Jump to content

skoda-club-bulgariaskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Допълнително здравно осигуряване или здравна осигуровка

Milen Dimitrov

Recommended Posts

Здравейте колеги,

от известно време се каня да направя някаква допълнителна здравна осигуровка или застраховка, но все не ми оставаше време. Миналата седмица след като отказа полагащи се по здравна каса изследвания на жена ми, защото им свършили направленията  :dash:та реших, че момента настъпи.

Консултирах се с няколко човека, но от всякъде получих разнопосочни мнения.

Според вас кое е по-добре да направя някаква семейна застраховка за всички членове на семейството или някаква допълнително осигуряване?

Интересуваме да покрива прегледи, болничен престой и съответните изследвания.

Може ли да ми препоръчате компания или брокер?

За момента си мисля за Алианц, защото винаги са били коректни по каско и съм останал с впечатлението, че са коректна компания.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В момента от фирмата ни правят такова осигуряване,на няколко колеги които нямахме до този момент.От другите колеги,които имат съм чувал,че е мн.добре,но зависи какъв пакет покрива.Ние ще сме във Булстрад.Когато видя пакета,ще споделя какво включва. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добре си се насочил защото Здравната каса не покрива всичко.

Счупих си крака и то лошо февруари 2010 г и добре, че имах такава застраховка и платиха титановата плака за 1650 лв.

След това се плащаха рентгенови снимки, прегледи и пр. Съпругата ми работи във Виваком и се застраховат безплатно съпруг и деца ненавършили 20 г.

С цел да не рекламирам не споменавам компанията. Много е важно дали с дадена болница или клиника имат договор за безкасово директно плащане без да вадиш пари от джоба и дали се покрива въпросната процедура. На мен ми се е налагало да плащам и взимам фактура, която се осребрява по сметка. Лекарствата се осребряват 80%.

Най-добре прочети условията на всички компании и прецени къде са най-добри защото при нас не е имало възможност за избор, но определено сме доволни. :)

p.s. Както е споменал вече колегата има различни видове пакети с различни покрития. Решавате Вие!

Редактирано от K0K0
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моят въпрос по-скоро е кое от двете е по-добрия вариант допълнително осигуряване или някаква здравна застраховка и съответната компания.

Съпругата ми има допълнително в ДЗИ прегледи и лекарства, които "ужким" се покриват не ги плащат.

PS: Някой има ли впечатлиния от Уника и Булстрад?

Редактирано от Milen Dimitrov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това, за което ти писах е допълнително осигуряване. Вноските към НЗОК са задължителни. Сега даже се готви промяна да се внесат всички дължими такива от 2000 г. насам. Дали ще мине не е известно.

При счупването на крака всичко без споменатата плака беше по клинична пътека, но после имаше антибиотици и пр. след гадно усложнение и лекарствата ми се плащаха 80% включително много скъп антибиотик. Задължително се представя рецепта и фактура. Имаше нужда от допълнителни изследвания и снимки и вместо да вися на опашка с бабички и бебенца при личния лекар за направление си отивах, като пич във видната столична столична болница "Св. Иван Рилски" и не вадех стотинка от джоба си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм запознат с инструмента здравна застраховка  не съм сигурен дали въобще двата типа  - осигуряване и застраховка могат да се сравняват.

Ако решиш да осигуряваш 4  членно семейство примерно - в повечето компании  няма да ти обърнат внимание или ако има такив аще ти сложат цена , която на момента ще се откажеш.

Правят го , защото те не са в реалния смисъл осигурителни дружества - те имат портфеил на човек и оценяват риска на база бройката - колкото повече се осигуряват от дадена фирма например, толкова вероятността да не се разболяват и да ползват услугата е голяма.

Да ще се появи някой дето да изхарчи повече но средно претеглено винаги са на печалба.

Относно застраховката - идея си нямам, но би трябвало да покрива доста по-малък диапазон от услуги отколкото осигуряването.

Ако имаш познати работещи във фирми които се осигуряват допълнително и има възможност да те вкарат в тяханата партида  - това е идеалния вариант за теб - средна цена 20-30 лева - и позваш допълнително осигуряване, възстановяване на разходи и някакваи очила например.

Относно компаниите - бил съм в 90% от тези на пазара с излиучение на Уника и тези Дал бог живот и здраве или каквото и да е.

Общо взето всички са коректни , но се придържат към печалбарството - скъпа услуга, маха се веднага от пакета след като я ползват 1-2 двама ( например ЯМР) за да не може другите да намалят печлабата.

Иначе в Токуда бяха най-коректни в това отношение - ходих като частно лице - подобна на твоята цел - да осигуря цялото семейство.

