Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Пътната обстановка

vasilisa

Recommended Posts

Моля, тук да споделяме информация и въпроси относно състояние на пътища ,както и препоръчителни маршрути.

Лек път на всички.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 89
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• sauber

10

• Izolini

8

• Alexandar

6

• Боре

6

Най-много писали в темата

Сътояние на прохода Петрохан към 19.11.2013г.

София-Петрохан-добро

Петрохан-Берковица-нов асфалт,маркировка и мантинели.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето една полезна според мен връзка към сайта на Агенция Пътна инфраструктура, предоставящ информация за актуалната пътна обстановка на републиканската пътна мрежа: http://www.api.bg/index.php/bg/promeni

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Информация от 31.07.2013г.  Цитат от пост:

Пътя от Юндола до Разлог е в ремонт и така ще е поне една година.Ако нямаш работа в района ,по-добре не минавай от там.Карах по цялото трасе преди два месеца по работа и положението е трагично, през такива дупки скоро не бях минавал.Кръпки в последните години не са правени ,заради настоящата рехабилитация на трасето.
Иначе до Юндола ти препоръчвам да минеш през Белово,пътя е добър и е след ремонт,за разлика от този през Варвара до Велинград,който още се ремонтира.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Полезен сайт с информация "на живо" за трафика в София 

http://www.tix.bg/bg/Sofia/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...

Беше избрана Шипка. Прохода беше почистен до асфалт 09.12.2013. На повечето места беше сух, а на места имаше леки заледявания от топящите се преспи сняг. Преди самия проход посока Север - Юг правят ремонт на пътя и пускат поетапно движещите се коли.

Редактирано от zizirixo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...

Информация от 02.02 -Прохода Петрохан в отлично състояние, почистен и проходим.В Берковица беше -15 през деня.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...

Какво е състоянието на пътя от Плевен към Монтана? Че нещо като гледах на Google maps е някакъв ужас около Искър-Кнежа. Това ремонтирано ли е? Мисля за една разходка до Белоградчик през лятото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво е състоянието на пътя от Плевен към Монтана? Че нещо като гледах на Google maps е някакъв ужас около Искър-Кнежа. Това ремонтирано ли е? Мисля за една разходка до Белоградчик през лятото.

Плевен - Монтана пътя е много добре , само че те съветвам да минеш през Враца (въпреки off road-а в самата Враца :crazy: , малко е)

Плевен - Искър - Кнежа пътя е перфектен - чисто нов ! (завършен)

Кнежа - Бяла Слатина - Борован - Враца , също е доста добре асфалта и не е много натоварен.

Враца - Монтана , там е ОК от доста време.

Монтана - Белоградчик , отново е ОК , въпреки че има завои,

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 4 седмици по-късно...

Здравейте, колеги.

Интересува ме състоянието на пътищата до Девин (от София).

Разпитвам и от първа ръка хора ходили по-скоро, но информацията е противоречива. Едни разправят за ужасни пътища, а други - за новоремонтирани участъци.

Моля споделете ако имате актуални лични впечатления.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...

Здравейте, колеги.

Интересува ме състоянието на пътищата до Девин (от София).

Разпитвам и от първа ръка хора ходили по-скоро, но информацията е противоречива. Едни разправят за ужасни пътища, а други - за новоремонтирани участъци.

Моля споделете ако имате актуални лични впечатления.

Колеги, никой ли не е минавал към Девин напоследък?  :o

Пътуването из региона ми предстои сега по време на майските празници.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 9 месеци по-късно...

Здравейте Колеги, утре сутринта ми предстои пътуване до гр.Павел Баня, респективно връщане през деня. Въпросът ми е, дали е по-удачно да пътувам по магистрала "Тракия" и после да отбия, или по "Подбалканския" ?!? Ще возя две госпожи, да речем "на възраст", които определено не са любители на остри завои и разбити пътища, а това ме поставя пред дилема - знам, че "Подбалканския" е в добро състояние /лятото пътувах/, но е с доста завои, а по магистрала "Тракия" не съм пътувал поне от две години, но и тогава беше ужасна... Благодаря предварително !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз бих ти препоръчал Подбалканския с две ръце - те завоите му няма да се усещат в Кораба-майка :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте Колеги, утре сутринта ми предстои пътуване до гр.Павел Баня, респективно връщане през деня. Въпросът ми е, дали е по-удачно да пътувам по магистрала "Тракия" и после да отбия, или по "Подбалканския" ?!? Ще возя две госпожи, да речем "на възраст", които определено не са любители на остри завои и разбити пътища, а това ме поставя пред дилема - знам, че "Подбалканския" е в добро състояние /лятото пътувах/, но е с доста завои, а по магистрала "Тракия" не съм пътувал поне от две години, но и тогава беше ужасна... Благодаря предварително !

