Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Recommended Posts

Публикувано

Привет, колеги :)
Въпросът ми е насочен към по-запознатите с климатичната система. Идеята ми е следната, искам да пускам компресора на климатика принудително, при по-ниска температура. На колите с климатроник това е възможно и много удобно, защото потта от стъклата пада много бързо, заради дехидратора. Та има ли възможност това да постигна и аз, въпреки че колата е само с климатик? Благодаря за вниманието :)

Публикувано

На моята Фабия от аватара ми при включен вентилатор и позиция на обдухване предно стъкло, климатика се включва автоматично! В началото мислех, че нещо натискам неволно. Идеята е изсушаване, дори и парното да е включено.

Публикувано

С климатик или климатроник е, колега?
Аз за сега нямам грижи, защото е още топло и компресора тръгва, но на колите с климатик при под 5 градуса не ще да стартира...
Не знам кое е различното при двете системи, някой датчик или компресорите, че при едната тръгва, а при другата не. Мисля, че би било полезно за всички с климатици :)

Публикувано

Под 5°С не съм пробвал, не знам! С климатик съм, ще видим,като паднат температурите.

Публикувано

А защо не са го направили?

За да ти тръгне компресора на климатика трябва да 

шунтираш F38 .Това е датчика за вкл. на климатичната

система когато температурата  е над 5 градуса.

Намира се някъде около мотора за чистачките.

Фабията на колегата  е от новите и управлението

на компресора се  различава.

Публикувано

Благодаря за отговора! Дали е опасно за здравето на компресора, да се бъзика този датчик и да работи при ниски температури?

Публикувано

А ти как мислиш? И на колите с климатроник не върви компресора при ниски температури.

Публикувано

Мисля, че не знам и затова питам. А ти как мислиш, по-скоро помагаш или по-скоро не помагаш?
Имах Пежо 406 с климатроник и при него на позиция за предно стъкло си тръгваше компресора и при по-ниски температури от 5 градуса.

Публикувано

Аз мисля, че идеята е,че под 5°С не би трябвало да се изпотяват стъклата!

Публикувано

Помисли защо е сложен този датчик, да те прецаква теб или да ти пази компресора на климатика.

Публикувано

На компресорът ни мисля, че ще му стане нещо. По-скоро е безсмислено. По-скоро не губим излишна изхабена енергия!

Публикувано

А ти как мислиш? И на колите с климатроник не върви компресора при ниски температури.

Точно така.

Мисля, че не знам и затова питам. А ти как мислиш, по-скоро помагаш или по-скоро не помагаш?

Имах Пежо 406 с климатроник и при него на позиция за предно стъкло си тръгваше компресора и при по-ниски температури от 5 градуса.

Да,при различните марки е различно.

На компресорът ни мисля, че ще му стане нещо. По-скоро е безсмислено. По-скоро не губим излишна изхабена енергия!

Тука много бъркаш,ама много.

Публикувано

Обясни, като имаш време! Не мисля да променям нещо по колата, по умни от мен са го измислили.

Аз мисля, че под 5°С блокират работата на климатика, защото несъмнено тогава работи и парното. Под тези температури не би трябвало да се запотяват стъклата и е ненужно да затопляме и охлаждаме(изсушаваме) едновременно.

Публикувано

При под 5 градуса работи парното ако си с ТЕЦ, колега... Като запаля зимата, първите 5 километра въобще не може да загрее... Пък на място ако я чакам половин час не ми мърда. Стъклата се запотяват при разлика между температурите от едната и другата страна на стъклото, което несъмнено се получава през зимата.
  Имах и Галакси с климатроник и съм убеден, че при климатроника управлението позволява компресора да тръгва и при по-ниски температури само на позиция "предно стъкло". Не вярвам да са различни компресорите, а и екстрата определено ми липсва, все пак не искам да го пусна на -40 градуса. Идеята е, ако разликата е само в датчика, да се вземе датчик от кола с климатроник, за да ползваме плюсовете на компресора и при по-ниски температури.

Публикувано

Идеята е да не се обледява вътрешното тяло.

Различни са контролерите,при някои граничната Т е 3 градуса.

Публикувано

Разбрах, благодаря! Тази зима ще видя и моята как е!

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.