Казаха ми че цените са им по-високи, а за частно още повече но реално ти кават колко ти е капацитете на партидата - примерно - 5к.

В момента в който някой роди и нещо другои те го актуализират и примерно втроро или трето разждане не поемат.

Не помня след много разговори до какви оферти стигнахме

но минимум 100 лева на месец беше и то със голямо самоучастие - но това беше 2011 мисля.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@hamsia със същите доводи ме разубеждават мои приятели. Утре мисля да пусна едно запитване до Уника и Булстрат, защото имат секции за физически лица и като имам отговор ще пиша.
@legaltk Дженерали ги разглеждах и ни ми харесаха, сега ще поразгледам другите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1. Правят го , защото те не са в реалния смисъл осигурителни дружества - те имат портфеил на човек и оценяват риска на база бройката - колкото повече се осигуряват от дадена фирма например, толкова вероятността да не се разболяват и да ползват услугата е голяма. Да ще се появи някой дето да изхарчи повече но средно претеглено винаги са на печалба.

2. Ако имаш познати работещи във фирми които се осигуряват допълнително и има възможност да те вкарат в тяханата партида  - това е идеалния вариант за теб - средна цена 20-30 лева - и позваш допълнително осигуряване, възстановяване на разходи и някакваи очила например.

3. се придържат към печалбарството - скъпа услуга, маха се веднага от пакета след като я ползват 1-2 двама ( например ЯМР) за да не може другите да намалят печлабата.

4. Но минимум 100 лева на месец беше и то със голямо самоучастие - но това беше 2011 мисля.

Колега, по точки 1,2 и 3 си много точен и е точно така! :doubleup:

По точка 4 това е невероятно скъпо, но не оспорвам, че е така. Понеже момчетата ми надхвърлиха 20 годни ще платим от джоба си за застраховката, но както е посочено ще бъдат във въпросната партида и съответно премията ще бъде поносима. Ако не се лъжа 200-250 лв за човек годишно, но подчертавам това са здрави и атлетични младежи, които не са рисков контингент.

А Токуда за раждане при избран лекар са одрали преди две години мои познати около 4 хиляди лева и явно това им е политика. -_-

Ето какво пише на картата ми:

1. Извънболнична медицинска помощ - луксозен с лимит

2. Болнична медицинска помощ - луксозен

3. Възстановяване на разходи - луксозен с лимит

Редактирано от K0K0
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Милене, като стесниш кръга до 2-3 фонда, предлагам да отидеш и на място да се срещнеш с хората.

Това е малко като да избираш училище за децата си. Личният контакт и личното впечатление също са от значение.

Аз имам от 10 год. застраховка "Болест и злополука" в Метлайф, но не съм я ползвал - тримесечната вноска върви между 60-110 лв.

Това, от което се нуждаеш ти, си е типично здравно осигуряване. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уника имат някаква евтина за 5 лв на месец премия или 60 лв годишно, /предлага се и от Райфайзенбанк/-  покрива до 25 дни болничен престой. Една наша работничка имаше такава и им носеше заверени копия от болничните листове. Което ще рече, че е осигурена за НОИ и здравна каса. Платиха и доволно и в недълъг срок, нямам обаче представа точно какво и какви рискове покрива застраховката. Тя си беше счупила ръката и при операцията и бяха монтирали шина с болтове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Към момента имам оферта от ДЗИ за 230 лева годишно и от Уника за 360 лева годишно, това е за 18-15 години.

За 0-18 години ми дадоха 225лв ДЗИ и 190лв Уника. 

От Булстрад предлагат само за юридически лица.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Погледни България Здраве, мен ме осигурява работодателя там. Като цяло съм доволен и колегите също. Само смешното е че нямаме никакви пари за очила и прегледи, но това е и до пакета избран от фирмата...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Погледни България Здраве, мен ме осигурява работодателя там. Като цяло съм доволен и колегите също. Само смешното е че нямаме никакви пари за очила и прегледи, но това е и до пакета избран от фирмата...

ЗАД "България" за момента има много "тежки" условия за частни лица и за това както казва Дани (hamsia) тябва да се търси корпоративен клиент , към който да се прикрепиш , иначе компанията е специализирана в здравното застраховане с голяма мрежа от лечебни заведеня ... това между другото според мен е важно , защото повечето застрахователи специализирани в имущественото застраховане и в последствие създали и отдел здравно застраховане хал хабер си нямат и на повечето въпроси нямат отговор.

Като цяло освен цената на застраховката , трябва много обстойно да се четат общите условия с всички изключения от пакета и необходимата документация при възстановяване на разходи за да нямаш проблем след това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.