Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Изгоден договор с BLIZOO

rscossworth

Recommended Posts

Ето и един сто процента работещ начин как да сключим изгоден договор с Близу (Blizoo)

От доста време съм абонат (може би по -правилната дума е клиент) на Близу (blizoo). Станах техен абонат понеже кабелният оператор (още преди цифровизацията) на който бях абонат беше купен от Близу (blizoo) и просто нямаше друга алтернатива за момента (да бъдем честни, не ми се занимаваше да дупча и да прекарвам нови кабели за един евентуален нов оператор). Така и реших да си остана на Близу (blizoo). В началото те предложиха една много добра оферта (на която нямаше как да се откаже) и договора който подписах с тях беше за две години. Най-интересното в случая беше, че всичките ми познати и приятели които са на Близу (blizoo), след като бъдат попитани колко плащат на месец, даваха различни отговори. Но да не се отклоняваме от темата. След като ми изтече договора минах на някаква тарифа в стил – девета глуха. Плащах месечно точно 37 лева за два приемника и интернет (минималния пакет от 40 канала и най-бавния интернет от 10 мегабита). Това безобразие продължи много години но аз донякъде бях доволен защото не ми се налагаше да се обвързвам с договори и загубите във финансово изражение, които понасях заради тази неизгодна цена, донякъде бяха допустими за мене (аз така или иначе телевизия не обичам да гледам много много и не ми е нужен интернет с космическа скорост). Всичко си беше на мястото доста дълго време, докато един ден от Близу (blizoo) не ми се обадиха и не ме уведомиха, че преминавали от LAN мрежа на кабелен интернет (твърдят, че е оптика ама много не ми се вярва да е навсякъде). За целта обаче било необходимо да ми монтират кабелен модем. Попитаха ме кока ми е удобно и на практика ми казаха че имали само един свободен час – от 11 часа във вторник другата седмица. Хубаво ама аз тогава не бях свободен. Както и да е, накрая успяхме да си уговорим ден и час и в уреченото време техниците на Близу (blizoo) дойдоха и познайте какво… носеха ми модем с един LAN порт!!! Ай сектир викам им аз, вие луди ли сте! На сульо и пульо раздадохте Wi-Fi модеми, които при това имат четири LAN порта а на мене дето ме доите като крава вече сумати години, модем с един LAN порт. Те обаче започнаха да ми обясняват как съм можел да си закача моя рутер за LAN порта на модема и всичко щяло да е наред. Направих се аз че им вярвам и го закачих. Дотук добре, ама както и да ги настройвах, все се караха кой да е DHCP сървър и на всичкото отгоре, рутера ми се рестартираше през пет минути. След еднодневни мъки не издържах и отидох в най-близкия офис на Близу (blizoo) и си пуснах молба за отказ от услуги (като причини посочих високата цена на услугата и проблеми с интернета). Както и очаквах, на другия ден ми се обадиха от Близу (blizoo) София и ми направиха оферта на която не мога да откажа (19,90 лв. за двата приемника с максималния брой канали и 50 мегабита интернет)… обаче аз ги контрирах. Казах им, че ще приема офертата обаче при условие че ми сменят рутера с Wi-Fi такъв и ми сменят поне единия цифров приемник (в крайна сметка копчетата на дистанционните ми се изтриха вече, колко години да го ползвам един приемник) с нов при това да е HD (така или иначе имам 5 безплатни HD канала, как да ги гледам ако нямам HD приемник). Започна се едно увъртане дали телевизора ми бил HD, ама как те щели да ми закачат техен рутер след модема и така нататък. Казах им че това са условията и други не приемам. Тогава момчето ми каза да чакам обаждане от техниците. То разбира се и не закъсня, още на другия ден ми се обадиха и бързаха да дойдат да подпиша новия договор, да ми инсталират HD приемника и да ми сменят модема с Wi-Fi такъв. Сега като се замисля колко лесно стават нещата след като на човек му изпушат бушоните, чак ми става смешно (aма като ми се рестартираше модема през пет минути хич не ми беше). Та такива бяха моите премеждия с Близу (blizoo). Ако и вие имате подобни проблеми като мене, не отлагайте ами действайте на момента.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Невероятен пинг-понг се е получил между теб и оператора, само в нашата страна могат да си скъсат нервите по този начин. И все пак, най-изгодния договор с Blizoo, е този, който не е подписан :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

.. най-изгодния договор с Blizoo, е този, който не е подписан ..

Абсолютно точно!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И мен вчера ме гониха по центъра , с някакви брошурки. И да ми обясняват как съм се набутвал в момента. Аз сега плащам около 26 лева за ТВ и Интернет на отделни фирми. И това било много, и как 80мбпс дето съм ползвал не били гарантирани. Пък техните били?? А аз си викам на ум, аз нали съм си доволен сега , не ми се плаща по малко пък да имам някакви проблеми. И ги финтирах.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...

аз съм на близу давам 21.90 за което ползвам 150 канала от които 13 HD и интернет на 25мбита ли кво е там не знам.подарък един cam модул и  аналогова в спалнята. мисля че е добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.