Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Пак лаптопски проблем.

The Best Forman

Recommended Posts

Всичко зависи от възможностите  ... аз като избирах моя гледах да е с външна видео карта и процесор поне и5 (тогава тъкмо излезе) и освен , че са монтирали само едно говорителче в лаптопа друга забележка нямам към Ейсъра и има още много хляб в него (до сега нищо не му се е опряло) ... Ице , ако това е фирмения бюджет за лаптоп и не е задължително да е от Мтел , разрови се из компютърджииските фирми , със сигурност ще намериш нещо по-сносно за тези пари , защото обикновенно това , което предлагат операторите на примосия , винаги е някаква залежала стока или модели на поне година и половина (ако не искаш след година - две пак да го подменяш)

И сега ще се възползвам и аз с един бъг в браузъра , който много ме дразни - рекламните банери в ляво и дясно опресняват бавно през един сив екран (браузъра е мозила) , а през екплодера го няма този "проблем" , флашплейра (ако има нещо общо) е последна версия , докато за екплодер не съм качвал допълнително , та препоръчайте някой бърз браузър , който не яде много памет и е бърз (ако има въобще такъв останал) :fiu:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не програмирам, работя основно с офис приложения, PDF и tiff файлове. Сега съм с едно НР 6830s, на което поне половината процесорна мощ е отишла в пенЦия, батерията каза "чао" преди повече от 2 години, изобщо мъка неземна. Единствения плюс е 17 инчовия екран.

Явка, аз също се бях насочил към Леновото, нищо че е по-евтиния от двата, просто е по-безпроблемен.

Гена, за тези пари мога да намеря НР със същите показатели от МОСТ, но въпроса е, че лаптопа ще се вземе от Мтел, няма мърдане. Така че взимам Леновото, освен ако от април не пуснат нещо по-читаво в този клас

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зависи какви са ти изискванията...

Да, наистина е така!

Изискванията ми не са високи, определено даже не са и специфични за топ ниво бизнес лаптоп (моделът е T440s).

1) Очаквам едно минимално ниво на механична издръжливост, особено при много внимателна употреба.

Гърбът на дисплея е напукан близо до дясната панта и се усеща затруднено движение там.

2) Очаквам перфектна свързаност без никакви забележки.

Имам проблеми и с безжичната и с кабелната мрежа. Половината от времето съм закачен на LAN, останалото съм на WiFi.

LAN порта редовно го намирам физически "закачен", но "безжизнен". Оправя се, като се извади кабела и се включи отново.

Междувременно съм бил закачен на безжичната, което определено се усеща в накъсването на звука при ползване на

обикновена платформа за on-line разговори - данните в случая не са повече от около 20KB/s.

Елементарно сравнение на безжичната с 6-годишния ми дядо Acer, който е закачен към същият домашен рутер - Acer-ът е

закачен на скорост 150Mbps и дава реална скорост около 100Mbps. Lenovo-то е закачено на 300Mbps и дава около 25Mbps.

Наскоро установих, че Lenovo-то е много чувствително към канала - сканирах всички от 1-ви до 11-ти и резултатът е в най-лошият

случай ~5Mbps, а в най-добрият ~60Mbps. Сега съм оставил най-бързият канал зарази Lenovo-то. Всички останали безжични

устройства вкъщи (десктоп с безжичен донгъл, два лаптопа Acer, таблет Asus и четири смартфона) нямат проблеми на никой канал.

3) Очаквам, когато отворя дисплея след sleep mode да виждам ясно какво има на екрана. В 1 от 5 случая яркостта при събуждане е на

минимум, но според компютъра е колкото би трябвало (например 10). След "опреснителна" команда +1/-1 за яркостта нещата се

оправят.

4) Очаквам перфектна работа на тъчпада, защото често се налага да го използвам. Да, ама не! Определено има нещо куцо в този

тъчпад, играл съм си с часове да го "тюнвам", но без успех... Тъчпадите и на двата Acer-а съм ги направил успешно за 1/2 минути.

5) Очаквам да не виждам често (даже никога) BSOD или други видове внезапна смърт и то при поддържане на идеална софтуерна

хигиена и само лицензиран софтуер. Случваше се по 1/2 пъти месечно, но напоследък, след 5-то ъпдейтване на BIOS-а май вече се кротна.

Случвало се е веднъж да отварям лаптопа с отвертка, за да вадя вградената батерия за да излезе добичето от вцепенението.

За да не се помислите, че нещо с моят екземпляр не е наред - последната година над 100 колеги се снабдиха със същия модел, и поне

половината от тях имат същите или други проблеми.

И накрая все пак да похваля и добрите страни:

SSD-то е светкавица - около скорост ~800MBytes/s

Батерията държи над 8-10 часа, стигал съм и до 12-15 часа.

Дисплеят е много добър.

При всяко положение не виждам дори и при перфектно състояние, как може цената на конфигурацията да мине около 2500 лева?

