Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Удари ме отзад ... велосипедист

Samo

Recommended Posts

Шофьор и колоездач съм. Не бих ползвал по-горните определения. И от два вида се наблюдават изключения...та, не бъдете крайни с изказванията.

Качете се на едно колело и карайте, градско и извънградско! Ще си промените генерално впечатленията!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шофьор и колоездач съм. Не бих ползвал по-горните определения. И от два вида се наблюдават изключения...та, не бъдете крайни с изказванията.

Качете се на едно колело и карайте, градско и извънградско! Ще си промените генерално впечатленията!

Този въпрос е обсъден на първа страница в темата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да не псувам колоездачите, затова казвам ЛАЙ-НАР на колело! Откъм позиция 4 лентите си бяха пълни с коли

..Че според мен съвсем искрено си напада въпросното Лайнце/чуек а не колоездачите. 

..А иначе и аз съм колоездач и шофьор и мога да кажа, че много голяма част от колоездачите си карат както им е удобно - когато им е кеф са пешеходци , когато им е кеф са "МПС"та. И точно защото за тях почти няма глоби или някакви органите които да ги санкционират си правят каквото искат а после и пешеходците и колите им виновни ?

..Последния ми случай от днес по обяд е на нерегулирано (вътрешно-квартално) кръстовище. Карам си бавничко и от ляво със същата скорост се приближава колоездач (каращ по средата на пътя). Предполагам , че щом кара по средата на пътя а не по тротоара знае правилата , погледнах на дясно - няма никой и продължавам (с крак над спирачката) ....е той не спря , за наше общо щастие реакцията ми беше светкавична. Той даже и не потрепна , само ми показа среден пръст след като подмина кръстовището. За момент се зачудих дали да не го настигна и да го пробвам колко му е здраво колелото , но дъщеря ми има РожденДен и не исках да помрачавам празника :(. Пожелах му да е Жив и Здрав (ама наистина) и си продължих със задълженията.

Не твърдя, че всички колоездачи са такива , но все си мисля , че инстинкта за самосъхранение би трябвало да действа повече при тях - малко по-крехки са от колата :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хора, не ми пречат колоездачите изобщо! Мотористите и всички, които са открили някакъв алтернативен начин на придвижване! Евала! Намерил е начин да мине колона с коли, няма грижа... нЕма да ме забави, не ми дреме, че ще стигне с две минути точно, по-бързо... Обаче!!! Вре ли се където не трябва да е, не ми пука дали е паднал или не е паднал, след като ми е отнесъл огледалото... Майка му не е там!!! Щом иска да е участник в движението, значи, има си лента за движение, всичко е измислено - там се кара. Аз колата не я карам на двете ленти посредата!!!

Друго... на всеки правя път, когато видя мотор да се опитва да не строши огледалата на всички, докато се опитва да премине между колите - веднага правя място - много кеф ми става, когато ми вдигнат палец, кимат и т.н. Имал съм два случая, когато минават, все едно си им длъжен, но той Господ го е наказал това същество достатъчно, когато е раздавал акъла...

ОБАЧЕ!!! АДСКИ МНОГО МРАЗЯ, ВСЕКИ БОКЛУК, КОЙТО СЕ ОПИТА ДА МИ СЕ КАРА, КОГАТО ТОЙ Е МНОГО-МНОГО ВИНОВЕН И НЕ ЗНАЕ ДА КАЖЕ ИЗВИНЯВАЙ, АМИ МЕ ПСУВА, точно когато трябва да наведе глава и да каже ЕДНО шибано “извинявай, човек“... направо ставам Хълк много рязко в такъв момент и не знам какво се случва... Изобщо от тиха вода, отваря се бездна и става много много лошо... Не искам никой да си мисли, че може да мачка безнаказано мен или някой около мен, да е с нагло отношение спрямо мен, защото аз не съм такъв към никого!

Та, боклука днес, който ЛЕТЕШЕ НА СКОРОСТ!!! Изобщо не ми го защитавайте, да карам колело или не знам си какво да му правя чикии, за да си обърна мирогледа... АЗ НЕ ИСКАМ ДА КАРАМ КОЛЕЛО!!! Въпреки това, ако карам, ситуации като тази няма да ми се случат в никакъв случай, защото винаги внимавам и намалявам на кръстовище, да не литне нещо такова, като днешното, леко изненадващо!!! Лайното си хвърчеше и гледаше НАДЯСНО само, тръгнал да пресича кръстовище, с висока скорост, без да спира на светофар и гледа НАДЯСНО САМО!!! Да не сме в Англия, бе, и аз да не знам???

И накрая псува там и крещи, ама слаба ракия се оказа мъжкото - бяга по мъжки!!!

С това поведение и тарикатлъци със хубави засилки и не-спиране на светофар... Друг ще го остави на асфалта, не ми пука изобщо, но ще скапе на човека живота, да го сънува после!

Къде хвърчи, колите не бяха тръгнали още, дори когато слезнах, а скапаняка мина кръстовището???

А знаете ли, че трябваше в този ден да направя каско на колата, да я маркират, снимат и т.н. Тоя дръгльо с рязаните лилави гащи, сто процента нищо няма да ми плати... Той има ли ГО? И защо да не им се сложи ГО на колелата??? Мой съученик, друг лайнар, като този днес го беше бутнал и момчето беше в КОМА седмици!!! Повтаря годината след нас!!!

Не се внимава!!! Ако не бях дал газ до долу и не му сработиха спирачките, и в последствие не беше успял да избяга, сега нямаше да пиша тук... За това съм благодарен! Толкова...

