Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Огънат калник, драскотини

trekera

Recommended Posts

Здравейте,

нов съм тук и пиша за съжаление по неприятен повод.

На връх първия рожден ден на първата ми кола (Шкода Рапид) успях да одраскам задния калник в едно метално колче. Сам съм си виновен, но въпроса сега е какви варианти има за да се изправи и приблизително колко би струвало.

Тук две снимки за да се види за какво става въпрос>

https://www.dropbox.com/s/0e3ej7g7jdqvm5y/FullSizeRender%20%281%29.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/yv7k0v77rb28vbs/FullSizeRender.jpg?dl=0

Драскотината не изглежда да е толкова дълбока, но щом ламарината се е огънала предполагам не е толкова безболезнена.

Нямам никаква представа от цени и затова преди да отида до сервиз искам да попитам за вашето мнение.

Застраховката не я броя, защото имам високо самоучастие, а сервиза най-вероятно ще е по-евтин (поне се надявам да е така).

И друг въпрос. Проблем ли е ако продължа да карам без да предприема някакви марки - вода, ръжда например.

Благодаря ви предварително за съветите!

Редактирано от trekera
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега оправяй си я по каско, майната му на самочувствието  :banana_beer:

Самоучастие бре, Милене :D Но и аз съм за застраховката. Колкото може през тях - иначе колко би струвало - различно е навсякъде.

Поздрави

ПП: Колегате ме изпревари.

ПП2: Не изглежда много да е смачкано - не се вижда добре на снимките, защото хем е мръсна колата и т.н. - но, ако боята е паднала - значи трябва да направиш нещо, не можеш много време да си караш така, за да не почне ръжда, иначе ако е само огънато - можеш да си караш докато не ти писне. Мен лично би ме дразнило много и веднага се чудя как да я вкарам да я оправя.

Редактирано от shaft
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжалелние имам предвид самоУчастие, .........

Колега , ако ти е възможно напиши колко ти е самоучастието , за да е по-ясно ... кое и как

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, аз лично бих наблегнал на това, с кои сервизи работи застрахователя и бих избрал този с най-добри отзиви. Иначе и аз имам една доста сериозна щета, подобна на твоята, но само чакам малко по-хубаво време за да я заведа и да влиза в доверен сервиз на застрахователя. Нали една от идеите на КАСКО-то, за което си плащаш е точно такава - да не си отговорен само и единствено ти за подобни ремонти.

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

до 600 лв. е от мен. От там на горе плаща застрахователя

До колкото мога да видя от снимките, ми се струва, че е засегната и вратата. При това положение отиваш със сигурност над 600 лева ремонт, Тогава си заслужава да я минеш през застрахователя. 

И уточняващ въпрос - самоучастието с тези 600 лева е безусловно, нали?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.