Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Детска акумулаторна кола

PRESIAN

Recommended Posts

Имам едно акумулаторно бъги, но проблема е че много бързо му пада батерията( 6 Волта/ 4,5 Ач )
Батерията е като тази: http://www.bateriabg.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=1779&category_id=32&option=com_virtuemart&Itemid=164 
Та въпроса е какво да направя че да издържа повече?
- да взема същата, но с по-голям капацитет
- да сменя типа батерия
- или да направя нова от елементи( гледам че има всякакви- Ni-Cd , Li-Ion, Ni-Mh) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е оловен акумулатор. Не си заслужава да си играеш със смяна на технологията, достатъчно добър е. Слагай акумулатор с възможно най-голям капацитет (ампери) според мястото, с което разполагаш в количката. По принцип тези 4.5А ми се виждат малко за по-продължително детско забавление. На старата джипка на моя юнак акумулатора беше 7А, вдигнах го на 12А и караше цял ден, от сутрин до вечер. Сега, на новата му джипка фабричния е 12А, тази седмица ще го сменя с 15А. Не съм търсил на 6 волта колко ампера се предлагат със сходни на твоя акумулатор размери, провери. Защото при мен задвижването е на 12 волта. Не взимай евтини китайски акумулатори. Пробвал съм ги и не струват. Като съвет, ако някой ден купуваш друга акумулаторна кола, не взимай на 6 волта. 12 волтовите варианти ги има и с двустепенни скорости и ако детето е по-малко или докато свикне, ще джитка на първа скорост.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

понеже моите колеги продават такива батерии и точно за такива колички мога да дам следните общи насоки:

Тези колички биват 2 типа с на 12 волта и на 6волта...  Не е желателно да се променят волтовете защото като вдигнеш от 6 на 12 скороста нараства и е некомфортно.За да издържи по дълго време трябва просто повече ампераж... Колкото повече толкова по добре...Винаги са сухи от типа дето си посочил.

В твоя случай конкретно има 6 на 4.5А цената е около 10-15 лв и следващия стандарт е 6V/12A  цената е около 30 лв..

Съответно размера също нараства..

Аз просто лично ще кажа следното. 6 на 4а е прекалено малка батерия...мисля че няколко минути само би трябвало да издържи...масово са 6 на 12..ама и тогаз не е кой знае колко..около половин час...затова и слагат по два броя 6 на 12а...  вече с 2 големи долу горе бива отрочето да се порадва малко...но товари джоба :tongue_1:  е всичко зависи колко е голяма количката двигател има деца по 10 кила ама има и по 20 :crazy:  колко настъпва газта и прочие...

Аааа и зарядното трябва да може да пълни качествено... Често съм ги правил че да излиза по ефтино.По принцип като трябва да се икономисва всички знаем е най често се прави от батерията и адаптора щото те качват най много пари... Мога да кажа съвсем точни пари и параметри на нашите ама да не се тълкува като реклама и да ме бамнат :wacko_2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не взимай евтини китайски акумулатори. Пробвал съм ги и не струват..

Определено не мисля така.Почти всичко е китайско което не значи че е лошо.Просто гоним максимални параметри за малко пари.Специално за тези акумулатори най важните неща са две

1. самия акумулатор да има качествена активна маса

2. Да е пресен.

Това е...и цените да доста приятни... Е в Сф е малко по друго ама :sorry:

Редактирано от mishoo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

. Сега, на новата му джипка фабричния е 12А, тази седмица ще го сменя с 15А.

Не съм убеден че ще има ефект..В смисъл че ще усетиш нещо реално.Ако стария е съсипан ок ама ако е в ред и да дадеш пари за нов15А си е почти напразен разход... Съгласно стандарта 12 волта технологично скачат по следния начин;

12v/1.3-1.5A

12V/4A-5A

12V/7A-9A

12V/12A-15A

12V 14A-18A   и така нататък..с нарастване на реда нарастват и елементите (клетките) вътре...съответно и капацитета и размера...Ако имам избор винаги бих избрал по голям размер по малък ампераж отколкото същия размер и голям ампераж...даже си мисля че е търговски трик до голяма степен

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Половината от това, което си написал се припокрива с моя пост. Няма смисъл от повторение, при положение, че човека иска просто нова батерия. Моят съвет беше за бъдеща покупка, а не дискусия в насока видове волтажи и амперажи. В допълнение, пишеш убедително за неща, които не са вярни. Примерно за китайските боклуци, за които споменах. Ясно ми е, че голяма част от световното производство е изнесено в Китай от икономически съображения. Но следва да се прави разлика между продукция на някоя компания, изнесена в Китай и чисто китайски продукт, който в повечето случаи е боклук (има разбира се и читави китайски производители, но те са твърде малко). За волтажите също бъркаш, пропускаш 24 волтовите играчки. Бъркаш и за разликата между 12 и 15 ампера, която твърдиш, че не си струва. Знаеш ли каква е консумацията на една такава кола? Явно не, защото иначе щеше да се съгласиш, че 3 ампера са добре дошли за детското забавление.

