Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Избор на автомобил

Recommended Posts

Преди няколко дни ми отракднаха Шкодичката.... и сега ще се наложи да си търся друг автомобил.

Пробега ми е около 10 000 на година.

За съжаление VAG групата поддържат доста високи цени, бюджета е 8-10 000 лв, предпочитам бензин, колебанията са

Форд Фокус от Мото пфое 2008-2010, доста осъкатени от към екстри, за да са в моя бюджет.

Kia ceed 2007-2010 от частно лице

Toyota auris, но са по скъпи, кой знае на какво ще попадна за тези пари.

Какво ви е мнението за тези автомобили, като цяло ми се иска да купя проверен автомобил.

Ако някой предложи конкретна обява...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега специялно за Форд , Ники Sharpshooter-a мисля ,че би ти помогнал най-много. От друга страна според мен до 10 000 може да се намери доста добра Шкода. Защо предпочиташ бензин ? Инак ОК2 дизелови за тези пари се намират,читави и с екстри

Поздрави

Редактирано от roodnb
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега съжалявам за случилото се! Не бързай да я отписваш. Не беше ли застрахована?  :unsure:

Относно избора на марки, на които си се спрял определено Тойота или Киа :doubleup: а що се отнася до форда :nea:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

виж тази как е http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11418587578110854&slink=949n29 мисля че пусната и във форума изглежда добре според мен е да дизеле е,но това според мен не недостатък ако е на релни километри

Редактирано от skodafen
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ние имаме Аурис от 2008 год. 1.6 бензин, автоматик с горе-долу повечето налични към момента екстри.

Нищо не й е мръднало дотук, освен една капачка на чистачката и гаранционно подменени накладки, че бяха дефектни. Преди две години направиха сервизна акция на автоматика. Колата е супер солидна и прави впечатление  на много надеждна - да не казвам голяма дума, но ми се струва може много години да издържи.

Като недостатък седалките не са за много едри хора (липсва им странична опора) и баганикът не побира много. Особено багажникът ще ти е шок, особено ако си имал Шкода преди това :) Двигателяят и трансмисията са ОК за града, но не са нещо специално. Определено Тойота са се фокусирали над други неща :)

Надявам се  да съм бил полезен

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Форд Фокус от Мото пфое...

Здравей колега, както и Данчо е споменал, бих могъл да ударя едно рамо, въпреки че не се занимавам с употребявани автомобили. Та ако решиш пиши едно ЛС ;)

Отделно от това, бюджета не е никак малък, за да се подбере читав автомобил, лошото е, че повечето на пазара са абсолютни барутници и си трябва търсене, и очите на 4 :D

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей и от мен,

Един от автомобилите ми е Киа Сийд 2013г.-много съм доволен.

След една седмица очаквам новият си Супърб,след което ще обявя за продажба Шкода Октавия 2 1,9 ТДИ Елеганс на 113000 км.

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

предполагам,че щом заменяте октавията със супърб,а не с оптима,шкода е логичният избор и аз съм на същото мнение иначе то има и опел астра н,дачия логан/санедро,дори шевролет,какво им е ? всяка от тяф ще те вози от а до б ,аз не мога да се съглася,че не може да се намери при добра октавия 1 или 2 може би голф 5 или сеат леон

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

предполагам,че щом заменяте октавията със супърб,а не с оптима,шкода е логичният избор и аз съм на същото мнение иначе то има и опел астра н,дачия логан/санедро,дори шевролет,какво им е ? всяка от тяф ще те вози от а до б ,аз не мога да се съглася,че не може да се намери при добра октавия 1 или 2 може би голф 5 или сеат леон

Винаги при покупка на каквото и да е смятам какво получавам за парите си.

Киа Оптима-за 40000 -базово ниво 1,7 дизел 130 к.с. климатик,7 години гаранция.

Шкода Супърб-за 40000-ниво Бизнес 2,0 дизел 170 к.с.

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:doubleup: Ето това се казва фен на марката Шкода! :flag_skoda: Но си мисля, че колегата иска да се преориентира в марката автомобил, защото са му отнели противозаконно Шкодата :threaten: А както знаем ВАГ груп от край време доста се харесват на родните джамбази. Това го казвам вече от личен опит....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Не колеги, доволен съм от Шкодата, преди нея пак съм карал ВАГ и от майсторите на vag съм доволен и все пак имам основните познания за тези коли и ми се кара ВАГ.

Просто бюджета ми не е като за ВАГ. Преди всичко искам запазен автомобил на прилични км. Освен това ми се иска малко по-висок клас кола от фабията. Трудно ще намеря ВАГ върнат от лизинг или поне с история за моя бюджет. Освен това ВАГ от тези години, предполага да е ПД дизел и тогава найстина историята и км на колата стават доста важни.

В Мото Пфое  не ме впечатляват форд фокусите 2008-2010, но са до 100 000 км, 5-6 годишни, солидни коли изглеждат.

Кофтито е, че приятелите ми ще ми се подиграват с Форда  :blush:

За Kia дебна, на доста км са и в KIA няма употребявани за сега.

П.П. Благодаря на Sharpshooter за готовността за помощ, вероятно ще му задам някой друг въпрос отностно поддръжката и за какво да внимавам на лични, ако се насоча към Форда.

Редактирано от Farful
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кофтито е, че приятелите ми ще ми се подиграват с Форда  :blush:

Ако мнението на околните е толкова важно...вземай БМВ - майтап

Да спомена само, че срещу 4000 лв. можех да се возя в Деу Лачети 2005 г. Голо от към екстри, изкключително запазено, но ми се стори дървено от вътре и не го взех. Та мисълта ми е вземай каквото ти е на душата, а не каквото искат другите. Който каквото си иска да си кара. За Форд, ако е запазен, защо не? Аз се оглеждах за Ягуар Х-тайп, но се оказа, че 2.0 не е 4х4, а само 2.5 което ми беше голямо като мотор. Иначе ако имах финансите, ама веднага сядам в Range Rover Sport!!! И Ягуара и Ренджа, много хора ги наричат Форд :)

Редактирано от setfan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знам за Kia, просто най-старият продаван в момента е 2013.

П.п. Gpandreev, изпратил съм лично съобщение във връзка с октавията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.