Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Удари ме отзад ... велосипедист

Samo

Recommended Posts

Поне да споделя за да ми олекне...

Днес по светло чакайки пешеходец да се дръпне от място за паркиране един колоездач се наши зверски отзад в супърба. Докато го питам как и прочее тоя само дето не ме наруга, каза че не му пука и офейка.

Звънях на 112 и пратиха патрулка, Още с идването служителите на КАТ решиха че ще ми пишат акт защото съм останал на мястото на произшествието и по този начин съм пречил на пешеходците. В крайна сметка не ми написаха, но пораженията ще трябва да ходя да ги предявявам по каско,

Сега имам протокол от КАТ, но трябва ли да ходя да подавам молба в РПУ-то срещу колоездача оделно?

post-138220-0-72086800-1470866319.jpg

post-138220-0-34306100-1470866339.jpg

post-138220-0-30703800-1470866310.jpg

Редактирано от Samo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз виждам смисъл. Представи си, оня е боклук, отива и казва “тоя връщаше назад и ме удари, заплашваше ме със скъпата си кола и аз избягах от страх“. Аз бих отишъл, за да не стане по-зле после - първи да подам жалба срещу колоездача. След няколко дни, месеци ще ти кажат неизвестен извършител, прекратено е и т.н. Тогава всичко е шест. Но, ако на оня му се занимава с глупости, защото докато лови покемони, явно те е лепнал... ще ти направи беля.

Отиди и подай жалба... И така...

Редактирано от shaft
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Докато го питам как и прочее тоя само дето не ме наруга, каза че не му пука и офейка.

Е това само като го прочетох и откачих. Тия са особен вид гадове! Малка са от сорта на псевдо куче защитниците. Претендират за права и велоалеи, а в същото време се държат безхаберно и правят каквото си искат. И да не помисли човек, да им каже нещо, че изведнъж видиш ли почват да снимат, да заплашват, ще те съдят, Господари на ефира и други такива простотии.

Иначе колегата shaft е абсолютно прав! Никога, ама никога не пести време от това да минеш по каналния ред. Такива истории знам, произхождащи от толкова абсурдни ситуации, че...Стане ли ПТП, ако ще и драскотина да няма - подаваш си сигнал, следващ инструкцията (дали ще чакаш КАТ, дали ще пишеш протокол) и не правиш компромис с това. Както е казал и shaft, точно на един безделник да попаднеш, уж сте се "разбрали", даже и да не си виновен...така може да те качи на черешата после, че няма да ти се вярва. Следваш ли закона, той те пази =)

п.с. - Шорт стори:

Преди много години една жена удря един приятел, отнемайки му предимството. Слиза от колата, рев на парцали, на любовника и била, книжката и изтекла, щял да я утрепе, а-у. Моя човек му става жал и и казва, че полиция няма да вика, да му даде пари да си оправи колата и готово. Разменят телефони, тя да му се обади на следващия ден. Мадамата си дава личната карта като "залог". Чуват се на следващия ден, аз отивам с него, че нямаше какво да правя. Познайте...На място го чака мадамата, любовника и полиция. Тая казала, че моя човек я ударил, докато си седяла в колата, заплашил я за пари и и взел личната карта. Направи добро, изяж ...ай честито!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Венци, Sauber, вие четете ли? КАТ е извикан своевременно, протокол има! Колегата пита да ходи ли отделно и да подава жалба в РПУ-то. Аз продължавам да не виждам смисъл, така или иначе по този протокл, КАТ трябва да издирват велосипедиста (ще го намерят друг път), като избягал от местото на пътното произшествие.

