Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Пътната обстановка

vasilisa

Recommended Posts

Някой има ли актуална информация за Ришкия проход. Утре ще минавам от там посока Карнобат-Шумен, но за съжаление ще е вечерта и се надявам да е изчистено и обработено, но да не окажат само надежди и да се вкарам в прикючение?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 4 месеци по-късно...
  • Отговори 89
  • Период
  • Последен отговор

Най-много писали в темата

• sauber

10

• Izolini

8

• Alexandar

6

• Боре

6

Най-много писали в темата

По пътя София-Варна в областите Габрово и В.Търново е пълно със заебани знаци за камери за скорост. Естествено снимащи патрулки и камери - няма...Просто за информация.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По пътя София-Варна в областите Габрово и В.Търново е пълно със заебани знаци за камери за скорост. Естествено снимащи патрулки и камери - няма...Просто за информация.

Недей така че точно по пътя за София -Габрово при разклона за/около Ловеч как хубаво се крият и снимат...

Редактирано от Ради
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е област Ловеч, там не съм видял да седи знак, а снимачка да няма. Аз говоря за Габрово и Търново =)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 3 месеци по-късно...

Колеги, турските гастербайтери до кога задръстват границата? На 1ви септември пътувам за Словения и не бих искал да вися 1-2-3 часа на Калотина. А предполагам, че ако Калотина е чиста, няма да има проблем и на сърбо-хърватската граница...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип пътуват последните дни на август. Може и да извадиш късмет с минимално чакане по границите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Актуална информация на момента онлайн можете да получите чрез мобилното приложение на АПИ

https://www.lima.api.bg/

Лично съм го ползвал няколко пъти и е доста добро.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип пътуват последните дни на август. Може и да извадиш късмет с минимално чакане по границите.

Актуална информация на момента онлайн можете да получите чрез мобилното приложение на АПИ

Благодаря за инфото! Явно ще съм на кантар =)

Колкото до приложението - Видях му "реклама" 5000 пъти. Разни билбордове, светещи табла и т.н. Все така обаче не съм го пробвал. Не знам защо...По принцип ползвам гугъл мапс в цял свят, защото дава реалистична оценка за скоростта на придвижването. В момента има "червена" отсечка пред границата, но това дали е 15 минути или 2 часа забавяне, не се знае.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако тръгнеш рано, шансът да чакаш много на Калотина е малък. Обикновено при тръгване към 3-4 сутринта от София не съм чакал на границата. Иначе през деня съм висял и началото на септември :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

от ня

спорен е въпроса доколко е полезно - преди около месец жена ми попадна в задръстване на ам Тракия с детето и си отвисяха 3 часа на място точно в следобедните часове заради катастрофа. лима продължи да твърди, че всичко е ок и от АПИ изобщо не отразиха проблема. разбрах какво става от гугъл карти, където проблемния участък (3-4 км) беше отразен в червено. ако порабоят малко върху интерфейса, може и да започнат да събират инфо в реално време от шофьорите (например с поредица от емотикони или символи да съобщиш за проблем по пътя, без да се налага да спираш и да писателстваш по клавиатурата).

от няколко дни дава грешка в сървъра при свързване и вчера го разкарах окончателно....

п.п. отделно остава въпроса с генерирането на трафик данни на устройството, дори и когато приложението не е активно

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако тръгнеш рано, шансът да чакаш много на Калотина е малък. Обикновено при тръгване към 3-4 сутринта от София не съм чакал на границата. Иначе през деня съм висял и началото на септември :(

Така и мисля да направя! Смятам, че ако съм към 0600 на границата, братята турко-европейци още ще спят по бензиностанциите. С един приятел говорих, стар граничар, каза, че турците като се стъмни и не пътуват за нищо на света.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз Август месец винаги минавам през Пернишкото КПП - Стрезимировци. Обикновенно будим митничарите и досега винаги сме карали някой сърбин до следващото село :) Нулев трафик.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди две седмици някъде ходихме точно там - фрашкано си беше с коли + всички автовози с "нов внос" ударените боклуци минаваха от там :) И преминахме за около 30-40 минути. :) За първи път го ползвах това КПП... ходихме до Власинското Езеро. На прибиране минахме за 15 минути.

Редактирано от shaft
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

През Стрезимировци съм минавал десетина пъти и е много спокойно.

Но сега в края на август и началото на септември ще е по-натоварено заради празника на сръбската скара в Лесковац (29.8-04.9).

Преди 3-4 години ходихме с приятели за един ден до Лесковац за празника и си имаше доста опашка на Стрезимировци. Всички останали пъти е било спокойно.

През Стрезимировци към Белград имаш една пътна такса повече отколкото през Калотина, но е малка сума.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 4ри години на 30 август минавах през Стрезимировци посока Белград, бяхме там около 10-11ч. и имаше 20тина коли пред нас. На Калотина опашката беше >8-10км. На въщане, след 2 дни,вече се бяха  изнесли гастербайтерите и на Калотина бях за макс 5 минути.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Колеги привет, да репортна малко от пътищата по Европа.