И пак казвам, при такава ситуация ако бях с джипа, щеше да падне, да се размаже, но устата нямаше да си отвори!!! От днес аз Fucking Hate That Shitty Small Cars!!!

Редактирано от shaft
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм за ГО на велосипед и няколко правила, които му се прочитат и той разписва. Не забравяйте... има и неграмотни. Щом ще е равноправен участник в движението. Голяма част от колоездачите не са шофьори и нямат представа от правилата за движение. Може би познават само цветовете на светофара. Сложна е темата. Аз лично изпитвам ужас от съдилища, адвокати и т.н.! Старая се много да внимавам с колоездачи и пешеходци, за колите е ясно - почти същото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера и аз попаднах на велосипедист самоубиец. Добре за него, че бях 3та кола, иначе изобщо нямаше да спра. Даже щях да го мера за челно и с много газ. Завивам от бул. Борис посока от Павлово към стадион Славия. Спира колите от центъра в един момент светофара и левия става свободен. Е да, ама ония келеш се засилил по велоалеята от центъра и няма да спира(светофара иза пешеходците и за колите от центъра към Павлово бяха червени), зиг-заг между първата и втората кола завиваща на ляво пред мен, леко с ръка се подпря на капака на втората и пак се качи на велоалеята. А тоя с 2рата кола де шашна и скочи на спирачките, аз спрях, ама тоя зад мен замалко да ме удари, че ние тръгнахме в колона... Тъпо копеленце, мургав, хилав, с грозно черно колело и визия на "хоумлес". С кеф ще го вкарам под Йетито всяко велосипедистче, което се мисли за безсмъртно. Има си правила, светофари и на пешеходна пътека колелото се бута. Само се жалват педалчетата, а как карат всички? Тая година един не видях да си бута колелцето на пешеходна пътека, всички я ползват за път с предимство!

Редактирано от b3lq7a
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Eй ама много ярост има насъбрана у всички шофьори кво става?! Аз от година някъде откакто открих нов начин на поведение за шофиране нямам проблеми..И с другите участници на пътя.Че и дивиденти събирам

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако си карат по правилата, няма да има сърдити. Много съм карал колело, години наред, но от известно време в София, дали заради прираста на население от цялата страна, положението с велосипедистите е страшно. По-късно вечерта вчера, права обратен на бул Симеон, точно съм обърнал и аха да челосам един с колело, пиян клошар каращ клатейки се в насрещното. Само слязох и го наплюх в лицето, докато ставаше от земята, бях с жената, иначе щях да го бия с колелото по главата. Има си правила, а тия с колелата не ги ползват. Нямам против тоя начин за еко, безпари и тн придвижване, а съм против тъпите копелета, които го ползват! Рядко, но все пак се е случвало и с нормални да се разминавам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2-3 седмици седя на червено на бул. Константин Величков и Сливница и гледам от другата страна на булеварда как по улица Габрово се спуска един колоездач, спира до едно сиво пежо 307, вкарва му 3-4 ярки ритника и бързо потегля в насрещното и дим да го няма.  Голяма тъпня.  После по Сливница ме заднима пежото. Гледам хората вътре - на средна възраст - жената реве, мъжа изнервен. 

А това дето се повтаря за спазването на правилата ми е смешно, защото има поне 30 кръстовища в София, в които няма как да се кара правилно и са създадени всички предпоставки за подобен род ситуации.  И да не забравяме великото правило от Закона за движение по пътищата, че не трябва да се навлиза в кръстовището ако не си сигурен, че можеш да излезеш от кръстовището. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги,

Темата ми е много интересна. Както и изказаните мнения преди моето.

Автора просто споделя необичайната ситуация, в която е изпаднал, както и е поискал съвет как да постъпи.

Аз обаче не виждам какво толкова се палите на тази група участници в пътното движение. Не ви ли прави впечатление, че на пътя положението е много близко до анархия? Аз вече съм много изненадан примерно ако някой подаде сигнал на къде ще потегли/продължи, ако някой спре на разрешено място, когато някой спази предимство, иненадан съм ако не видя един да се престрои правилно на кръстовище/светофар, ако сметне за необходимо да изчака при навлизане в съседна лента между две коли (ако все пак е пуснал мигач), много съм изненадан ако някой спре на жълта светлина на светофар (тук пурпурно жълтото не се коментира). Сред групата на пешеходците също е доста малък процента на спазващите правилата за движение по пътищата. И всичко по-горе изброено е без оглед на превозно средство, професия, социален статус, етнос, пол или възраст.

Според мен просто никой не спазва законите. Няма и кой да съблюдава за спазването им.

Поздрави

Редактирано от kokarosta
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко с DVR-те е много добра идея, само че не минават за доказателство. Може единствено за лъжесвидетелстване да се заядеш с някой заснет, и то ако се стигне до съд. ;)

Поздрави

Редактирано от kokarosta
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 4 месеци по-късно...

Малко да съживим темата.

Случката не е от България - от Англия е. Tова е Октавия 3 RS на един клиент-приятел от Лондон. Преди минути е станало. Казва, че велосипедист е карал с висока скорост, минал е на червено и се е ударил странично в колата му. Станал е, зарязал е колелото и е избягал много бързо.

Ето и снимки:

19_B04_C09_CCE126_D702_A009_A1_A63_F5966

B867_BCC561_B5_B4_AAC23_F661711_E354_FFD

Бая гадно е било, щом е успял да пробие ламарината :)

D57_F69_AD96_A9872_CFF654_E9_B82_D8_A400

Редактирано от shaft
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.