Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Пак лаптопски проблем.

The Best Forman

Recommended Posts

Имам си един вече поостарял Ейсър Аспайър 5741 на около 4 години и две преинсталации , като последната е от преди година (Win7) и сега ни в клин ни в ръкав взе та ми зачерта батерията и вика , че е счупена , а Евереста казва , че степента на износване е 60%.

Въпроса е кой лъже :eusa_think:

Той работи само на ток де , но като го дръпнах батерията си държи и според Евереста има ток за 2 часа (като нов държеше между 3.5 и 4) , което и мисля е нормално.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Батерията е с вграден брояч на циклите и той е отброил зададения брой.

Ако ти трябва автономност купи нова батерия - тук ги има изгодно - http://bgachipset.com/eshop

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Направила е определен брой зареждания, който е предварително програмиран. Като навърти бройката и после чао. Потърси в нета, има клипове как се отварят тези батерии и се презапояват някакви чаркола по платката. По този начин брояча се резетва и батерията може да се ползва отново.

EDIT: Порових аз из нета, явно това важи само за по-старите модели. На новите излиза по-скъпо да купиш платката, от колкото батерия. Освен ако не знаеш кой точно елемент от платката да смениш де, ама него също трябва да го намериш 

Редактирано от Izolini
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ше прата много по-здрави на производителките ... просто загасих икконата на захранването , че ме дразни червения Х ... все едно всички инженери от Ейсър зареждат колите си като падне резервоара до половината ... инак батерията верно е по-евтино да я смениш с нова .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Питай чайниците бе, на времето спасих с батерия за 50лв едно Леново. Сега Вайото ми също е със запътила се към вечните оловни полета батерия и него смятам да го излекувам така.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Споко това е бъг на самия Win7 към по-стари машини. Старата ми тошиба беше с оргинална виста и до преди месец си работеше и батерията се държеше ОК. Преинсталирах и веднага Win7 изрева с такава иконка. Иначе си зарежда батерията и тя си издържа нормално 45-60мин. (като нов държеше 2 часа - (17" на седем години).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен единия ми комп е Рейсър.С 2 Виндоса съм -хп и 7-ца,защото на хп са повечето програми за тунинг,както и да е....На хп-то батерията ми я показва че е ок,а на седмицата ,че е за смяна.

Между другото не можах да намеря батерия за моя модел лаптоп.Помогнете коя е моля. Acer ASPIRE 5935G

За модел без G има,ама моя е с Г. И не знам ще стане ли.Защото моя е с 2 видео карти и много висок клас.Беше доста готин като го купувах и за 6-7 години е железен.Една батерия смених веднъж вече.Много съм доволен от тази марка.Дори е падал от метър и половина на теракот и освен счупване по пластмасата леко ,нищо друго му няма. Специалистите казваха,да го сменям,защото щял да му се скапе харда и да си загубя всичкото инфо.Купих външен/преди години/ и архивирам от време на време,ама все работи и работи Рацера.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Между другото не можах да намеря батерия за моя модел лаптоп.Помогнете коя е моля. Acer ASPIRE 5935G

http://www.laptopremont.com/originalna-bateriya-acer-aspire-5230-5315-5330-5530-5730-5739-5930-p-1374.html

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако не държиш на нещо подсилено става ... аз си поръчах 9 клетъчна , па да видим какво ще дойде .

Странното е , че до вчера бозиндоуса нищо не казваше , а и батерииката си държи ... мисля да пробвам и осмица , ама по-нататък , че сега има разни досадни задачки свързани с ел.подпис.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато го хибернираш и не пали на тъпите прозорци не е толкоз зле , пък и оптимизиран и работи значително по-бързо от седмицата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен единия ми комп е Рейсър.С 2 Виндоса съм -хп и 7-ца,защото на хп са повечето програми за тунинг,както и да е....На хп-то батерията ми я показва че е ок,а на седмицата ,че е за смяна.

За модел без G има,ама моя е с Г. И не знам ще стане ли.Защото моя е с 2 видео карти и много висок клас.Беше доста готин като го купувах и за 6-7 години е железен.Една батерия смених веднъж вече.Много съм доволен от тази марка.Дори е падал от метър и половина на теракот и освен счупване по пластмасата леко ,нищо друго му няма. Специалистите казваха,да го сменям,защото щял да му се скапе харда и да си загубя всичкото инфо.Купих външен/преди години/ и архивирам от време на време,ама все работи и работи Рацера.

http://www.aliexpress.com/af/Acer-ASPIRE-5935G.html?SearchText=Acer%2BASPIRE%2B5935G&CatId=100005090&shipCountry=bg&isAffiliate=y&isrefine=y&SortType=price_asc

започват от 17,8 $ без и със г до колкото виждам няма разлика. Тук за същата ти искат 100 лв.

