Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Skoda Fabia Bass Powered

Recommended Posts

Привет! Радвам се, че във форума ни има раздел за аудио. От много време исках да сложа малко бас във Фабията ми, и преди 2-3 месеца започнах едно скромно проектче. Занапред планирам смяна на средите и пищялките, но с оглед на това, че стоковите на Skoda Fabia I Combi свирят много много добре за стокови, все още не съм стигнал до там. Прокетът в момента се състои от следното:

Headunit: Pioneer DEH 80 MP.

Amp: Hifonics Brutus BXI 2610D (2400W at 1 ohm)

2x Pioneer 306c 400W in custom box ~ 120 litres ported @ 40Hz

50mm2 power cables

Занапред обмислям облепянето на голяма част от купето с битумна изолация, понеже в момента има доста силни вибрации навсякъде и изолацията много би помогнала за повишаването на децибелите в купето. За жалост не направих снимки от инсталацията, но общо взето беше доста трудоемка задача да се направи такъв проект във Fabia. Под капака чехите явно са решили, че всичко трябва да е много, много "нагъчкано" и почти нямаше място, където да се пробие дупка за 50-квадратовия захранващ кабел. В крайна сметка успях да го прекарам с една дупка под кутията с бушоните под волана, като след това се събра точно "на косъм" по левия праг. Не знам дали в България някой е правил проект точно на такава Фабия с такъв кабел, но определено това не е една от най-лесните задачи. :D За сигнални кабели използвах екранирани такива Dragster, не се усещат никакви смущения с тях, като ги прекарах в десния праг заедно с Remote кабела на усилвателя. 

086dc24b8ea0f047.jpg 98eafad65f38a14a.jpg 9b87e6dde3d5096c.jpg bee59534be7e153e.jpg

В крайна сметка доста ми харесва звука на баса, доста налягане става в купето, като се има предвид, че общата мощност на двата суба е под психологическата граница от 1000W. Съвсем скоро ще прикача и повече снимки. Тепърва предстои развитието на проекта: добяване на среди, пищялки и втори усилвател за предната линия, облепяне на купето с изолация и т.н. Искаше ми се за среди да сложа Ground Zero GZCW 8-4F, но говорителите са много големи и тежки, и няма да успеят да се съберат във вратите, затова ще се ориентирам към друг вариант. Примемам всякакви предложения! Благодаря за вниманието, темата ще се ъпдейтва при евентуален интерес, до скоро! :)

Редактирано от exoiavanko
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво, доста смело :) Нормално е да има вибрации, аз даже се чудя какво ще правиш с регистрационния номер отзад.

На първата снимка си махнал кората - ще избираш ли някаква custom или само ще режеш стандартната ? Иначе за вратите определено ще бъде зор. Сам ли ще го правиш?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Брaво колегa, две 12ки в бaгaжникa винaги сa добро нaчaло :D Ще следя темaтa с интерес, a aко имa кaк някой ден, ще се рaдвaм и дa чуя резултaтa. Успех ;)

Поздрaви!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво, доста смело :) Нормално е да има вибрации, аз даже се чудя какво ще правиш с регистрационния номер отзад.

На първата снимка си махнал кората - ще избираш ли някаква custom или само ще режеш стандартната ? Иначе за вратите определено ще бъде зор. Сам ли ще го правиш?

Засега карам без кора. Нямам планове за задна линия и мисля, че без нея е най-добре, така отвора между багажника и седалките е значително по-голям и ми пада резонансната честота на предните седалки. Песни на 33-34 херца се чуват много прилично отпред. Това с вратите ще е мъка, понеже разстоянието между стъклото на вратата и пластмасите е невероятно малко и общо взето говорители, които да балансират звука с тези 12"-ки, няма как да се съберат там. Ще се опитам сам, пък ако зацикля, ще помоля някой авер да ми помогне с отливки от фибростъкло.

Брaво колегa, две 12ки в бaгaжникa винaги сa добро нaчaло :D Ще следя темaтa с интерес, a aко имa кaк някой ден, ще се рaдвaм и дa чуя резултaтa. Успех ;)

Поздрaви!

С удоволствие ще ти я пусна някой ден. Виждам, че сме съграждани, така че бих се радвал да се видим. :)

Ето и една проба за малко местене на въздух.  :D/

Редактирано от exoiavanko
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като за начало не е зле. Ще трябва доста да наблегнеш на изолацията, особено на тавана. А за предната линия, направо прави отливки и не си губи времето в напразни експерименти! 

Поздрави за начинанието и очакваме развитието на проекта! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.