем е с турбото. Вероятно неработеща геометрия. Турбото работи, но не дава достатъчно налягане. Може да е записана някаква грешка, но може и да няма. Най-добре да се направи лог файл и той ще даде насока за проблема. Нека по-компетентните се изкажат. Аз мога да помогна с ваг-ком. 

Между другото, старозагорските фенове на Шкода се събираме всяка последна неделя на месеца на паркинга на Техномаркет Европа:

http://skodaclub-bg.org/forum/index.php?/topic/35666-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D0%B8-%D0%B2-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B0-%D0%B8-%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0/

Колата е с най-обикновно турбо няма геометрия само клапан за разтоварване като пренадуе.Този лог файл какв трябва да означава?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Огледай турбопътищата при турбото и до интеркулера за пропуск, също и малките маркучета, който влизат в турбото и отиват до клапана за управление на турбото.

Редактирано от gogata
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...

Ако не е проблем, напишете какво се оказа, за да може да е от полза на други, които евентуално ще се сблъскат със същият/сходен проблем. Благодаря! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.