Редактирано от chavdarlk
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И сега ще се възползвам и аз с един бъг в браузъра , който много ме дразни - рекламните банери в ляво и дясно опресняват бавно през един сив екран (браузъра е мозила) , а през екплодера го няма този "проблем" , флашплейра (ако има нещо общо) е последна версия , докато за екплодер не съм качвал допълнително , та препоръчайте някой бърз браузър , който не яде много памет и е бърз (ако има въобще такъв останал) :fiu:

Гена, сложи си Adblock Plus (https://addons.mozilla.org/bg/firefox/addon/adblock-plus/) и се отърви завинаги от банери и всякви други дразнещи елементи, идея си нямаш колко "олеква" коя да е страница без тия неща.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гена, сложи си Adblock Plus (https://addons.mozilla.org/bg/firefox/addon/adblock-plus/) и се отърви завинаги от банери и всякви други дразнещи елементи, идея си нямаш колко "олеква" коя да е страница без тия неща.

Много добро, на Хрома съм с него и съм страшно доволен. Но на форума съм го изключил, а не усещам някакво съществено лагване?!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, наистина е така!

Изискванията ми не са високи, определено даже не са и специфични за топ ниво бизнес лаптоп (моделът е T440s).

1) Очаквам едно минимално ниво на механична издръжливост, особено при много внимателна употреба.

Гърбът на дисплея е напукан близо до дясната панта и се усеща затруднено движение там.

2) Очаквам перфектна свързаност без никакви забележки.

Имам проблеми и с безжичната и с кабелната мрежа. Половината от времето съм закачен на LAN, останалото съм на WiFi.

LAN порта редовно го намирам физически "закачен", но "безжизнен". Оправя се, като се извади кабела и се включи отново.

Междувременно съм бил закачен на безжичната, което определено се усеща в накъсването на звука при ползване на

обикновена платформа за on-line разговори - данните в случая не са повече от около 20KB/s.

Елементарно сравнение на безжичната с 6-годишния ми дядо Acer, който е закачен към същият домашен рутер - Acer-ът е

закачен на скорост 150Mbps и дава реална скорост около 100Mbps. Lenovo-то е закачено на 300Mbps и дава около 25Mbps.

Наскоро установих, че Lenovo-то е много чувствително към канала - сканирах всички от 1-ви до 11-ти и резултатът е в най-лошият

случай ~5Mbps, а в най-добрият ~60Mbps. Сега съм оставил най-бързият канал зарази Lenovo-то. Всички останали безжични

устройства вкъщи (десктоп с безжичен донгъл, два лаптопа Acer, таблет Asus и четири смартфона) нямат проблеми на никой канал.

3) Очаквам, когато отворя дисплея след sleep mode да виждам ясно какво има на екрана. В 1 от 5 случая яркостта при събуждане е на

минимум, но според компютъра е колкото би трябвало (например 10). След "опреснителна" команда +1/-1 за яркостта нещата се

оправят.

4) Очаквам перфектна работа на тъчпада, защото често се налага да го използвам. Да, ама не! Определено има нещо куцо в този

тъчпад, играл съм си с часове да го "тюнвам", но без успех... Тъчпадите и на двата Acer-а съм ги направил успешно за 1/2 минути.

5) Очаквам да не виждам често (даже никога) BSOD или други видове внезапна смърт и то при поддържане на идеална софтуерна

хигиена и само лицензиран софтуер. Случваше се по 1/2 пъти месечно, но напоследък, след 5-то ъпдейтване на BIOS-а май вече се кротна.

Случвало се е веднъж да отварям лаптопа с отвертка, за да вадя вградената батерия за да излезе добичето от вцепенението.

За да не се помислите, че нещо с моят екземпляр не е наред - последната година над 100 колеги се снабдиха със същия модел, и поне

половината от тях имат същите или други проблеми.

И накрая все пак да похваля и добрите страни:

SSD-то е светкавица - около скорост ~800MBytes/s

Батерията държи над 8-10 часа, стигал съм и до 12-15 часа.

Дисплеят е много добър.

При всяко положение не виждам дори и при перфектно състояние, как може цената на конфигурацията да мине около 2500 лева?

Хм, в случая имаш пълното право да си недоволен. Много странно за Lenovo. Аз нямам тези проблеми, въпреки че твоят лаптоп е по-висок клас. Относно тъчпада - не мога да дам мнение, тъй като използвам изключително тракпойн-а, а клавиатурата според мене е едно от най-хубавите неща при Lenovo. Съжалявам, че си изтеглил късата клечка. Можеш да се обърнеш към оторизиран сервиз за проблемите, предполагам, че лаптопът още е в гаранция.

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гена, сложи си Adblock Plus  и се отърви завинаги от банери и всякви други дразнещи елементи, идея си нямаш колко "олеква" коя да е страница без тия неща.