Редактирано от ID A
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хехе

аз и аз така един ден, седя си на светофара и по едно време ЛУП!. Помислих, че този отзад ме е подпрял. Местя колата малко напред и слизам да видя какви са щетите. В този момент виждам някаква суматоха и един изправящ се от земята колоездач. Събра се тълпа и почва да пита "Шеф Манчев, добре ли си?" ... аз в първия момент викам къв шеф? ... и после видях и загрях, явно в опити си да спре шеф Манчев се беше треснал с колело в моята кола, ама и той бързо бързо си събра гузно нещата и дим да го няма ... аз даже една дума не можах да пророня. Ударът не беше лек, колата подскочи, но за късмет имах само прашен негов отпечатък. (чудех се ако бях обявил колата за продан, "продавам Шкода с автограф от Шеф Манчев" дали щях да имам едни 20% отгоре на цената? Ама скоро след това дъжда отми всичко...)

та така, аз минах без драми. 

Иначе относно протоколите от КАТ/РПУ, нужда от това има само ако застрахователя ти поиска такъв. Принципно го правят ако има вътрешни щети. Аз миналата година имах случай с една паднала сградна фасада, която ми беше научпила прозореца и щората. Направих се на отговорен гражданин, ходих до РПУ, вадих протоколи, носих насам натам ... ефект ZERO. Вместо някой да вземе някакви мерки срещу тази падаща мазилка (утре хора може да пострадат), един месец по-късно ченгетата ме викнаха и почнаха едно мазно убеждаване да съм писал, че нямам претенции към никого и да се прекратяло ... дело ли разследване ли не знам как го водят. Само сме щели да си губим времето по съдилища и незнам си какво. И това при положение, че виновника в моя случай е сграда и дори не е неужно да го издирват.

Не очаквай резултат от този протокол и МВР, но добре си направил, че го имаш, защото той доказва твоята версия при някакви насрещни претенции.

Иначе се случват такива неща, карам и колело и кола и мога да разбера хората и от двете страни. За съжаление у нас нямаме такава практика за обществено ГО (или не знам как се води) точно за такива случаи, ако аз без да искам счупя няква чужда вещ, да може човека да си я възстанови. Било то телефон или кола. Щото и да ходя по улицата пак мога да падна и спраскам джам примерно. И поради тази причина правим най-първичното - черта и толкова. В твоя случай ще минеш по КАСКО, паркинг щета.

Редактирано от superba
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Венци, Sauber, вие четете ли? КАТ е извикан своевременно, протокол има! Колегата пита да ходи ли отделно и да подава жалба в РПУ-то. Аз продължавам да не виждам смисъл, така или иначе по този протокл, КАТ трябва да издирват велосипедиста (ще го намерят друг път), като избягал от местото на пътното произшествие.

Ивчо, трябва да питаме някой, който разбира законът, иначе моето продължава да работи, въпреки протокола на КАТ :)

Ето как работи моето:

Аз съм колоездача, който решава, че ще изкара някой лев от този със скъпата кола /без значение дали ще стане или не - просто си нямам работа и ловя покемони, докато си карам ку-ло-лото/.

1. Отивам в РПУ-то и казвам - оня ден един ме блъсна, почна да ме заплашва, как ще ме чака с 10 човека в Бургас, след като ме прегази назад, докато си карах колелото.

2. Мен ме хвана много страх, затова реших да не пътувам към Бургас, ама тоя ми каза, че ще ме намери къде живея и ще ми дойде с 10те човека и вкъщи.

3. Избягах, защото ме плашеше, че ще ми вади оръжие, чукове, стрели за лък и други.

4. Идвам сега при Вас, за да получа убежище като защитен свидетел на цялата случка.

5. Подавам си жалбата срещу лесно запомнящия се номер на Супърба (54 / 2 = 27), дори не ми трябва химикалка да го запиша...

