Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Има ли сателитен интернет доставчик в България?

Моля който има мнение да ми помогне.

В случай че има такава услуга в България и е с изгодни цени, искам да я закупя от Б-я и да я ползвам извън граница.

Благодаря предварително.

Публикувано

Мтел имат

Порових се доста в уеб сайта на М-Тел, но не намерих такава услуга.

Има мобилен интернет който е по 3G мрежата и има покритие само Б-я.

Има един друг пакет ТВ+Интернет+Вай-Фай рутер, но там не ми е ясно дали интернета ще го получавам чрез сателитното устройсво и после ще се прехвърли към вай-фай рутера и ще получа интернет.

Публикувано

Има един друг пакет ТВ+Интернет+Вай-Фай рутер, но там не ми е ясно дали интернета ще го получавам чрез сателитното устройсво и после ще се прехвърли към вай-фай рутера и ще получа интернет.

Това мисля, че си е най-обикновен интернет по кабел, просто ти дават рутер за да си имаш wi-fi вкъщи. Аз ползвам такъв пакет.

Най-добре им се обади.

Публикувано

Едно време (до колкото помня) сателитният интернет в България беше еднопосочен (само download), а за upload си трябваше кабелен. После някои от основните доставчици (мисля, че Lirex, но може и да греша) пуснаха и двупосочен, но струваше майка си и баща си и дори големите фирми не можеха да си го позволят. В момента не знам как е, не съм се интересувал отдавна, но цените със сигурност ще са солени. А и не виждам смисъл, при положение, че за 25лв имаш оптика до рутера, освен ако не ти трябва за определени нужди.

Публикувано

.... А и не виждам смисъл, при положение, че за 25лв имаш оптика до рутера, освен ако не ти трябва за определени нужди.

....

В случай че има такава услуга в България и е с изгодни цени, искам да я закупя от Б-я и да я ползвам извън граница.

...

Публикувано (Редактирано)

След точно 2 минути в гугъл /мне... няма и 2 минути - 2 минути бяха с писането тук/:

https://www.vivacom.bg/bg/business/ceni-i-uslugi/internet/sateliten-internet/tooway

Поздрави

ПП: И при положение, че се инсталира сателитна чиния и т.н. и 100% има и други ограничения - как си го представяте извън България?

ПП2: Сателитният интернет е за места, където няма достъп до мобилни клетки... за мен LTE е най-доброто, което може да има за момента. Тоест - нещата на макс телеком са достатъчно добри. За "извън България" - едва ли някой предлага толкова добра цена, че да си заслужава :)

Редактирано от shaft

Сега разбрах, пропуснал съм момента. Може да погледнеш и Висат. Има географски ограничения за изплзванеро му. Трябва да провериш списъка с държавите, в които може да се полза.

Редактирано от iturtev
Публикувано

Благодаря на @shaft и всички други коментатори.

В България интернет услугите са доста изгодни в сравнение с другите европейски държави. Казах си, дали бих могъл да се възползвам от качествен интернет с нормална цена. Но уви.... Станâ ми ясно че сателитния интернет е скъп и безнадежден във всички държави.

Аз ползвам интернет ADSL, със скорост даунлоад ужким до 16MB и с калпаво ограничение, след месечен 75GB трафик скоростта спада на 2 MB....... Плащам 20 Долара на месец. Плюс това, понякога скоростта ми спада до 3-4MB и с много дълги пинг секунди.

Оказа се че ще продължа да ползвам калпав интернет на високи цени.

Благодаря на @shaft и всички други коментатори.

В България интернет услугите са доста изгодни в сравнение с другите европейски държави. Казах си, дали бих могъл да се възползвам от качествен интернет с нормална цена. Но уви.... Станâ ми ясно че сателитния интернет е скъп и безнадежден във всички държави.

Аз ползвам интернет ADSL, със скорост даунлоад ужким до 16MB и с калпаво ограничение, след месечен 75GB трафик скоростта спада на 2 MB....... Плащам 20 Долара на месец. Плюс това, понякога скоростта ми спада до 3-4MB и с много дълги пинг секунди.

Оказа се че ще продължа да ползвам калпав интернет на високи цени.

В коя държава е това...? Иначе, да, тук интернета е много добър и евтин, сравнен с всички останали страни...

Поздрави

Редактирано от shaft
Публикувано

В коя държава е това...? Иначе, да, тук интернета е много добър и евтин, сравнен с всички останали страни...

Поздрави

В Турция съм от дълго време. Тука има само една телекомуникативна мрежа която беше собственност на държавата. Преди 7-8 години, държавата я продаде на една израилска фирма без да остави право на някоя от турските фирми да използва мрежовите ресурси. Тепърва почнаха някои други фирми да разпространяват  интернет чрез собственни мрежи.

Тука да видиш в къщи интернет със скорост 100 мбпс е сън. Има 100мбпс интернет обаче трябва да плащаш всеки месец 3 минимални заплати само за интернет.

Знам, че има сателитни телефони, на които можеш да ползваш и интернет. Не знам доколко би ти свършило работа, но не пречи да проучиш и тази опция.

Редактирано от axel

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.