Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Доколкото знам , ако вискозитета е еднакъв , няма да се пресече. Аз Макса , го карах само с тоя ELF и си беше ок. 

Публикувано
Преди 2 часа, maxrpm написа:

Доколкото знам , ако вискозитета е еднакъв , няма да се пресече. Аз Макса , го карах само с тоя ELF и си беше ок. 

Аз да питам! Смятам, че няма да има проблем,но знам ли?  Понеже тези три литра ми седят и затова се чудех как да ги изразходя.

Накрая ще взема една туба 5л. да не го мисля толкова. :)

Публикувано

Имах Макса 6години , никога не ми е харчил грам масло , ако си събрал за цяла смяна , смени го с това което е останало и не се притеснявай , ако е било само Elf 10-40 . На тоя мотор няма какво да му стане , буквално е неразрушим. 

Публикувано

Това ми беше идеята! Събрал съм три литра и примерно да купя още литър-два. Единствено този API индекс ме притеснява, както съм написал по-горе. Говорим за това масло Elf 10w40.

Публикувано
На 5.01.2026 г. at 11:11, krasipask написа:

Искам да купя 1л. масло което да добавя към 3литра, които имам. Маслото е едно и също, но  API индекса при моето е SN/CF, а това в сайта нз Maxcar e SL/CF. Кажете дали е вариант. 

Купувай. Нямаш проблеми. Откъде знам ли:

Цитат

Маслото SL/CF е многостепенно моторно масло, отговарящо на API (Американски петролен институт) SL за бензинови двигатели и CF за дизелови двигатели, предлагащо широка защита и за двата типа, особено за по-стари превозни средства или смесени автопаркове, с добри детергентни/диспергиращи свойства, устойчивост на износване/корозия и предотвратяване на утайки, подходящо за различни условия, включително движение с често спиране и потегляне и високи температури. Идеално е за бензинови, дизелови, турбо и LPG двигатели, изискващи SL или по-стари спецификации, осигурявайки чист двигател и добър студен старт. Ключови характеристики: Двойна класификация (SL/CF): Отговаря както на изискванията за бензин (SL), така и за дизел (CF). Защита: Съдържа детергенти, дисперганти и добавки против износване за борба с утайки, отлагания, ръжда и износване. Универсалност: Работи в различни двигатели, включително такива с турбокомпресори, директно впръскване и по-стари конструкции. Производителност: Предлага добра производителност при тежки условия като градско шофиране (с често спиране и потегляне) и използване по магистрала. Кой трябва да го използва? Собственици на по-стари бензинови или дизелови автомобили. Тези със смесени автопаркове от бензинови и лекотоварни дизелови превозни средства. Двигатели, изискващи API SL или CF производителност, или по-стари рейтинги като SF/SG/SH/SJ. По същество SL/CF е надеждно масло с общо предназначение за превозни средства със смесено предназначение или по-стари приложения, изискващи надеждна, цялостна защита на двигателя.

Маслото SN/CF е универсално моторно масло, отговарящо както на стандартите за производителност API SN (бензин) и API CF (дизел), което означава, че е формулирано както за двигатели с искрово запалване (бензин), така и за двигатели с компресионно запалване (дизел), предлагайки усъвършенствана защита срещу износване, отлагания и утайки за широка гама от леки автомобили и лекотоварни камиони, дори с турбокомпресори или впръскване на гориво. "S" означава искрово запалване (бензин), а "C" означава компресионно запалване (дизел), като следващите букви (N, F) показват нивото на производителност, като "N" е по-висок стандарт за качество за бензин. Основни характеристики и предимства: Двуфункционално: Подходящо както за бензинови, така и за дизелови двигатели, което го прави чудесно за смесени автопаркове или превозни средства, където се нуждаете от едно масло за различни нужди. Усъвършенствана защита: Осигурява подобрена защита от износване, предотвратяване на утайки и устойчивост на разграждане на маслото. По-чисти двигатели: Помага за поддържане на чисти двигатели, като предотвратява натрупването на отлагания. Всесезонни характеристики: Предлага добри характеристики както при студени, така и при топли условия (в зависимост от вискозитета по SAE, например 10W-40).

Обратна съвместимост: Обикновено по-високите API рейтинги (като SN) са обратно съвместими с по-стари стандарти (като SM, SL).

Кога може да го използвате: За съвременни леки автомобили с бензинови двигатели, изискващи висока производителност. За дизелови двигатели в леки автомобили и леки ванове, включително версии с турбокомпресор. В превозни средства със смесени бензинови и дизелови двигатели. По същество, маслото SN/CF предлага широко приложение и силна защита при различни съвременни типове двигатели.

• Благодаря 1

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.