И след като си подаде жалбичката и протокола на КАТ май може да се завре някъде - ама не съм особено наясно, кооолко точно ще тежи това срещу една жалба... Дали ще му кажат "да си стоял там, дори да ти вади ноктите на паважа с пинсета за вежди, не ни интересува - такъв е законът" или ще му кажат "добре си направил, че си избягал, за да се спасиш от този 'уош' рецидивист със Супърба, това си е нормална реакция" :) По-скоро ще му кажат първото, като знам в коя държава сме, ама не се знае-знае ли се :) Затова си мисля, че КАТ най-много да важи за застрахователи, граждански, ала-бала гаранционни фондове, но не и за битова жалба тип "Тоя искаше да ме гази, защото е зъл чичко" и т.н. :)

Затова бих си пуснал жалба срещу неизвестен Ghost Rider тип "колоездач", пък нека неговата реакция е по моята и да ми барне шпека (Лиза Мишпека), иначе е ясно, че резултатът от жалбата ще е - Путко Мафани...

ПП: Всичкото това нагоре е ясно, че може и никога да не стане, и всички да са пийнали по една студена вода, както и вероятно ще стане, ама до тук животът и опитът на другите ме е научил, че е по-добре девственият пояс да е по-затегнат, отколкото да се сваля лесно... или въобще да го няма. Много "таковата" стърчат отляво и дясно и по-добре да не се "надЕне" човек :(

Редактирано от shaft
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това че някой подаде жалба съвсем не означава, че започва да се слуша само неговата страна. Фактите са, че е напуснал местото на ПТП, не е уведомил своевременно полицията. Всякакви твърдения за заплахи трябва да се докажат, в противен случай падаш под ударите на членовете за набеждаване, лъжесвидетелстване и т.н. А и както всичко е нацвъкано с охранителни камери, историята много бързо ще се разплете.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом има протокол от КАТ и регистрирано обаждане на 112, не е необходимо да ходи където и да било и да подава жалби.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е това само като го прочетох и откачих. Тия са особен вид гадове! Малка са от сорта на псевдо куче защитниците. Претендират за права и велоалеи, а в същото време се държат безхаберно и правят каквото си искат. И да не помисли човек, да им каже нещо, че изведнъж видиш ли почват да снимат, да заплашват, ще те съдят, Господари на ефира и други такива простотии.

Ти ако откачаш от прочетеното, на мен пък хич не ми допадат генералните умозаключения. Дай да газим наред, когато има нещо различно от нас на пътя. Вземи се качи на велосипед в София, за да видиш какви са условията и тогава коментирай псевдо, каквото и да било. Случват се такива неща, а идиоти, който бягат има и дори по-сериозни ПТП-та. Не искам да се заяждам по никакъв начин, но нека наистина не генерализираме. Кола, ламарини, оправят се. Важното е, че колегата е жив и здрав и оня с колелото не се е омазал нещо по-серозно, че тогава става тегава работата. Сори за спама.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Единственото което ще ти кажа, е че ти пожелавам да нямаш такива срещи с колоездач, каквито сме имали аз и колегата. Бързо ще ти се обърне палачинката и мнението...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И от двете страни(колоездачи, шофьори та и пешеходци) има такива дето не внимават. Преди време един колега като пешеходец на 4ти километър го блъсна велосипедист .... изглеждаше ужасно с рани по лицето, тялото, ръцете.
Аз лично като велосипедист също съм правил глупости, тогава един таксиджия ме спря и любезно ми обясни че по начина по който се движа и да иска не може да ме опази.

Ден след случката още един велосипедист по едно леко баирче надолу се кефеше карайки по улицата на зигзаг. Натиснах му клаксона защото го застигам и трябва да завия точно пред него,  в последствие изслушах тирада псувни за това че той си бил в платното и за моите ментални проблеми :nea: . Случки много, глупавото е че не се пазят и не мислят.

На ламарината - майната и ще я оправят , каско има, имаше и писане на обяснения и невярващи погледи. Имаше и връщане до застрахователя защото и двата стопа в ляво отзад са за полиране , та трябваше да се допишат. Обясняваха ми как трябва да ходя до КАТ и да си искам бележка че не са могли да намерят колоездача и да съм носил записи на камери на полицията.... Смятам че това не е моя работа и че те по служебен ред могат да си ги свършат тези неща. В общи линии "органите" са за да си вършат работата, а застрахователя да си изисква от тях нужната документация.

