Jump to content

skodaclub.bgskoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Смяна масло скоростна кутия?

strazhara

Recommended Posts

Здравейте

Реших да си проверя маслото в скоростната кутия и видях, че е намаляло. Поръчах си направо два литра от Еуратек и ми предстои да го сменя.

Въпросът ми е трябва ли да раздвижа колата за да се разплиска маслото или сега както е студено и е на дъното  да го източа?

Питам, защото като го пипна маслото през пробката е чисто, а по стената на скоростната кутия има наслоена чернилка. И затова се чудя дали да я пораздвижа и да се смеси маслото със отлаганията и така да изтече всичко.

Благодаря предварително.

Редактирано от strazhara
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Смятам,че трябва да я "поразтъркаш" колата,да загрее маслото в кутията и тогава да източваш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Загрей го и тогава го смени. Отделно, може ако искаш да я вдигнеш от страната на пробката и да сложиш малко повече масло (не много обаче). Принципно т'ва се прави на офроуд машините, за да не остава кутията без мазане като се карат по пресечен терен най-вече настрани. Аз лично имам малко повече масло, щото чат-пат си я катеря насам натам :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Загрей го и тогава го смени. Отделно, може ако искаш да я вдигнеш от страната на пробката и да сложиш малко повече масло (не много обаче). Принципно т'ва се прави на офроуд машините, за да не остава кутията без мазане като се карат по пресечен терен най-вече настрани. Аз лично имам малко повече масло, щото чат-пат си я катеря насам натам :)

Здрасти Велко, :)

Не знам офроудърите какво правят, но кутията знаеш, че се маже на плискане. Независимо от наклона, дори и с гумите нагоре да е, все някое зъбно колело ще бъде в масло. А това е достатъчно да разнася маслото в цялата кутия или да се обливат и останалите зъбни колела.

Добре е нивото да си бъде до контролната пробка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 месеци по-късно...

За да не отварям друга тема ще попитам тук :

Колко масло побира ск. кутията на О1 1.9 TDI AHF ?

Предполагам не повече от 2л. , но ако някой има точна информация ще съм благодарен да сподели.

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.