Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Цялостно озвучаване - Октавия 2 FL

Recommended Posts

Здравейте,

Интересно ми е дали някой е изригнал с цялостно обновление на озвучителната система в Octavia 2 FL - предни и задни колони ... някакво малко басче (евентуално custom в дупките зад стоповете примерно)?

В предишната кола си бях събрал много симпатична система и звукът беше много добър ... в момента молко ми липсва и се чудя как да процедирам и дали въобще да се захващам, защото ми се иска промените по интериора да са супер минимални, т.е. да не се вижда, че не е оригинално оборудването, но да вади качествен звук. Също така ми се иска да не си пипам Columbus-a - както казах никакви индикации, че нещо е сменяно.

Та ... някакви вече реализирани проекти? Идеи?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Замяна на оригиналните говорители и добавяне на 4- канален усилвател ще има добър ефект, но ако новите компоненти са висок клас.
Ако не се лъжа, предната линия е от 165мм и може да бъде ъпгрейдната с :
http://caraudio-bg.com/Ground-Zero-GZTC-165TX
или
http://aval-bg.com/24/Hertz+ESK+163L.5

Същото се прави и със задната линия.
Избира се усилвател, който е добро качество и съобразен с новите говорители и крайния резултат ще е доста по- добър от оригинала.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да разбирам, че може да се постигне доста добър ефект и без бас/туба? Принципно съм окей да няма туба, защото макар и да съм с комби и да разполагам с доста място, искам това място да е използваемо, не да фукна някакъв кютюк в багажника и да не мога да си ползвам 1/3 от него.

На предишната ми кола бях мушнал ето тази двукомпонентна системка отпред - http://www.amazon.com/Lanzar-OPTI5C-Optidrive-5-25-Inch-Component/dp/B000GUUW34/ref=au_as_r?ie=UTF8&Make=Volkswagen|74&Model=Jetta|960&Year=2009|2009&n=1077068&newVehicle=1&s=car&vehicleId=1&vehicleType=automotive Дори без усилвател свиреше много приятно. Отдавам го на това, че audio unit-ът беше сравнително висок клас - JVC KD-AVX40 DVD.

Задната линия беше 2 х Hertz - DCX 165 - 6.5" COAXIAL 2-WAY 120 W, които отново бяха вързани към въпросния плеър без усилвател (така и не стигнах до момента да купя един усилвател и да се приключи) и всичко това беше завършено с едно 10" басче Lanzar + усилвател Lanzar ... Не мога да си спомня моделите точно, защото ги купих комплект настаро, т.е. вероятно са били доста стар модел, но всичко свиреше идеално години наред.

Отново бих заложил на Lanzar, но изпитвам доста сериозни затруднения да открия техен официален представител/вносител и сервиз, в който да ми изготвят цялостна оферта с конкретни предложения какво да се монтира. Идеи и предложения?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, гледам че си от София. Направо ходи в Авал и ги разпитвай на място. Ще можеш и да чуеш доста компоненти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какъв е шансът да им пусна един мейл, с това което искам ... и да ги помоля да ми изготвят оферта/ти? Има ли шанс да ме отрази някой или трябва да се разправям на място?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега Kevin аз съм сменил всички говорители с pioneer и в добавка съм сложил и активен буфер на pioneer модел TS-WX210A който идеално се монтира точно в нишата зад стопа на колата. Получи се доста добро звучене( Моята кола е октавия 2 ).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега Kevin аз съм сменил всички говорители с pioneer и в добавка съм сложил и активен буфер на pioneer модел TS-WX210A който идеално се монтира точно в нишата зад стопа на колата. Получи се доста добро звучене( Моята кола е октавия 2 ).

Здрасти :) дали можеш да метнеш някоя и друга снинмка? Просто ми е интересно как изглежда. Положителното при мен е, че комбито разполага с капаци точно на тия ниши и няма да си личи нищичко, което е целта на занятието.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В Авал съм се обаждал по телефона, писал съм мейл и т.н. (avala@abv.bg), когато си слагах болерото - трябваше да знам, дали може да включа само FM буксата, защото на антената ми е единична, а от радиото излизаха 2 букси. С едно момче говорих тогава - много печен, много точен, много разбран, много ме накефи как се отнесе - поиска ми снимки да му пратя на мейла, търси кабели, преходи и всякакви неща, без дори да ме е виждал никога, без дори да съм му бил клиент, или дали ще му стана и т.н. Свърши ми идеална работа - даде ми БЕЗПЛАТНА информация - най-важното нещо.