C'est la vie

Редактирано от Samo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление у нас нямаме такава практика за обществено ГО (или не знам как се води) точно за такива случаи, ако аз без да искам счупя няква чужда вещ, да може човека да си я възстанови. Било то телефон или кола. Щото и да ходя по улицата пак мога да падна и спраскам джам примерно.

Няма нищо обществено в такъв случай - обществото не е длъжно да плаща за щетите на някой. В Германия примерно, казусът е решен по подобен начин като с автомобилите - хората си правят застраховка, покриваща щети на трети лица. Ако нямаш застраховка - плащаш от собствения джоб.

Дай да газим наред, когато има нещо различно от нас на пътя. Вземи се качи на велосипед в София, за да видиш какви са условията и тогава коментирай псевдо, каквото и да било.

По-добре дай да си караме колелото както си искаме - кеф ти като пешеходец, кеф ти като МПС. И като минаваме - всички варда! Че няма инфраструктура - няма, но не само за колоездачите. Колко км магистрали стават за нормално каране? Дай тогава като са лоши условията да си пердашим с 200 и да не ни пука за правилата. Питай и някой бутащ детска количка колко му/й е приятно да се разхожда по перфектните тротоари, свободни от паркирали автомобили.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма нищо обществено в такъв случай - обществото не е длъжно да плаща за щетите на някой. В Германия примерно, казусът е решен по подобен начин като с автомобилите - хората си правят застраховка, покриваща щети на трети лица. Ако нямаш застраховка - плащаш от собствения джоб.

...

В Германия колелата не подлежат ли на регистрация? За Швейцария съм сигурен, че се регистрират и имат и застраховка.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В Германия колелата не подлежат ли на регистрация? За Швейцария съм сигурен, че се регистрират и имат и застраховка.

Не, купуваш и караш, но си носиш отговорност ако причиниш щети или твои действия станат причина за щети (примерно падаш с колелото, и за да те избегне идващият след теб автомобил катастрофира, т.е. не си директен причинител на щетите). Такива случаи се покриват от тази застраховка. Също така ако отидеш на гости и счупиш нещо в домакина, пак. Колоездачите гененално са много нахални, но всички ги пазят. Не ги притеснява да карат по междуградски път, образувайки колона зад себе си. А инфраструктура да искаш ... На пътя и тротоарите има място за всички, само трябва да има разбирателство и уважение от всички участници към всички участници.

:plate_offtopic: В Холандия мисля беше ще (или вече са?!) правят велоалея, чиито панели генерират осветлението й при преминаването на колелетата по нея. Също там мисля щяха да правят някаква междуградска около 110км (може и да не ми е много точна информацията, карам по спомени).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В Германия съм виждал да глобяват колоездач, защото докато караше по третоара си говореше по телефона, къде сме тръгнали да се сравняваме с тях?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Единственото което ще ти кажа, е че ти пожелавам да нямаш такива срещи с колоездач, каквито сме имали аз и колегата. Бързо ще ти се обърне палачинката и мнението...

Дай Боже да нямам, както и никой от колегите. Аз мога да ти разкажа за безброй срещи с автомобили, което прави спора безпредметен. И без това наспамихме на колегата темата. Апела ми беше към повече толеранс от всички страни. Млъквам  :plate_skoda:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не съм използвал точната дума, но под "обществено" имах точно това предвид, ГО на човек, на физ лице. Т.е. ако аз причиня щета на някого, застраховката да му я покрие. И точно примера ми е от Германия, ако сучпиш чужд телефон - застраховкате му покрива щетите. Попълвам му едно формулярче, той го носи в застрахователя ми и си получава парите по сметка. 

В Германия съм глобяван за каране на колело в насрещното т.е. в насрещната велоялея, не ми се въртеше през кръстовище и от едната пряка, до другата пряка наистина карах в обратната велоалея. Ако си пил също отнасяш солена глоба.

