Jump to content

skoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте, колеги! Мъчи ме един въпрос от известно време насам. Преди няколко месеца ми се появи скърцане в предницата на колата (ОК1) Като под предницата пояснявам, че става на въпрос за скърцащ звук идващ и от лявата страна (по-конкретно ляв амортисьор) и респективно от дясната страна. Закарах колата в сервиз, където работи един приятел с надеждата, че ще се отнесат по-старателно към проблема. След няколко часа ми звънна и каза, че тампоните на амортисьорите са за смяна. След като това беше направено не минаха и два месеца и отново дочух същият звук. Интересното е, че той се проявява при по-топло време или ако колата е карана по-дълго през деня. Ядосах се естествено понеже дефакто проблема не беше отстранен (поне за мен). След известно време отидох в друг сервиз като там ми казаха пък,че имало биалета за смяна.Е, ОК де , но и след смяната на въпросната биалета скърцането остана.. Питането ми е може ли да става на въпрос за тампони на стабилизиращата щанга или нещо друго? Допускам вариант и амортисьорите да са за смяна...Защото не може такъв нагледно лесно разрешим проблем да не мога да го отстраня в два различни сервиза... Вяра на никому в днешно време  :eusa_think:

Публикувано

Другарю Шафт,

скърцането при Октавия 2 е от предните тампони на носачите. Не , че са износени, просто челата им скърцат в допира си до леглата им при минаване на неравности. Работят на усукване/ въртене. Виж 3-та и 4-та снимка отдолу-нагоре в темата , която ти пращам и ще разбереш!

http://www.drive2.ru/l/5085943/

За Фабията не знам дали е с такова окачване , но предполагам , че и там може проблема да се крие в нещо подобно.

Сори, че е на руски !   :P

Колегите практикуват обилно пръскане със силиконов спрей на всички "гуми" по окачването. И така до следващото скърцане, и пак пръскане.

Аз не съм опитвал. И при мен скърца.

Публикувано

Е, да де но то тази работа с пръскането е само временно решение. И понякога звукът е адски дразнещ и усилващ се, а понякога просто си припрескърцва. 

Публикувано

и при мен скърцаше,смених всичко по предницата и вече нищо не скърца,проверете тампоните на стабилизиращата щанга

Публикувано

При мен имаше същото скърцане. Смених тампоните и се оправи.

Публикувано

Малко веро върши чудеса със скърцането на тези тампони.

Публикувано

Лошото е, че днес с този пост явно съм предизвикал лошия късмет и за нещастие проблема почва да се задълбочава. Карах колата одеве и предницата вече е адски твърда и се чуват препуквания от време на време все едно окачването отпред е натегнато яко и изпуска напрежение всичко :D Тези, които са по-навътре с нещата от мен сигурно предполагат какво е, но явно е, че трябва да обърна по-сериозно внимание на проблема...

Публикувано

Шарнири , то друго не остана :sorry:

Публикувано

Скърцането най-вероятно е от тампони на стабилизиращата щанга ,а това натягане може да е блокирал някой амортисьор.

Публикувано

Здравейте ,колеги. При мен беше тампони на стабилизиращите щанги, правеше го като мина върху легнал полицай.

Смених ги и всичко е ок.

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.