Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Съвет за закупуване на Супърб или Октавия

GPetkovbs

Recommended Posts

Здравейте на всички!

Аз като нов член и човек решен да закупи автомобил от марката имам нужда от някой друг съвет. Не съм сигурен на какво да се спра Супърб или Октавия като говорим за след 2009г. 2.0 тди.

Нуждая се също така от насока след закопуване на въпросният автомобил какво следва, пулно обслужване или на кое да обърна по-голямо внимание при закупуването. Също така бих искал и мнения относно поддръжка цени( като цяло) и какво мога да очаквам от такъв тип двигател.

ПС: до сега не съм поддържал Дизелов двигател така че с радост бих изчел коментарите на всеки.

Пиша от телефона и се извинявам за що годе неграмотния си пост :)

Пропуснах да спомена че бюджетът ми е 23к. До там се простират възможностите ми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това са автомобили от два различни класа и предвид ограничението на бюджета, би следвало да можеш да си купиш по-нова Октавия, сравнено със Сюпърб. Поддръжката на Сюпърб (логично) е по-скъпа. Относно обслужване, поддръжка, проблеми и цени, във съответните подфоруми за моделите има много писано. На твое място аз бих търсил кола от България с ясна история (прегледай секцията "продавам шкода").

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, привет!

Запътил си се към правилната марка, това е сигурно =)

При така зададен въпрос обаче, по-вероятно е да получиш доста субективни мнения. Дай малко повече информация за начина ти на употреба? Само градско, само извънградско? Колко км. въртиш на година? Деца има ли в схемата (сиреч повече багаж за мъкнене)? Как обичаш да караш - нормално / ръчкаш?

С думи прости:

Октавия - мултифункционална кола, среден клас. Имаш всичко необходимо, трудно е да ти е тясна, но не е невъзможно.

Супърб - Имаш повече от колкото ти трябва, бих я избрал за дълги пътувания.

От там на сетне, естествено с бюджет X ще вземеш по-читава Октавия. Ще има някоя друга екстра повече, може би и по-запазена дори. Но това не означава, че НЕ трябва да гледаш Супърб.

Кокото до мотора, не мога да кажа кой знае какво. Като цяло съм чувал предимно позитиви за този мотор, но аз лично хейтя здраво дизела, така че не съм аз човека за този въпрос =)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Та значи

Аз живея в Германия, Франкфурт. За изминалата календарна година съм навъртял 30 000 км. Карам смесено 30% градско 70% извън. Имаме планове около нас да щъкат малки наследници та ми е нужна по голяма кола. Спрял съм се на Шкода а колата която в момента карам е Форд Фиеста 5. Искам да знам примерно ориентировъчно разликата в поддръжката и комфорта при Октавия и Супърб. Ако някой може да ми каже същи РС версията на Октавия 170 коня дали е читава. Търся и тук и в България по обяви но искам да знам дори и на място да гледам определена кола на какво да обръщам внимание.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом живееш в Германия, търси си кола от там. Но от ЧАСТНА обява, от собственик. Или от представител. Колата ще има история и няма да е минала през балкански търгаши. Цената ще е малко по-висока, но ще си заслужава. Относно дилемата Octavia или Superb. Отиваш, гледаш, сядаш, тестваш и двата модела. И сам ще стигнеш до подходящия за теб модел.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В момента гледам една Октавия РС ДСГ кутия 170 коня 11900€ на 128к километра.

Ще се радвам на няколко думи и за РС изпълнението на Октавия

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма как да коментираме цени за Германия ;)

Редактирано от Цецо75
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ти трябва за теб да си определиш кое е по-добре, аз мога да ги кажа моето мнение

- ако ще карам повече извънградско, бих избрал по-голямата и по-комфортна кола

- иначе ако сте с едно дете и Октавия ще ти стигне

- със сигурност обаче бих избрал по-запазената и добре оборудвана.

Специално в това поколение, като разходи за обслужване не би трябвало да има някаква разлика, ползват едни и същи двигатели, едни и същи агрегати и тн. Консумативите също ще са същите ... Вече за някакви по-специфични неща по интериор и екстериор ... ама не вярвам.

РС е готина, разликата спрямо стандартната е в "по-напомпаната" визия. Като я продаваш после, ще е по-лесно спрямо "обикновена" Октавия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За децата препоръчвам да е комби :) Ние много често пътуваме извън града и винаги ще се намери някои крив предмет - било то колело, тротинетка или гърне дето да сложиш отгоре и да се радваш, че има място. А имаме и котка :)

И двете комбита са огромни, аз на Супърба дори не мога да бръкна до края на багажника без да ме заболи кръста - толкова е дълбок. Едва ли ще съжаляваш с която и да е кола, особено с този двигател. Избери по-запазената

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Желанието ми е да взема РС дизел но проблема е че не мога да реша дали автомат или ръчка. Проблемът идва от към поддръжка на едната спрямо другата и разбирасе комфорт. Като цяло търся между 2011 и 2012 РС и ще е добре ако някой има наблудение да ми каже като цяло колко пари струва смяната на масло на ДСГ-то или като цяло обслужване на ДСГ и разбирасе колко струва смяна на съединител на Ръчна кутия.

