Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Колеги дали това е нормално или не.Когато паркирам и въртя волана при натиснати спирачки нещо отзад скърца.Идва шума от накладките.Когато пусна спирачката шума спира.

Публикувано

Не е нормално колега.

Трябва ти диагностика с лаптопа  :fiu:

А сега сериозно.

Напълно е нормално това което ти се случва.

Публикувано

Нормално е.

Публикувано

Имам пасат б5 на 17 години,никога не го е правело.

Публикувано

Имам пасат б5 на 17 години,никога не го е правело.

Като стане и тази на 17 г. и тя няма да го прави , споко ! Просто всичко и работи , затова. Като започне това-онова да не е баш тъй както му е редЪт ще спре да скърца и ще започне да вози много меко и т.н.

Публикувано (Редактирано)

И тия от 65-а не го правят сигурно.

Обясняваш ли си го защо е така?

Подсказка: задните спирачки държат доста по-малко, за да не се пребиеш при спиране, когато задницата изпревари предницата. Ако държат наравно с предните на 100%, точно това ще се случи.

И...когато държиш спирачка на място/докато маневрираш/, задните не държат достатъчно, а при въртене на волана упражняваш сила на някое от задните колела, зависи как ти е воланът, и спирачката изпуска...вероятно това чуваш?

Съвсем нормално е. Значи работи.

Пасатката с дискове ли е отзад? - питам, защото не знам, не съм проверявал...

Поздрави

Редактирано от shaft
Публикувано

а при въртене на волана упражняваш сила на някое от задните колела, 

Ти,сериозно ли?

Ще те помоля да не се изказавш по технически въпроси.

Явно си доста некомпетентен.

Публикувано

Колегата се е изказал съвсем компетентно! Имаш ли нещо конкретно да добавиш или да коментираш по въпроса?

Публикувано

Като върти волана,каква сила упражнява на задните колела,колега?

Четеш за McPherson Caster angle и си правиш съответните изводи при въртене на волана на място. Camber angle също влияе, когато Caster angle е различен от 0.

За по-лесно предлагам да пробваш същото и с велосипед - стискаш спирачките (може и само задната) и въртиш на място.

Редактирано от chavdarlk

Като върти волана,каква сила упражнява на задните колела,колега?

Учи физика, моля. Учи устройство на автомобила. Обясни скърцането. Полтъргайст, може би? Не е това...да знаеш.

Не се излагай, да ми казваш, че е некомпетентно, когато не можеш да кажеш нищо. Благодаря :)

Поздрави

Редактирано от shaft

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.