В амазон започват от 11-12 паунда

http://www.amazon.co.uk/s/ref=sr_nr_n_0?fst=as%3Aoff&rh=n%3A340831031%2Ck%3AAcer+ASPIRE+5935G&keywords=Acer+ASPIRE+5935G&ie=UTF8&qid=1422864955&rnid=1642204031

Редактирано от stanis
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От китайците от АлиЕкспрес доставката е около 2 USD по това което пише, т.е. батерията ще ти се върже под 20 долара до Варна. От там има и с Free Shipping, ама цената на самата батерия ти тръгва от 25 гущера и се губи смисъла. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

започват от 17,8 $ без и със г до колкото виждам няма разлика. Тук за същата ти искат 100 лв.

Това нали ви е ясно, че няма как да е вярно......

Сами, ако искаш качествена батерия за този Acer , утре ще проверя, при моите агенти и ще ти драсна ЛС. А ако е ок, като вариант, доставката до правилното място ще е от мен.

Редактирано от Gerdjikov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм Acer aspire ама 7530 с win 7 64 bit единствения ъпгрейд е увеличаването на рам паметта от 3 гб на 4 гб. Батерията според аида64 е на 47% износване, като нов държеше 2 часа(17 инча е) сега за около 20 минути е мъртвец! За сега не ми е изписвало, че батерията е за боклука..... а всъщност си е за там! :)

Редактирано от Mahorec
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това нали ви е ясно, че няма как да е вярно......

Сами, ако искаш качествена батерия за този Acer , утре ще проверя, при моите агенти и ще ти драсна ЛС. А ако е ок, като вариант, доставката до правилното място ще е от мен.

:hi: добре благодаря ти

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз ползвам windows-a за тази проверка, така си казва ако му има нещо

- стартираш cmd като администратор

- избираш си директория, където да ти изплюе резултата

- пишеш: powercfg -energy

- системата се тества сама 60 секунди и след това ти казва, колко грешки, проблеми и тн е намерила, като всичко това ти го изплюва в един файл (там къде си оказал по-горе)

- отваряш филето и четеш, което не е ясно се пита в гугъл и така може да изкочи решението на зачеркнатата батерия

тази част от репорта ти показва какво е състоянието на батерията, примерно при мен излиза 92% (последните две полета)

Battery:Battery Information

Battery ID 3247LG Li_Ion_4000mA Manufacturer LG Serial Number 3247 Chemistry Lion Long Term 1 Design Capacity 47520 Last Full Charge 43772
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...

С новата баКтерия е супер яко - разредена на 45% и показва време за работа 3 ч. и 06 мин. , а със старата когато беше нова макса беше 3 ч. и 30 мин. и пак остава въпроса до колко наистина са износени клетките на старата батерия при положение , че държи по над два часа при пълно зареждане и дали една подмяна на чипа в батерията (ако е възможно) ще може пак да се ползва?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 4 седмици по-късно...

Ще ползвам да Гената темата, за да не отварям нова. Ще сменям служебния лаптоп с нов, като за съжаление избора ми е сведен до два варианта:

Lenovo G50-70 или Acer E5-571G Давам линкове към шментел, защото ще го взимат от там, а с техните параметри не намерих да се продават другаде тези модели.

Имам и трети вариант - НР 250 G3, към който ме влече марката, с която съм свикнал от почти 10 години, но е много по-слаб като показатели.

Кой от тях бихте ми препоръчали да взема? Знам, че избора е ограничен, но това ми е положението  :sorry:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Lenovo не са това, което би трябвало... Както и IBM преди това не бяха...

Аз съм със служебен лаптоп Lenovo за 4000 лв. и определено не съм доволен от него.

От друга страна домашните лаптопи са ми били винаги Acer и нямам забележки към тях :tell_me: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зависи какви са ти изискванията. Аз съм с ThinkPad Edge E440 за 1200 лв. и като изключим доста посредствената матрица на дисплея, другото, мога спокойно да кажа е на ниво, което други производители трудно могат да достигнат. От Acer аз не съм доволен. Имах нетбук.....няма такова "дърво", на детето таблета струваше над 700 лв. - със съжаление мога да ви споделя, че не си заслужава парите. Точно пък за IBM и за Lenovo да се изказва мнение, че не били (говоря за средното и високото ниво лаптопи)...., струва ми се пресилено, но всеки има право на мнение.  

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.