Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

иска ми се да е реално, ама надали

този контрол не трябва да се прави по такъв начин, има ГТП-та, някой да започне да ги контролира качествено тях, до една година всички коли извън нормите ще са на трупчета.

според наредбите, мисля че кола не може да се спре от движение просто така, заповедта за това трябва да се разпише от шеф-а на районното ... или нещо подобно беше. С други думи забрави там до газ анализатора да дойде тази височайша фуражка, за да спира колите от движение. Най-много да напишат някакво предписание с неясна юридическа стойност. А най-вероятно е някаква ПР акция, която просто ще отшуми.

Редактирано от superba
Публикувано

Могат много лесно да ти вземат талончето за преглед и по този начин спират колата от движение. След това ходиш в кат на преглед да се установи дали си отстранил проблема и те така. Ако не вярваш пробвай. ;-)

Публикувано

не съм чувал да имат такова право

за синия талон и в някои много определени случаи книжка, да (алкохол, имаш влезло в сила постановление за отнемане на книжка и тем подобни), но за талон за преглед сефте чувам

Публикувано

Явно могат, намерих това! Отдавна не съм прочитал Правилника с всичките му изменения.

04-07-2007

" ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА

СЪДЪРЖАНИЕ

Общи положения

Правила за движение по пътищата

ПРИНУДИТЕЛНИ АДМИНИСТРАТИВНИ МЕРКИ

Чл. 171. (Доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 51 от

2007 г.) За осигуряване на безопасността на движението по пътищата и за

преустановяване на административните нарушения се прилагат следните принудителни

административни мерки:

...

2. временно спиране от движение на моторно превозно средство:

а) до отстраняване на неизправността, когато моторното превозно средство е

технически неизправно, включително и когато съдържанието на вредни вещества в

изгорелите газове или шумът са над установените норми или конструкцията му е

изменена без съответното разрешение;

..."

Публикувано

"За да спре от движение автомобилът, пътният полицай трябва да има подписана заповед от прекия си офицер за налагане на ПАМ (Принудителни административни мерки), да я връчи и тя да бъде разписана. Както вече стана ясно, у нас няма такава практика и нито един полицай няма такава заповед в джоба си. Изключение правят случаите ако става въпрос за издирван автомобил, за който има  съдебно решение."

Публикувано

Те не могат да спрат пияните и дрогираните та ще спрат пушещите :fool: С какво ще ги мерят газовете на пътя.

Публикувано

тия сайтове само си трупат рейтинг с глупости и небивалици. ако има такива проверки или по-лесно, ако гтп-тата са изрядни, без да преувеличавам сигурно 1/2 от колите в България трябва да бъдат спряни. но тогава кой ще купува гориво, винетки, застраховки и тн... държавна политика е да се задържи максимално дълго на пътя всеки таралясник

Публикувано

1/2 е много! Преглед ще минат най-много 20% от автомобилите ни. Рано или късно това ще се случи.

Публикувано

чета, че най-големите замърсители били колите, а в същият момент основният проблем били праховите частици 

да приемем, че са колите. 30% от колите карат на газ, метан, ток и тем подобни, т.е. те замърсяват в много по-малка степен от всичко друго. Там дори май няма прахови частици.

20-30% от колите са бензин. Като там повечето са нови бензини с добри Евро стандарти (кой у нас кара дърт бензин, на бензин:) май пак няма прахови частици

останалите грубо 40% са дизеляци. Като махнем новите и изправните, излиза, че едно 30% от колите са с такива проблеми, че замърсяват въздуха в София, до степен да ни обявят за най-мръсната столица.

Ебаси ... като абсолютна бройка нещата стават още по-страшни, щото в сравнение с Лондон у нас се движат десетки пъти по-малко коли, които замърсяват повече?!

или проблема не е в колите, или аз бих почнал директно от дизелите преди Евро6, никакви такива стоянки на случаен принцип.

Публикувано

леките автомобили са според мен най-малкият проблем колко изминава един лек автомобил и колко един автобус или камион,автотранспорта върви почти 24/7 което е голямо замърсяване пример един бетоновоз на възраст 30 години,така пуши и мирише от него,че пет минути след,като е минал не може да се отмирише,а двг му работи нон стоп заради бъркачката 

Публикувано

специално в Сф не е така, сега което си е, си е :)

транспорта е доста екологичен, МЕТРО, тролей, трамвай, мисля че вече всички рейсове са обновени с чисто нови.

много по-замърсяващо е отоплението, в момента почти навсякъде мирише на пушек

Публикувано

Мдаа, в моя квартал, има доста къщи и малки сгради. Още от онзи ден, пушлявят, бълват сажди и мирише на дърва, брикети, пластмаси, гума и прочие, зависи кой какво е бухнал в кюмбето...

Все едно сме в Лондон..., преди три века!

Публикувано

Мдаа, в моя квартал, има доста къщи и малки сгради. Още от онзи ден, пушлявят, бълват сажди и мирише на дърва, брикети, пластмаси, гума и прочие, зависи кой какво е бухнал в кюмбето...

Все едно сме в Лондон..., преди три века!

Става страшно като духа от запад - факултета, филиповци и малките гетенца между тях. Нямат ограничения, а най-страшно става като почнат с кабели!

Бях чел статистика, че под 10% от замърсяванията идват от превозни средства, най-цапат от тежката индустрия, твърдо гориво за огрев и кравите!

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.