Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

HUD (Head Up Display) с дани от OBD

ndn

Recommended Posts

HUD (Head Up Display) с дани от OBD

https://www.amazon.com/EchoMan-EM05-Brightness-Digital-Display/dp/B0118U77RO

Това устройство дали е безопасно за електрониката на автомобилa?

Реално е постоянно вързано за OBD порта и взима данни от там.

Редактирано от ndn
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Безопасно е. Докато само чете - няма проблем в никакъв случай - едва ли ще даде нещо на късо - ако нещо стане, по-скоро то ще спре да работи... :) Дали има някакъв смисъл и дали ще работи наистина - мисля, че едва ли... но ако го пробваш - пусни реално видео да се види за какво иде реч, не в дъждовно време, не на тъмно и т.н.... понеже си мисля, че на слънце няма да го има изобщо :) и ако го "пече" директно слънцето, най-вероятно много-много няма да изкара :) а точно там под прозореца е безпощадно слънцето.

Поздрави

Редактирано от shaft
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста коректно бачкат тея джаджи. Гледах и тествах една (не помня да съм видял модел/марка или к'вото там трябва да има). Дори на слънце се виждаше добре. Тъпото е, че триплексовото стъкло на автомобила прави отражението да изглежда двойно! Тая лепенка - прозрачната, която се лепи на джама там, където ще се отразява дисплея, от вътрешната страна почти не се забелязва, но от външната се вижда :) А си е парче :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това може да се направи и с навигация от телефон. Не ми хареса, че излизат двойни данните, както спомена колегата по горе. С допълнителна лепенка би трябвало да е по добре предполагам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ползвам HUD по телефона с навигациите IGO и Sygic.

Но в случай че нямаш специална екипировка (предното стъкло), през деня изобщо не ти върши работа. Когато се затъмни да, но по слънчево време.... не става.

Редактирано от Levcho
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, става с телефона, но ако не ти трябва навигация няма смисъл да се пържи той, ще се скапе и батерията и екрана ако се ползва постояно по този начин. Друг недостатък е подсветката на телефона, дори черния цвят има подсветка, която ще се отразява, а пък ако телефона ти е бял става съвсем зле положението.

Има вариянт и да се ползва отделна универсална поставка, за да не се лепи нищо по стъклото:

http://www.ebay.com/itm/172301039512

Поръчах си този по простичък GPS HUD, показва само скорост и посока, други данни не ми трябват:

http://pt.aliexpress.com/item/1-x-Universal-Auto-Vehicle-car-GPS-HUD-Speed-Head-UP-Display-Digital-Car-Speedometer-speed/32637662403.html

Като дойде ще снимам резултата.

Редактирано от ndn
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На въпроса от първия пост. Аз имам постоянно закачен блутут OBD в буксата. До сега негатив от това не съм забелязал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...

аз ползвам UltraGauge, и съм много доволен, взех си го защото много се издразних, че колата няма показател за температура на антифриза, но като го разцъках, доста други интересни работи може да показва, само че не е стил HUD ами си е с екранче

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

- пусни реално видео да се види за какво иде реч, не в дъждовно време, не на тъмно и т.н.... понеже си мисля, че на слънце няма да го има изобщо 

https://youtu.be/0bOMujYXAdY

Ето едно кратко видео, вижда се идеално през деня. Има сензор за осветеност и автоматично си регулира яркоста. На видеото изглежда че трепти, но реално не

Редактирано от ndn
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.