Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Тресене при студен мотор

emo8010

Recommended Posts

МНОГО СЕ РАДВАМ ЧЕ СЪМ ТУК. ИМАМ ПРОБЛЕМ С ШКОДА ОКТАВИЯ ТДИ 110кс. КОЛАТА СИ РАБОТИ МНОГО ДОБРЕ, НО САМО КАТО ПАЛЯ МОТОРА СЕ ТРЕСЕ ПОВЕЧЕ ОТ НОРМАЛНОТО. НАЙ-МНОГО СУТРИН, КАТО НЕ СЪМ Я КАРАЛ 10 ЧАСА И ВСЕ ЕДНО НЯКОЙ НАТИСКА ГАЗТА. НЯКОЙ АКО Е ИМАЛ ПОДОБЕН ПРОБЛЕМ...?

Редактирано от Pepino
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Емо,не се разбира какъв точно е проблема на колата.Но ще ти дам един жокер-провери дали тайминга на ГНП-то не е в голямо предварение.Казвам го от личен опит.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...

мерси за съвета къде може да ми кажат дали има предварение на ГНП като не карам 5 6 часа и пали много страно тресесе много и седно някои и подава газ така я купих и ми казаха че може да е от помпата 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Купи си един кабел за диагностика  и  сам ще  си видиш  предверението

какви  са  оборотите при палене ?

виж за  въздух в системата, изгоряла свещ, 

дано  си  сменил всички филтри

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

свештите са нови като запаля оборотите са нормални до 1200 но ми се струва че някои дава газ и се тресе мотора и друго видях тия италянци са правили няква магия тук има някъкъв кабел със някво като котика върви към помпата  и не знам кво са правили тия и свешти смених и реотанчето ватре бавно гаси като паля мерси все пак за съвета 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

трябва  ти  кабел  за  диагностика  да  видиш  за  грешки  

Предполагам  че може и датчика за температурата  на  антифриза  да  ти  е  скапан  или  да се  е окислила   буксата

С  диагностиката може  да  се  гледат  градусите на течността  в  реално време и  да  се  гледа дали  отговаря  на  стрелката  на  таблото.

Както и  много  други  неща  и причини.

Ако не  разбираш и не  ти  се  занимава  си намери  сервиз  дето ги разбират  тия  коли :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мерси на всички за съветите колата всичко е сменено тоес като обслужване  да закачихамие и ми казаха че всичко е наред само една грешка имаше и тои е истри мисля за някав дачик даваше грешка аа за сапротевлението несам го махала ония маистора му казах да го махне тои вика не барам там тия италянци са магиосници незнам кво са правили 18062 това е грешката номера 

Редактирано от emo8010
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ми хванато е ток от някъде не мога да разбера от къде и има една черна котия и кабела върви към помпата да щт е ида при др маистор във Пловдив някои знаели кво означава тая грешка 18062

Редактирано от emo8010
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

няма споко само да я направят не че ми пречи това но ме дразни сутрин иначе после няма ядове много сам доволен от вървене и от раз горив 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

За грешката и мен ме вълнува каква е.Ако някой знае да каже, аз от четене стигнах до извода, че е датчик на картера за маслото!!Дали е това обаче нека някой по разбиращ да каже!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е датччика за нивото на маслото в картера, аз имах същата грешка и го смениех, но не е това проблема. Имаш най вероятно същата кутийка като моята италиянка за да може да се избегне проблема с топлото палене. Отиваш при Pepino от форума махаш тази кутийка оправя ти топлото палене и си готов. Поне аз така направих. Снимай въпросната кутийка и кабелито от нея на къде отиват за да видия дали е това което си мисля.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хванат е ток от еди бушон него помня кои беше котиката е черна и вървят към помпата на топло палене е ок на стодено палене е проблема 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.