Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Време за регистрация в КАТ от ЕТ

Recommended Posts

Имам питане - колко време отнема регистрацията на нов автомобил от ЕТ, при положение, че колата е при тях?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато вземахме Фабията миналата година Август месец, чакали сме 15 дена, въпреки, че всеки ден ходих и им мрънках - накрая на мен ми писна и чаках да минат дните просто :) Две са обясненията:

1. Според тях: Събират повече коли, за да могат да викнат КАТ, защото не искали за до 3 коли да идват, минимално 5 коли трябвало да имат, за да дойдат и когато от КАТ им дадат час, всички коли трябвало да са на плаца отзад, за да ги регистрират накуп... за 2 седмици станаха 5 коли в края на краищата, все едно... а от КАТ не им давали час - така ми се извиняваха всеки път като ходех.

2. Според всички други: Изчакват да минат 14-15 дена, откакто всичко е договорено и т.н., за да нямаш право да върнеш колата, без да им обясняваш каквото и да било, по закон е до 2 седмици връщаш и не трябва да те питат "защо така?"... Така хитреят, за да не можеш да им я върнеш.

Така, че 15 дена се приготви да си чакаш, говорил съм с почти всички от там, винаги е така. Моята, когато я вземах си беше същата история. Платих всичко, опраивихме всичко на 28-ми Декември 2009-та, пък си я взех чак на 11 Януари 2010-та...

Поздрави

Редактирано от shaft
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато вземахме Фабията миналата година Август месец, чакали сме 15 дена, въпреки, че всеки ден ходих и им мрънках - накрая на мен ми писна и чаках да минат дните просто :) Две са обясненията:

1. Според тях: Събират повече коли, за да могат да викнат КАТ, защото не искали за до 3 коли да идват, минимално 5 коли трябвало да имат, за да дойдат и когато от КАТ им дадат час, всички коли трябвало да са на плаца отзад, за да ги регистрират накуп... за 2 седмици станаха 5 коли в края на краищата, все едно... а от КАТ не им давали час - така ми се извиняваха всеки път като ходех.

2. Според всички други: Изчакват да минат 14-15 дена, откакто всичко е договорено и т.н., за да нямаш право да върнеш колата, без да им обясняваш каквото и да било, по закон е до 2 седмици връщаш и не трябва да те питат "защо така?"... Така хитреят, за да не можеш да им я върнеш.

Така, че 15 дена се приготви да си чакаш, говорил съм с почти всички от там, винаги е така. Моята, когато я вземах си беше същата история. Платих всичко, опраивихме всичко на 28-ми Декември 2009-та, пък си я взех чак на 11 Януари 2010-та...

Поздрави

Аз явно не съм от всички други, защото обяснението за повечето коли според мен е вярно, други вносители правят същото. Преди купувахме основно рендета, ползвахме лизинга на ПроМобил. Докато се съберат достатъчно коли минаваше по 1 седмица. Моята кола е купувана с външен лизинг - пристигна в петък, в петък, 23.11, взех я в понеделник, 26.11. Друга Октавия, която купихме пак с външен лизинг - пристигна в сряда, взехме я в петък.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първото обяснение звучи донякъде логично, но само донякъде, защото аз си плащам достатъчно висока цена за самата регистрация, тъй че би трябвало това да е проблем.

Второто - нали при получаване на колата се подписва протокол, т.е. тези две седмици започват да текат от подписването му, всичко друго по тази тема е прах в очите.

А ти си хванал една седмица празници  ;) , значи може би за седмица ще стане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз с когото съм говорил, все ми казва, че му бавят колата в ЕТ поне 14 дена... явно все сме куцузлии тия хора, на които са бавили колите :D Иначе, аз хванах доста празници, да...

Поздрави

ПП: На мен ми казаха, вероятно е същата цена, кото ти си платил - ако доплатя 200лв още и ще ми я закарат на собствен ход до КАТ и ще я регистрират в един ден?!?!?!? Казах им, че нещо ми се подиграват, да ми карат колата на собствен ход и т.н. :) За 200лв на ход ще си я закарам сам до КАТ и първи ще си я карам, ще си намеря и транзитни номера (има от къде) и т.н.

Иначе, аз също знам, че двете седмици срок текът от протокола, но не претендирам да разбирам изобщо закона, да не би да има някакви вратички и т.н.

Редактирано от shaft
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Аз с когото съм говорил, все ми казва, че му бавят колата в ЕТ поне 14 дена... явно все сме куцузлии тия хора, на които са бавили колите :D Иначе, аз хванах доста празници, да...

Поздрави

ПП: На мен ми казаха, вероятно е същата цена, кото ти си платил - ако доплатя 200лв още и ще ми я закарат на собствен ход до КАТ и ще я регистрират в един ден?!?!?!? Казах им, че нещо ми се подиграват, да ми карат колата на собствен ход и т.н. :) За 200лв на ход ще си я закарам сам до КАТ и първи ще си я карам, ще си намеря и транзитни номера (има от къде) и т.н.

Иначе, аз също знам, че двете седмици срок текът от протокола, но не претендирам да разбирам изобщо закона, да не би да има някакви вратички и т.н.

Е аз ги платих тези 200 лв. и утре става една седмица и все още не я дават.

Как очакват после да ги похваля и да ги препоръчам? 

Може БИ ще похваля Октавията, но не и ЕТ с отношението към момента, единствено търговеца Иван Милев ще го похваля с чисто сърце.

Редактирано от dimibo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле леле... много яко :D Значи много пъти прецакавка... Дано да я дадат другата седмица Понеделник или утре най-късно! Какво си купи, похвали се накратко?

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи в София бая си чакате! При мен от самото поръчване на автомобила, докарването му до ЕТ Варна и регистрация отне точно една седмица :fiu: Май доста бързо действат. Само, че хубавото в случая е, че КАТ се намира на 300 метра от ЕТ Варна :fiu:   

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.