Другите по-известни са Авител, намират се близко до нас - отвратително отношение на 100%, по мейл, по телефон - навсякъде. Попитах културно, директно ме отрязаха като кисела краставичка - накратко "ходи си в шкода, тука ние продаваме за нашите радиа кабели и преходи" - потърсих на сайта им и видях точно каквото ми трябваше - питах за него при втори опит и отношението беше същото. Казах им "майната Ви" и не се занимавах с тях повече - мисля и да не се занимавам с тях никога занапред. :) Исках им да ми направят кабелче (75% готово го имаха), което се прави за 10 минути, ако имаш подходящите клещи и букси (100% ги имат тези неща) - мърляшко отношение много мразя и гледам да не търпя грам.

Поздрави

Редактирано от shaft
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@shaft: Венци, чудна работа, аз пък като си слагах говорители отзад и окабелявах, точно към Авител се обърнах и останах много доволен от отношението и от работата им. Отидох, казах им "С такъв и такъв бюджет разполагам, това и това искам, какво ще ми препоръчате" - обясниха ми, предложиха ми няколко варианта, разясниха ми някои технически детайли, избрах си, окабелиха, монтираха и всичко стана много добре. Особено от служителите в офиса/магазина в Лагера (на Борис и Мъглен, в блока) съм много доволен, изключително любезни и обстойни бяха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз имам много добри впечатления от Авал. Хората отговарят на мейл. Помогнаха ми със прекарването на един кабел. И човека в магазина и човека от монтажа, много печени.
Аз моя музикален проект го осъществих в R&B Audio, но те вече не същесвтуват.

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@shaft: Венци, чудна работа, аз пък като си слагах говорители отзад и окабелявах, точно към Авител се обърнах и останах много доволен от отношението и от работата им. Отидох, казах им "С такъв и такъв бюджет разполагам, това и това искам, какво ще ми препоръчате" - обясниха ми, предложиха ми няколко варианта, разясниха ми някои технически детайли, избрах си, окабелиха, монтираха и всичко стана много добре. Особено от служителите в офиса/магазина в Лагера (на Борис и Мъглен, в блока) съм много доволен, изключително любезни и обстойни бяха.

Еми... Явка, явно някой е бил в цикъл (не съм бил аз), когато съм питал. Не успяха да ме спечелят да отида на живо след тия думи по телефона и при двата ми разговора с тях... ”какво е радиото, при нас ли е слагано, а щом е от шкода ходете си там, ние продаваме за нашите радиа само” - това при положение, че търсех точно кабел/преход от фм към фм/ам, без да ги интересува радиото какво е. Може и да работят хубаво - няма да разбера аз.

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://dox.bg/files/dw?a=d418e8ca2e

http://dox.bg/files/dw?a=da10fbd656

http://dox.bg/files/dw?a=977ec927ea

Ето снимки колега !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,

аз направих нещо подобно на O2 FL.

Предна линия : Hertz HSK 163 - трикомпонентна система - http://aval-bg.com/37/Hertz+HSK+163

Задна линия : Hertz HSK 165 - двукомпонентна система - http://aval-bg.com/33/Hertz+HSK+165

в Багажника - 12'' субуфер - малък и компактен - Magnat XTC 130 Neo - http://www.hifi-forum.de/themen/produkte/magnat/xtc-130-neo

Всички се захранват от един 5канален усилвател - Аудисон (трябва да видя точно модела). Имам още един усилвател който мисля, да вържа като отделен само за субуфера но все не ми остава време.

Излишно е да казвам, че звука няма нищо общо с това което беше като купих колата.....много по чист, отчетлив, силен и качествен....

Редактирано от simichoil
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 месеци по-късно...

Направете качествена изолация на вратите и ще останете приятно изненадани от звука на оригиналните високоговорители..............

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 6 месеци по-късно...

Реших и аз да сменям и аз говорителите на колата.Оригиналните свирят сравнително добре с оригиналното CD(Bolero),и мисля да ги сложа на задните врати.От Aval ми препоръчват DLS RC6.2 .Някой има ли впечатления от тези говорители?

p.s.Няма да използвам усилвател.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Без усилвател, няма смисъл от толкова мощни говорители. DLS MB6.2 ще ти свършат перфектна работа за по-малко пари. Ако заложиш на DLS, няма да останеш разочарован.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От Aval твърдят че и без усилвател ще свирят добре.А относно DLS-в старата кола бях с такива и бях много доволен,но сега ги продавам че са елипси и не мога да ги използвам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбира се, че ще свирят добре, но няма да може да използваш пълния им потенциал без усилвател. То, и на MB6.2 ще си далеч от пълния им потенциал. Просто според мен, няма смисъл да дадеш почти двойно повече пари за RC6.2, като резултата с MB6.2 ще е сходен, при твоята ситуация.

П.П., ако трябва да бъда на 100% откровен, ако бях на твое място, бих взел по-скъпия вариант, при условие че ги имам парите, заделени точно за тази цел.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...

А така, Веско!!! Честито!!! Друго си е!!!

Поздрави

Редактирано от shaft
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.