Рано сутринта около 06:00 на Калотина беше безпроблемно. На сърбохърватската граница се минаваше малко по-бавно, за около 30 минути. На тунела Караванкен има яко тапи в светлите часове. Едно 40 минути не ви мърдат в посока Австрия.

Внимавайте със скоростта по магистралата в Сърбия. В продължение на около 10 км. зад мен караше една чисто нова бяла S8ца с изцяло тъмни стъкла. В някалъв момент в лявата лента профуча едно сръбско RS5 с поне 160-170. S8цата се изтреля след него. След няколко километра ги настигнах спрели в аварийната лента, като S8цата беше спряла пред RSската, а под тъмните стъкла мигаха полицейски лампи. Викам си "Баси майката, полицията в Сърбия станала като в Дубай" :)

После ми държа влажно, на връщане всеки път щом видех Ауди в огледалата и връщах газта :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой скоро минавал през Кулата за Гърция, ще сподели ли какви са опциите за зареждане на гориво преди да се влезе в Гърция. Ще пътувам до Парга скоро и искам да си преценя къде да зареждам за да избегна ако успея зареждане в Гърция.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Минах онзи ден и заредих точно преди границата. Бензиностанцията е на Петрол. Варианта преди това е ОМВ в Сандански.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой скоро минавал през Кулата за Гърция, ще сподели ли какви са опциите за зареждане на гориво преди да се влезе в Гърция. Ще пътувам до Парга скоро и искам да си преценя къде да зареждам за да избегна ако успея зареждане в Гърция.

Ако по някаква причина държиш да зареждаш от "Еко", тази тема ТУК отпреди година ще ти е полезна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ми се иска да е Петрол, имам карта само на ОМВ и Шел, но и това не е голяма болка. Явно ще напълня на Сандански и после ще сложа малко някъде из Гърция да стигна до БГ спокойно. А каква е цената на дизела в Гърция ако някой е обърнал внимание?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цената на дизела в Гърция е подобна на тази в България (+/- 5%) като варира в доста големи граници (поради липса на картел предполагам ...). Преди около 2-3 седмици беше около 1.10 euro/l в билозост до границата. Около Солун се намираше и за около евро. Най-ниската, която видях беше 0.979 евро на литър на Тексако. Аз лично като ходя там си зареждам от тяхната нафта. Разликите в цените са минимални, но в качеството големи. Обикновено като заредя там и мотора става осезаемо по-тих, а и динамиката като че ли се подобрява.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги преди около два месеца " реших " за разнообразие да се върна от Самоков през Белчин ... пътя е отвратителен ! А след с.Железница е пропаднал на много места , много от които не са сигнализирани ! Карайте с изключително повишено внимание , трафик си има , има и даже автобуси от градски транспорт ! Но " праговете " , които в някои случаи са и в двете ленти ( т.е. немогат да бъдат заобиколени през насрещната лента) са няколко . Просто си скъсах нервите и си изтормозих колата .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

При тунелите на Хемус има зверски тапи посока Варна. Бъдете внимателни, стават яко верижни катастрофи!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Внимавайте със скоростта по магистралата в Сърбия. В продължение на около 10 км. зад мен караше една чисто нова бяла S8ца с изцяло тъмни стъкла. В някалъв момент в лявата лента профуча едно сръбско RS5 с поне 160-170. S8цата се изтреля след него. След няколко километра ги настигнах спрели в аварийната лента, като S8цата беше спряла пред RSската, а под тъмните стъкла мигаха полицейски лампи. Викам си "Баси майката, полицията в Сърбия станала като в Дубай" :)

Има и черно или тъмно синьо БМВ 7-ца,пак цивилно с тъмни стъкла.Лепва се зад тебе и почва да ти блицка с дългите и те притиска да шпориш яко и ако им се вържеш те спират за превишена скорост и глобата е голяма...Мой приятел мина с 50€ в паспорта рушвет по милост!Блицкали са ми и на мен,но вече го знаех тоя номер и не им се вързах!

А онзи ден,на 18-ти като пътувах,преди касите на Белград беше в аварийната бялата 8-ца,спряла с бурканите някакъв бързак,който дремеше прав до дясната им врата...Така,че бързащите да имат предвид с кого си правят ластици :-)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има и черно или тъмно синьо БМВ 7-ца,пак цивилно с тъмни стъкла.Лепва се зад тебе и почва да ти блицка с дългите и те притиска да шпориш яко и ако им се вържеш те спират за превишена скорост и глобата е голяма...Мой приятел мина с 50€ в паспорта рушвет по милост!Блицкали са ми и на мен,но вече го знаех тоя номер и не им се вързах!

А онзи ден,на 18-ти като пътувах,преди касите на Белград беше в аварийната бялата 8-ца,спряла с бурканите някакъв бързак,който дремеше прав до дясната им врата...Така,че бързащите да имат предвид с кого си правят ластици :-)

и една обикновена а6-ца има, сив металик, от новите ... бях писал за нея по-рано мисля. Кара малко за теб, после се лепи зад друг, и така докато си "хване" някой.

Общо взето там внимавайте, при скорост 150-160 глобата е 50-тина Евро. Носят си и ПОС терминал :)

Редактирано от superba
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.