Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Проблем с ел. генератор.

The Best Forman

Recommended Posts

Известно ми е , че на един електромотор като се приложи механична енергия може да генерира електроенергия.

Въпросът ми е как може да се тества ел. генератор , който работи на въздух , но без въздух освен с мултицет ?

Намотката му е здрава и дава 32 ома , но последно не захранваше диода , а сглобяването му е малко сложно и искам да съм сигурен , че работи .

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Известно ми е , че на един електромотор като се приложи механична енергия може да генерира електроенергия.

Въпросът ми е как може да се тества ел. генератор , който работи на въздух , но без въздух освен с мултицет ?

Намотката му е здрава и дава 32 ома , но последно не захранваше диода , а сглобяването му е малко сложно и искам да съм сигурен , че работи .

Поздрави!

Докторе , цитирам още веднъж правилото на Ленц от електротехниката - всяка ел . машина е обратима. Конкретно - ами много просто -

като двигател , подаваш му захранване от регулируем токоизправител. :)

Я сподели по подробно какъв е генератора , постояннотоков ли е  , синхронен ли е , като работната машина му е с въздух , това силно

ми миририше на зъболекарска техника . Или ми звънни на 0889 89 09 44 - Кирил.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май напипах проблема ... бяха запушени дюзите на самия генератор , които подават въздух към една перка да се върти. Надявам се след като има намотка и минава въздух да почне и да генерира нещо , инак отива в боклука.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май напипах проблема ... бяха запушени дюзите на самия генератор , които подават въздух към една перка да се върти. Надявам се след като има намотка и минава въздух да почне и да генерира нещо , инак отива в боклука.

Там са невероятните 30 000 оборота за минута , просто невероято е какви  чудеса върши въздуходинамиката . От електрозадвижване с пряк или

повишаващ привод повече от 10 000 не можеш изкара. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.