Jump to content

skoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Не знам марката, но срещу нас има техен магазин. Преди там бачкаше един познат, но сега друг човек има. Минах да си оставя там стария скоро - готино ми се видя момчето. предполагам, че като си вземеш от тях акумулатор и ти подпечатат гаранцията - всичко ще е наред.

• Одобрявам 1
  • Отговори 278
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• joro-120L

29

• sauber

23

• niki

18

• The Best Forman

17

Публикувано
На 10.08.2026 г. at 12:09, zloQQ написа:

Никога до сега не ми се е случвало да ми падне изведнъж акумулатор. Ама никога! Винаги има "знаци" и ако има човек усет и си познава автомобила - ще забележи дори малко по-мудно въртене при палене. В днешните коли и разни системи се изключват, когато работата отива на смяна. Старт-стоп например е първия индикатор ако е налична тази система в колата.

Велко, има 2 причини за амортизация на акумулатора. Първата е ясна - остарява, не държи заряд, не се зарежда пълноценно от колата или на зарядно. Но има и втори вариант, който ми се е случвал на мене и за който писа по-горе @joro-120L - умирга от раз. И при мене, преди години, колата палеше нормално. Спрях като Жорката на бензиностация да заредя, след което при опит да запаля колата не се случи нищо. Т.е. някоя клетка рязко си е заминала. А индикация за това нямаше никаква.

Относно старт-стоп системата си прав. Ама донякъде. Да, тя не се активира, когато колата хване, че акумулатора е слаб. Но това не винаги означава, че той е за смяна. Освен ако не караш на дълги разтояния, в които би следвало да си го дозаредил. Често едно закачане към зарядното може да отложи в дългосрочен план покупката на нов, ако колата се кара основно на къси разстояния. Освен това несработването на старт-стоп системата може да не е само от слаб акумулатор. Може да е от това, че навън е много студено, много топло или имаш завишена консумация, примерно от реотани, климатик на макс и т.н. Тези последните неща се решават много лесно при Жорката @JORDITO - при мен е монтирал модул, който казва на старт-стоп-а дали ме кефи да работи или не.

Преди 9 часа, joro-120L написа:

Теб в гаража, а мен Exide ме остави насред пътя. На връщане от София. Добре, че бях с една проста бензинова Корола, та бутнах и запали. Бях спрял на бензиностанция Еко при Вакарел и тотално отказа да върти. Никакви симптоми преди това. Бях сигурен, че е стартера или нещо по инсталацията, защото в практиката си такъв случай не съм имал. Беше дал яко на късо.

Точно това ми се случи преди години и на мен. Но не помня каква марка беше акумулатора.

Преди 12 часа, BlackSpot написа:

Моят е със същите показатели и размер, нямам start-stop и т.н. Чудя се на марка ли да заложа или на макс гаранция...

В момента съм с Gigawat G74R (3г при мен, поне 2г при предишния собственик, 2 пъти го изтощавах без да искам с диагностики и т.н., но крета)
Купих си миналата година товарна вилка и това ми показа за моя, но изкара предната зима.

Преди 8 часа, BlackSpot написа:

Доста са близо до мен, а и имат май някаква тяхна марка ROSSBAT. Главно заглеждам ROSSBAT POWER 77AH 720A R+, с 30м. гаранция и 87 евро (с връщане на стария).

Монка, Gigawat-а е изкарал повече от 5 години. Дори след твоите изтощавания. Което си е супер. Не виждам причина да не си доволен от марката, съответно поне аз не намирам логика да взимаш някакъв noname, само защото гаранцията му е по-дълга. Аз също гледам гаранционния срок на всичко - от акумулатори до уреди и машини. Но не бих взел нещо noname само защото е с по-дълга гаранция. Бих се доверил на марка с доказано качество с прилично дълга гаранция. Дългата гаранция не винаги е ОК, ако ти се наложи често да я ползваш. Не казвам, че Rossbat не са ОК, нямам допир с тази марка. Смятам, че гаранционния срок е важен, но поне за мен не е водещ критерии.

• Благодаря 1
  • Одобрявам 1
Публикувано

Гледам, че Rossbat, са Словенски. Моите наблюдения са, че от там идват качествени батерии, а самото име не мисля, че е толкова определящо.

Публикувано
Преди 3 часа, Mishelle написа:

Точно това ми се случи преди години и на мен. Но не помня каква марка беше акумулатора.

Това шоу няма как да го забравя. Март 2019 г. Акумулатор на 4 години, в разцвета на силите си. :)

Добре, че беше през деня. И пак бях в нарушение. Без фарове, щото гаснеше. И без спирачки, щото пак гаснеше. Трябваше да свалям крушките на стоповете, но не го направих. Прибрах се на ход. Оставих си хората в къщи и от там директно в сервиз. Късния следобед. На другия ден ми съобщиха - Акумулатор! Ицо ме подкукуроса да пиша за тази марка. Не, че не съм го споделял. Може да го има и в тази тема. Велко го разбирам. И аз разсъждавах като него преди да си изпатя. Даже и в момента на случката не допусках, че може да е от него. Сигурно и на бензиностанцията е имало акумулатори, ама де да знае човек. Затова и я закарах в сервиз. Мислих за някаква по-сериозна повреда. Никаква логика за акумулатор. Въртеше като луд, пътувам до София, имам едно гасене там и обратно, на същия ден.

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.