Би било добре по темата да пишат хора, които имат пряк опит с подобни колички. За да бъдат съветите коректни...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Половината от това, което си написал се припокрива с моя пост. Няма смисъл от повторение, при положение, че човека иска просто нова батерия. Моят съвет беше за бъдеща покупка, а не дискусия в насока видове волтажи и амперажи. В допълнение, пишеш убедително за неща, които не са вярни. Примерно за китайските боклуци, за които споменах. Ясно ми е, че голяма част от световното производство е изнесено в Китай от икономически съображения. Но следва да се прави разлика между продукция на някоя компания, изнесена в Китай и чисто китайски продукт, който в повечето случаи е боклук (има разбира се и читави китайски производители, но те са твърде малко). За волтажите също бъркаш, пропускаш 24 волтовите играчки. Бъркаш и за разликата между 12 и 15 ампера, която твърдиш, че не си струва. Знаеш ли каква е консумацията на една такава кола? Явно не, защото иначе щеше да се съгласиш, че 3 ампера са добре дошли за детското забавление.

Би било добре по темата да пишат хора, които имат пряк опит с подобни колички. За да бъдат съветите коректни...

Не ми се спори...и не бъркам понеже това го работих години наред..Мога много лесно да кажа оптимален ефтин вариант за батерия и зарядно(понеже и двете трябва долу горе да съответстват)

От поне 10 години поддържаме такива колички..ремонт и прочие.Верно че повечето сериозни са на 24 волта... консумацията е много различна..от половин до 2-3-4ампера като я настъпиш и има баир примерно мотор е консумацията непрекъснато се мени според натоварването..За разликата от 12 и 15а не бъркам АКО СА В ЕДИН КЛАС... защото там има презастъпване...Обикновенно искат между 20 и 30 процента от цената на "нормалния" капацитет

Правим отлично разлика между продуктите понеже колегите ми внасят такива и твърдя че има лесен и прост начин на секундата да се прецени дали е читав. И що се се отнася до китайците всеки ден общувам по час два часа с тях сутрин и твърдя че много са променени нещата..и че в повечето случаи проблема е при нас...

Редактирано от mishoo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

понеже моите колеги продават такива батерии и точно за такива колички мога да дам следните общи насоки:

Тези колички биват 2 типа с на 12 волта и на 6волта...  Не е желателно да се променят волтовете защото като вдигнеш от 6 на 12 скороста нараства и е некомфортно.За да издържи по дълго време трябва просто повече ампераж... Колкото повече толкова по добре...Винаги са сухи от типа дето си посочил.

В твоя случай конкретно има 6 на 4.5А цената е около 10-15 лв и следващия стандарт е 6V/12A  цената е около 30 лв..

Съответно размера също нараства..

Аз просто лично ще кажа следното. 6 на 4а е прекалено малка батерия...мисля че няколко минути само би трябвало да издържи...масово са 6 на 12..ама и тогаз не е кой знае колко..около половин час...затова и слагат по два броя 6 на 12а...  вече с 2 големи долу горе бива отрочето да се порадва малко...но товари джоба :tongue_1:  е всичко зависи колко е голяма количката двигател има деца по 10 кила ама има и по 20 :crazy:  колко настъпва газта и прочие...

Аааа и зарядното трябва да може да пълни качествено... Често съм ги правил че да излиза по ефтино.По принцип като трябва да се икономисва всички знаем е най често се прави от батерията и адаптора щото те качват най много пари... Мога да кажа съвсем точни пари и параметри на нашите ама да не се тълкува като реклама и да ме бамнат :wacko_2:

Вкъщи имам юнак на 7 години, ама 33 кг :)  На него направо АТВ трябва да му купувам

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря колеги. Бъгито преди доста години го ползваше сина, сега ще го ползва щерката.
Смятам да ви послушам и да взема по-мощна батерия( примерно 12 Ач ) и да видим какво ще се получи. Смятам също така да го зареждам със зарядно от тези дето ги пускат от време на време в Лидл ( те си имат режим 6 волта ), защото сега обърнах внимание на "оригиналното" зарядно- ами то е 6В / 500мА, което ми се струва че не е било достатъчно да зареди качествено батерията, която така или иначе е малка.

Ако пак не ми хареса резултата ще мина на варианта смяна на ел. моторчето с такова на 12В.

Някакви насоки за магазин или сайт от който сте пазарили..!? -може и на лични за да не го сметнат за реклама

Редактирано от PRESIAN
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.