Конотролът е железен, но пък и те наистина са галениците ... всички се съобразяват с тях. 

Докато при нас, ако колоездача е на пътното платно, не съм сигурен дали според ЗДвП автомобила има право да го заобиколи (изпревари) ако знаците и пътната маркировка не позволяват това. Също така идва ли право срещу теб колело, МПС-то трябва да го изчака преди да предприеме завой. Което не знам някой да го прилага. Но тук нито имаме инфраструктура, нито правила, нито толерантност.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В Германия съм виждал да глобяват колоездач, защото докато караше по третоара си говореше по телефона, къде сме тръгнали да се сравняваме с тях?

Какво лошо има в това? Дават добър пример и ако може да се приложи не виждам причина да не се. Аз подкрепям всички начини на придвижване, но както вече обсъдихме, трябва инфраструктура и толерантност. В София, примерно, се ремонтират доста булеварди и няма причина да не се изграждат велоалеи и широки тротоари навсякъде (и да не минават през шахти с дълбочина по 10см), и така всяка жаба ще си знае гьола.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво лошо има в това? Дават добър пример и ако може да се приложи не виждам причина да не се. Аз подкрепям всички начини на придвижване, но както вече обсъдихме, трябва инфраструктура и толерантност. В София, примерно, се ремонтират доста булеварди и няма причина да не се изграждат велоалеи и широки тротоари навсякъде (и да не минават през шахти с дълбочина по 10см), и така всяка жаба ще си знае гьола.

Нямам нищо против да глобяват колоездачите и пешеходците, защото са делеч по-големи кретени от шофьорите и аз карам колело и съм пешеходец с детска количка, така че съм от трите страни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямам нищо против да глобяват колоездачите и пешеходците, защото са делеч по-големи кретени от шофьорите и аз карам колело и съм пешеходец с детска количка, така че съм от трите страни.

Тук не съм напълно съгласен. Аз съм само от две страни - не мога да карам колело, но според мен всичките участници в движението са еднакви кретени, просто полицията се занимава само с шофьорите и това оставя чувство за абсолютна безнаказаност в пешеходците и велосипедистите. Вчера на един светофар на Цар Борис на абсолютно червено пресичаше цяла тълпа, като половината се спряха да ме псуват защо аджеба им свиря! На друг светофар пък, при вече тръгнали на зелено пешеходци един *** с номер СО реши, че трябва да мине през тях. Честно казано единствените кофти номера от велосипедисти, които са ми правили е влитане на пълна скорост от тротоара на пешеходната пътека, което е трудно за реагиране.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Ама полицията си глобява и колоездачите.. просто щото се случва по рядко и по трудно се хващат в нарушение и за това се чува по малко. Мога да ви уверя че съм свидетел поне на 2 такива глобявания. Най вече за липсващи светлини през ноща. И във всяко стадо има мърша да... Карат пияни и т.н.т. и никой нищо не им казва.. а и не може.. трябва по високо съзнание от самите хора... 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

малко офтопик...

Като прочета това заглавие неизбежно се сещам за реална случка в казармата

Обядваме в столовата и цари гробна тишина щото най гадния майор върви между масите и се чуди кого да накаже..А сме новобранци преди клетвата и всеки ден има тежки наказания..Та всеки се навел и яде и един друг офицер (приятел на майора) чука през прозореца на столовата на майора ама той с гръб към прозореца и не се обръща... 

И аз тъкмо си мисля как по устав трябва да съобщя на командира че друг офицер го търси и чувам другаря си(турче от селата)

-Госин майор, чукат ви отзад

Иии баси.... това турче кво му се случиииииии :dash:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мише, добра история! :D

Иначе, и аз да си изплача болката... щях, СЛАВА НА БОГА, че не стана, и аз да се запиша в темата!!! Преди около час, един прошляк щеше да ме наниже странично - бях с Фабията...