ПС: интересно ми защо няма РС с мултифункционален волан (бутони на самия волан) и ръчна кутия в едно. Прегледал съм над 30 обяви и резултат 0.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

RS беше нагаждане на второ ниво на оборудване, тоест средното, като добавяше визуални елементи на агресия. И това е. Нямаше задни ел.стъкла, дори.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Желанието ми е да взема РС дизел но проблема е че не мога да реша дали автомат или ръчка.

Понякога се чудя.. Купувачите имат толкоз много критерии година, км, запазена да е, малко пари да е, ръчки пъчки, и сума ти... 

Сякаш има голям избор..

Това е като женитбата бе.Руса я искам ама на толкоз години с толкоз мерки запазена дама в обществото и мръсница в леглото... То сякаш само теб чака :crazy:

Несериозно ми звучи някак си...

Накрая ще се вземе КВОТ ИМА а не КАКВОТО ИСКАШ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е не е точно така понеже като ще се дават пари то поне да е за нещо добро. Нали за това сме съфорумци за да си помагаме и съветваме. Каква е разликата между Октавия РС 2.0 тди 2011 и Пасат 2.0 тди 2013 едни и същи 170/177 коня.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже не видях твърд аргумент за дизела ти пускам и няколко бензинови, които на мен ми харесват. С леки преговори може и да се вместиш в бюджета си. Дизели има също доста, но са все около 200К км, за сметка на което и под 10 бона.

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/skoda-octavia-combi-1-8-tsi-elegance/514965400-216-4966- тази е от първи собственик, с 2 комплекта гуми

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/octavia-combi-family-1-8-tsi/514393823-216-8254

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/skoda-oktavia-combi-1-8-tsi-family/502619110-216-1026- тази няма 50К още, с ксенон, хил холд

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/skoda-octavia-combi-1-8-tsi-elegance/501784073-216-4514- тази тъкмо е минала 50К, с кълъмбъс навигация (от хубавата), ксенон, и нещо много важно - пресен преглед!, 2 комплекта зимни гуми ...

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/skoda-octavia-combi-2-0-tdi-dpf-rs-top-zustand-/499522457-216-1514- ар ес на под 100К

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/skoda-octavia-rs/491249097-216-8759- повечко километри, но пък преглед за още година и половина, готини джанти

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/skoda-octavia-2-0-tfsi-rs-sport-xenon-leder/464673352-216-5323- и последно една бензинова бегачка, която сигурно ще спазариш за доста по-малко от обявеното

Успех в избора!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти за предложенията ! Търся само и единствено RS , нормална Октавия до сега не съм гледал и знам че е по евтина като цяло. Резервния вариант ако не намеря RS е Пасат Б7 2012/2013 170/177 коня. Като цяло си направих система и цяла седмица карам различни автомобили за да реша кой най-много ми допада и за момента РС води класацията спрямо С-класа, Инсигния и БМВ 320. Сякаш нещо от мен остана в онази Октавия РС и за това тя е фаворит за сега. Имам още едно последно пробно на Б7 и ще реша окончателно коя ще бъде като цяло. Интересно ми е защо РС с ръчни скорости нямат бутони на волана, никоя няма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предпоследната, синята ар ес има копчета на волана. В други теми колегите споменават, че 1.8TSI e хубав двигател, а 160 коня бензин едва ли е много по-слабо от 170 коня дизел. РС дизел за мен е просто адекватен дизел за купето с твърдо окачване, някой друг спойлер и различен салон. Не искам да ти давам наклон, а просто да обмислиш дали си струват допълнителните пари за 3 букви. Навигация кълъмбъс, примерно, е опция за 2 бона на новите коли. Успех!

Редактирано от mirizlivpor
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като цяло съм объркан малко понеже за същите пари мога да взема Пасат Б7 2012 година и пак 170 коня. Не мога да избера между тези два автомобила. Поддръжката сходна ли е, мисля че само окачването е различно, поне така чух от познати. И като цяло какво сходно има между двата автомобила като Пасата е с ръчна кутия а Шкодата автомат

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аргумента ми за дизела е че за последната 1 година съм минал 35к. на бензинов автомобил 150 коня и не е готино от към разход, говорим за шофиране с не по малко от 130 извънградско.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега ако ще пътуваш основно извънградско търси Супърб или Пасат, по-големи и комфортни коли са. Пасата има по-добра шумоизолация /особено ако е с двойните стъкла/ което е предпоставка за по комфортно пътуване.

За извънградско няма значение дали е ръчна кутията или автоматична.

На 2,0 TDI 170 к.с. масло + всички филтри са приблизително 400 лв., предни и задни накладки около 370 в оторизиран сервиз на Шкода.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.