Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте колеги, днес се сблъсках с проблем, който ми отчета борд-компютъра(направих снимка) Отначало си помислих, че е проблем с филтрите, преди ден, два ги смених(понеже колата я купих преди няколко дни) в първия момент си помислих, че нещо не са наместели някой от филтрите, както трябва или нещо такова и датчика ми отчита проблем, понеже преди да отида в сервиза този проблем го нямаше! Да поразрових в google да видя за какво иде реч, разбрах, че проблема е DPF - и има на места, начини за оправяне на проблема, но реших да се допитам до форума, да видя дали на някой от вас се е получило тва нещо и ако, как сте го разрешили. 10581227_10202515978128326_1058685270_n.

Публикувано

Отиваш на магистралата /околовръстното/ и караш с 2500 оборота, докато не изгасне индикацията. Ако не изгесне си за сервиз.

Публикувано

Товa е нaистинa нaй-лесното, което можеш дa нaпрaвиш, хвaщaш AМ Трaкия и до Ихтимaн и обрaтно, a зa по-сигурно (и по-зaбaвно :D ) можеш дa "зaкотвиш" оборотите нa 3000+ ;)

Поздрaви!

Публикувано

Товa е нaистинa нaй-лесното, което можеш дa нaпрaвиш, хвaщaш AМ Трaкия и до Ихтимaн и обрaтно, a зa по-сигурно (и по-зaбaвно :D ) можеш дa "зaкотвиш" оборотите нa 3000+ ;)

Поздрaви!

Моя го изчистих до Вакарел и обратно. Не съм гледал колко са оборотите, а и аз съм ръчка. Действа безотказно!
Публикувано (Редактирано)

Четох доста неща в нета, дават че тази добавка свършвала чуденса работа JLM DPF Cleaner http://www.jlm.bg/bg/items/show/diesel-and-dpf/dpf-cleaner/9/27 , ако е първо ниво на сигнализация(лошото е че колата от както е в мен е на седмица и днес го показа тва, и не знам, дали е дала този проблем и преди тва) 

Редактирано от Chochare
Публикувано

Четох доста неща в нета, дават че тази добавка свършвала чуденса работа, ако е първо ниво на сигнализация(лошото е че колата от както е в мен е на седмица и днес го показа тва, и не знам, дали е дала този проблем и преди тва)

Ако караш много градско и на къси разстояния е нормално да се запушва филтъра. Просто покорай колата извън града с по- високи обороти ;)
Публикувано

За изчистването,ще го изчистиш.Лесно е.Но трябва да се разбере причината поради която се е запушил та дори и да 1-во ниво.Ако една кола всичко и е наред,дори и градско да я караш,тя сама ще си регенерира филтъра,без да ти светва лампа на таблото за проблем.

Публикувано

Според мен, най-логичната причина е постоянно каране в ниски (под 2000) обороти. А ако градското е често гасене и кратки разстояния, регенерацията дори и да започва, няма как да завършва цикъла и в резултат филтъра може много бързо да се задръсти. Имах случай на фабрично нов автомобил, на общ пробег от 130км да се запуши DPF-a, а причината - както е запалена колата, излиза на магистралата и заковава обороти ~ под 1500 и резултата на лице. Просто си иска "продухване", както градско, така и извънградско :tongue_1:

Поздрави!

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.