Тракия е магистрала от Пловдив нататък. До Пловдив ти трябва системата от тази реклама : 

=)) Редактирано от sauber
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пътувам до там поне два пъти в годината и до сега не съм се прежалвал да мина по подбалканската. Колкото и да е зле Тракия от разклона за Велинград до разклона за Пазарджик (със Субчо би трябвало почти да не се усеща), от Гео Милев до Павел баня стигам за два часа. Това по подбалканската няма как да стане

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Боре, щом дамите не обичат завоите, по-добре мини по магистралата. Подбалканския е много красив и отличен като настилка. Но в твоя случай не е подходящ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В крайна сметка, на дамите им "излезе през носа" варианта с мгистралата, тъй като решиха, да слезем от магистралата на последната отбивка за Павел Баня, която е на 50 км. преди Стара загора, тъй като било най-кратко... Да, но пьтя е ужасен, с кратери, половината от него е само завои, на които можеш да си видиш задния номер, а за пълен разкош, качваш и съответно спускаш билото на Средна гора... София - Павел Баня, точно 3 часа и половина!!! На връщане си минах по "Подбалканския" - никакво движение, пътя след Калофер е прекрасен, Павел Баня - "Сточна гара", София - точно 1 час и 56 минути !!! Без коментар...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само вметка - от магистралата аз слизам на разклона за Труд, там пътя е перфектен, значително по-хубав от магистралата. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само вметка - от магистралата аз слизам на разклона за Труд, там пътя е перфектен, значително по-хубав от магистралата. 

И аз мислих, че така ще направи. Най-добрия вариант. От магистралата се отклонява на Пв. за Карлово.И не става въпрос за магистралата, а за това, че е минал от друго място.

През Брезово ли мина Боре или Бр. Даскалови. Преди Чирпан е разклона.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз мислих, че така ще направи. Най-добрия вариант. От магистралата се отклонява на Пв. за Карлово.И не става въпрос за магистралата, а за това, че е минал от друго място.

През Брезово ли мина Боре или Бр. Даскалови. Преди Чирпан е разклона.

Всъщност, пътя по който минах, накрая се събира с този през Брезово, но отбивката е по-далеч. Минава се през с.Партизан, с.Голям Дол, с.Найденово, с.Горно Ново село, с.Долно Ново село, покрай една хижа на билото на Средна гора, през още едно село, което забравих, после е Павел Баня. Егати филма... Добре, че питах линейкаджията в спешния център в с.Найденово /дано не бъркам/, та човечеца ме отказа да отивам към Брезово, че пътя бил още по-зле, и ми даде гореописания маршрут!

П.С. Да похваля "Колумбус"-а, всичко си знаеше гадинката, и говори, и показва, ама кой да му вярва...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това, дето си го забравил, е Турия. То е точно преди Павел Баня.  Иначе си се бил засилил точно към Братя Даскалови. Ама това е уникален маршрут, по него се опитваше да ме прекарва навигацията на Сиджик  :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, хижата е Каваклийка, минавал съм по този път. Бр. Даскалови, Г.Н. Село.....Пътя е мн. стръмен и с обратни завои. Интересно е.  Но, до разклона и после към Брезово. Най-много някоя трупчийка да срещнеш там. Ще ти остане хубав спомен след време това трасе. Колегата Шкодко ходи там да си тества 120ката. :)

От Брезово нагоре към балкана е добре пътя.

Трябваше да си минеш по пътя Пв.- Карлово, на Баня десен и излизаш на Подбалканския преди баира на Калофер.

Щях да ти кажа, но изобщо не съм предполагал, че ще избереш друг маршрут.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То, ако зависеше от мен, щеше да е коренно различен маршрута... :) Вярно, че така се казваше хижата, а за пътя - размечтах се да е лято, дори сега миришеше силно на гора, чисто и прочие... Дано само, сечта е законна и контролирана, че "масова" е меко казано - безброй отсечени и нарязани дървета, наредени покрай пътя...

Редактирано от Боре
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лятото половината път е обрасъл с къпинаци и храсталаци, клони на дървета. Освен това всичко е разлистено и нямаш грам видимост.....и от един завой като ми излезе една трупчийка, не соло, ами прицеп. Направо ТИР си беше.Сече яко завоя и е на спускане. Да видиш как се навирам в храстите. Това за участъка Брезово - Каваклийка.

Наистина голяма сеч е. Високопроходимите машини ги свалят от гората до пътя и там се товарят тирове, не обикновени камиони. Матреала е дъб. Може и да го изнасят. От него стават най - добрите дървени въглища, може и паркет. Дано да е планирана сеч.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.