Ситуацията е следната:

situaciq.png

Аз съм с Фабията - позиция 1, искам направо да карам. Позиция 2 е голям камион/тир... Иска да завива наляво... сече ми лентата и ме блокира - няма как да го преместя - тоест, отнема ми предимството, вместо да си седи в неговата лента... И аз го пропускам... Номер 3 е тойота корола преди 2000-та година, тия старите... Той иска по камиона да кара - тоест завива наляво и той. Тоест, и двамата ги пускам и стоя в кръстовището, защото ми отнемат предимството... Къде да ходя...

Номер 4 е лайно на колело, което явно не спира на светофарите, а го дава на усет! Да не псувам колоездачите, затова казвам ЛАЙ-НАР на колело! Откъм позиция 4 лентите си бяха пълни с коли.

Това е кръстовището на ул. Любляна и Горнобански път/околовръстното. Аз искам да ходя към Княжево направо. След като пропуснах камиона, а и след това се видя, че има зад него и една королка, трябваше и тоя чичо да мине - тръгвам да се изтеглям от кръстовището - сигурно сигналът се е сменил, не знам... но мисля, че не е все още! Напъвам фабийката, тръгва добичето и изведнъж като королата се изнесе гледам отдясно лети лай-нОто с колелото ПРАВО в десните врати, и по-точно задна дясна врата си отиваше на кино... газта до долу и гледам надясно към мало-умника! Тоя тъп боклук гледа надясно само - тоест не ме вижда изобщо... иии в последната секунда - яко спирачки на колелото и нещо изтропа - реших, че ме е ударил в бронята отзад съвсем леко /не беше, явно нещо колелото е изтропало/. Почна нещо много здраво да крещи "Педал, гледай къде караш, бе ееееее!!!" - бях си свалил леко прозорците, не съм пускал климатик, за да влиза свеж въздух. И като го чух, кръвното удари 250 горна и 200 долна граница... Бях стигнал на позиция 3, където беше королата... дръпнах ръчна, всичко - слезнах веднага - като ме видя смрадливото копе-ленце!!! Ръгна много бързо на първа това колело и някакви пръсти нещо играеха... кипнаха ми лайната още повече!

При цялото това нещо - КОЛИ ПРЕЗ КРЪСТОВИЩЕТО НЕ ПРЕМИНАВАХА ИЗОБЩО!!! Сигналът не съм го гледал, но ако е било зелено - значи са спрели да гледат сеир... ама ако не е било зелено, тоя, ако го намеря (аз тръгнах по него и го търсих, ама избяга много злобно, където кола не минава, покрай къщите) - и ако го намеря скапаняка с колелото цвят охра и съдраните лилави гащи (защото явно от дълги панталони си ги беше направил на къси с ножичката - лилави при това) - мамичката ще му разтаковам на два-три пъти, така сериозно!!! Какви беди щеше да ми причини тоя долен боклук, а си бях съвсем невинен - даже всички ми отнеха предимство - това, като съм с ДЖИПА - НЕ СЕ СЛУЧВА НИКОГА!!!

Още държа високото кръвно и след малко мисля да излезна... Ще мине пак, и тогава ще го чакам. Измет долна! :)

ПП: Писах красивите думички с тиренца, за да не ми ги цензурира форума!

Редактирано от shaft
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хахаха

Влизам преди малко в форума на колоездачите и некъв "Никола" рисува същата ситуация с подобна картинка с оплакване от неква Фабия...

Хахахах... И разправя че от малката Фабия излязъл някъв двуметров дангалак (как ли се е напъхал) и иска да го бие...Шафте ти ли си бил бре брато? :D Ти ли си тоя "ненормалник" дет пречиш на бедните колоездачи да въртят педалите бре..Тц ..тц...

Ма...с твойте габарите как си се наврял наистина :D

Ама и двамата сте страшни..Така образно можете да разказвате...Че и картинки набързо да напраскате...

Венци фен съм ти... направо мисля да ти изпратя няколко бири по Спиди че да ти мине и да не сечеш така грозно пътя на колоездачите :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.