Явка , благодаря много стана , въпреки че е частично решение върши работа поне да не ми вади очите ... преди бях слагал подобен Add on блокер , но нещо не работеше коректно и го махнах , но този става :hi:

И докато съм на вълна компютри да питам още нещо , па дано някой железар (хардуерист) се сети ... настолната ми тенекия се ползва за телевизия с тунер на PCI и за нищо друго , не че монитора ми няма всичко необходимо за телевизия , но навици :sorry: та стария тунер (Aver media) изкара около 10 години и смени 3 тенекии и преди коледа нещо сдаде , взех един Провю (не ме хулете знам , че е дърво) просто това успях да намеря в наличност и го ползвах около 5 мин. (ако някой иска да се самонакаже - подарявам го) и след известно търсене намерих друг аналогов Авер медия , но нещо му става на блока за дистанционно управление - дори с кратко натискане на клавиш от дистанционното приложението държи командата докато не постъпи друга и продължава с новата ( това го установих по трудния начин) . Самата програмка , както и всички драйвъри ги преинсталирах , но продължи да работи така и просто изключих поддръжката на дистанционно и след два дена установих , че отново всичко работи коректно . Самата програмка няма нищо за калибрация , над PCI картите има монтиран вентилатор , а самата машина е баз капаци т.е. не е от прегряване , но просто когато си реши се сбозавя ... от какво може да е :eusa_think:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Занм, че си принсталирал драйверите, но много прилича на драйвер! Също така можеш да смениш слота, да освободиш останалите слотове, около този на тунера (прочетох, че ти е отворена кутията, както и че има охлаждане точно над слотовете).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това, че няма капаци не е добре. Кутията е проектирана така, че въздушния поток да минава по точно определен път. Като махнеш капаците поток няма ;)

Относно проблема - дистанционното, предполагам, е с инфра ред. На какъв куплуг е включен? RS232 или си е към картата? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Към картата е дистанционното , нямам свободни слотове освен един PCI експрес , а инак по повод самото охлаждане е монтирано на капак , който създава поток през всички PCI устройства ... ще видя тези дни да сложа и един нов виндоус , че сегашния е на повече от 4 години (още е гаранционен  :D ) и ще прегледам самото дъно , защото и мрежовата карта си прави каквото си иска , па ще видим ... ако не стане ще играем на фризби с него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хюлит Пакард - най-тъпата фирма за компютри с най-малоумния официален сайт за поддръжка!

Хубаво са го направили с програмка , която да ти разпознае машината , ама да беха се потрудили да си поддържат драйвъри и за по-новите операционни системи , а не като е пуснат с Виста , значи можеш само Виста да инсталираш , щото иначе драйвъри йок :dash:

Отгоре на всичко на рамката на дисплея пише едно , на табелата друго , а от сайта се разпознава като трето ... и по дяволите как въобще се търсят драйвъри за тия скапани машини ?

Единствено разбрах , че е с АМД и толкоз ... даже и Евереста не може да каже много за тая тъпа тенекия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хюлит Пакард - най-тъпата фирма за компютри с най-малоумния официален сайт за поддръжка!

Хубаво са го направили с програмка , която да ти разпознае машината , ама да беха се потрудили да си поддържат драйвъри и за по-новите операционни системи , а не като е пуснат с Виста , значи можеш само Виста да инсталираш , щото иначе драйвъри йок :dash:

Отгоре на всичко на рамката на дисплея пише едно , на табелата друго , а от сайта се разпознава като трето ... и по дяволите как въобще се търсят драйвъри за тия скапани машини ?

Единствено разбрах , че е с АМД и толкоз ... даже и Евереста не може да каже много за тая тъпа тенекия.

HP = HyperProblem... какво друго има да се каже по въпроса...?!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаше една програма, която като я инсталираш си сканира хард уера и после си сваля последните драйвери. В момента не се сещам за името, ако до довечера някой колега не ти го е написал ще го проверя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Евереста се занимава с това , но просто и той е безсилен , на официалния сайт няма поддръжка ... тъпо HP :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаше една програма, която като я инсталираш си сканира хард уера и после си сваля последните драйвери. В момента не се сещам за името, ако до довечера някой колега не ти го е написал ще го проверя.

Driver Genius

http://www.driver-soft.com/

Евереста се занимава с това , но просто и той е безсилен , на официалния сайт няма поддръжка ... тъпо HP :)

За кой уред ти трябва драйвер? (не знам дали все още търсиш драйвери, не прочетох цялата тема)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За момента най-големия проблем е чипсета ... ще пробвам и "гения" дали ще го измъдри.

Дай веднър и дивайз ID да го потърсим.

7180.NIC.JPG

Редактирано от Levcho
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Driver Genius

http://www.driver-soft.com/

Точно тази имах предвид :)

Аз практикувам да си сваля драйверите на lan или wireless и после софта си сваля всичко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тез програми са малко като синоптиците - познават , ама не съвсем ... с някакъв драйвър навигатор успях да подкарам 4 от 6 -те липсващи драйвъра , с Евереста разпознах единия от тези , които навигатора не можа , видеото ме мори доста време , но и него подкарах и остана скрола на тъчпада , ама смятам така и да си остане ... не беше лесно , но стана :pepsi:

Благодаря за помощта !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.