Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Пръскане срещу хлебарки

rscossworth

Recommended Posts

Бихте ли споделили каква отрова използвате против хлебарки? Възможно ли е да препоръчате някаква марка или конкретен продукт защото направо не знам как да се справя с тях.

Веднъж завъдили се хлебарките във вашия дом са изключително трудни за унищожаване. Пръскането с отрова против хлебарки може да бъде доста рисковано ако в къщата ви има малко дете или пък свободно движещи се домашни любимци като котки и кучета.  В такава ситуация е нужно да използвате препарат против хлебарки който да е слабо токсичен и да не навреди на близките ви и на домашните ви любимци. Такъв слаботоксичен препарат е „Фендона“ (можете да го закупите от агро и ветеринарните аптеки в цялата страна). Също така можете да използвате и спрея „Биокил“ но трябва да знаете че с такива препарати вие няма да спрете хлебарките завинаги (то не че има такъв препарат който да го може) а само ще замажете положението за една – две седмици.  Основния проблем при пръскането с отрова против хлебарки е че ако само вие го направите ефекта ще е почти нулев. В момента в който избиете до крак всички хлебарки от вашето жилище, вие ще се сдобиете с нови орди хлебарки от жилището на вашия комшия. Единственото спасение е да напръскате в целия блок (или в жилищната кооперация в която живеете) включително и в общите жилищни части и по възможност канализацията. Най-важното нещо при борбата с хлебарките е да не се допуска да се създават приятни условия за тяхното развъждане и да не им се предоставя достъп до храна (а и ако имат достъп до храна и са преносители на зарази то те ще заразят и храната).  Един от най-хитрите методи за превантивна борба с хлебарките е отровната хранителна примамка (ония отровни кубчета дето ги продават по магазините).  Проблема е че тази хранителна добавка може да бъде изядена не от когото трябва и да се стигне до сериозни проблеми (доста е токсична) а и самите трупове на отровени хлебарки вече са токсични и представляват пряка заплаха за домашните ви любимци и децата ви. Каквито и превантивни мерки да взимате и дори и трошичка да не оставяте във вашия дом, то хлебарките пак ще намерят с какво да се хранят (в микровълновата ви фурна например винаги ще имам минимални остатъци от храна). И помнете, щом във вас има хлебарки, значи и в комшията ви има също (не му вярвайте че у тях няма, просто няма такъв вариант).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...

Значи...аз  от собственият си  апартамент  тая гад успях да изтребя с хлебомор и бандит.  Преди това се изнесох за седмица,опразних жилището от мебели и всичко останало и третирах с бандит. Оставих им да си хапват и от купченцата :D  Баси...т'ва се навира навсякъде.ДОРИ И В РАЗКЛОНИТЕЛИТЕ.А пък ...дъврени шкафове ако имате.... :ranting:

Микровълнова фурна,телевизор,както и други уреди- също са  убежище за гадовте! 

Всичко от изброените неща  при мен мина през паростуйката с изключение на телевизорът.Но там пък силната всмукателна струя на прахосмукачката свърши работа.

Ся ги няма...Господ да ги избие до крак ДАНО.

Лошото е ,че в блока всички съседи  са ревнали от хлебно нашествие и до кога ще царувам на спокойствие  не се знае.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пръскам превантивно с разтвор на Фронтлайн капки за кучета. Скъпо, но ефективно и безопасно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много е вреден. Токсичен е и е забранен!

За съжаление и 100% ефективен. Преди години в Студентски пръскахме веднъж и 3 години хлебарка не мина, а съседите ревяха редовно от гадините.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ФЕНДОНА на BASF. Продава се в течна форма и се разрежда в голямо количество вода (с висока концентрация е). Има продължителен ефект след нанасянето му и даже се активизира след навлажняване на третираните площи (например след почистване с влажен парцал) доста месеци след ползването му. За мен лично - страшно ефикасно средство против каквито и да е насекоми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление и 100% ефективен. Преди години в Студентски пръскахме веднъж и 3 години хлебарка не мина, а съседите ревяха редовно от гадинит

На три места съм доказвал,винаги ефекта е ..............а,стига бе. :cleaning:Просто трябва да се спазва описанието.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Преди време и аз имах хлебарки, много досадна работа са. Бях купил някакъв спрей, пък такива работи като ги купиш, трябва по-напред да ги прочетеш -  може да има някакви допълнителни указания, пък и да знаеш колко да пръснеш. Гледам аз - няма на български, имаше описание само на английски език и немски език. Ама викам какво да го връщам, само нервите да си хабя. 

Редактирано от vasilisa
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 1 година по-късно...

Здравейте,

Регент както е написал колегата Pepino е вреден (колко вреден ами от група Б - група А се разпространяват (продават) свободно), какви са българските реалности е друга тема.

Активната съставка на Регент, фронтлайн, разни други Чешки, Полски и какви ли не още препарати е Fipronil.

За да се осигури адекватна защита трябва да се знае следното:

1. Когато е във воден разтвор веществото е реално опасно най-вече поради възможност за вдишване или поглъщане.

2. След изсъхване пада и остава на прах (гранули).

Затова работете винаги добре защитени с водния разтвор, след пръскане за хлебарки и изсъхване (приблизително 2 часа) измивайте откритите повърхности старателно!

За ефект не мисля, че е необходимо да се коментира сбогом хлебарки...

Поздрави на всички!

ПС

До всички, които ще пробват, ако пълчища от хлебарки потеглят към комшиите и стената на балкона ви е черна на цвят и мърда като жива .....мисията е изпълнена ( Последното бяха лични наблюдения от интервенцията вкъщи )

Редактирано от chotoff
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имахме същия проблем, сменихме тръбите на целия вход и като плъзнаха тея гадини, ама едни големи черни ужассея, не от тези малките бегачки. Викнахме фирма взеха ми 30 лева за 3-стаен апартамент и сега ни заобикалят и съм спокойна.Но изпръскаха тавана и мазето, половината вход не пожелаха да пръскат нямали!! А аз живея на 6-ти последен етаж, ми не те летят от 1-вия на 6-тия етаж да му се не види.  Искаха само за 30 минути да няма деца и бременни, това е за София. Мога да дам телефона на фирмата и които иска да се възползва. Даде ми го позната пръскат по болници и има ефект, пръскала съм преди 5 месеца и 1 хлебарка нямам. Не правя реклами, пробвах с доста неща и с нищо не ги изчистих, само с този човек стана и не знам с какво е пръскал.

Сега част от комшите се оплакват че имат ама ние нямаме  :banger_2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В стария блок, в който живеех, преди години напръскахме 20тина апартамента от 100, понеже другите нямали хлебарки... После спешно искаха и останалите, че се преместиха при тях. Килъри.бг или нещо подобно бяха. Новите отрови са с забавено действие - около седмица, за да може да си занесат в гнездата отрова и за първите излюпени хлебарчици да има. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.