Jump to content

skoda-auto.bgskoda-auto.bgpepino-racing.comtraxxas

Fabia 3 екстри

Iliap

Recommended Posts

Колеги, мисля да вземам Фабия 3 Монте Карло. Интересувам се от съвети за екстрите, които си струва да се поръчат. Освен боя металик съм се замислил за адаптивен круиз контрол, системата за спиране в града под 30 км/ч, както и климатроник с автоматично регулиране. Колебая се за камерата за задно виждане, малко ми се струва без смислена, но ако някой я има може да сподели мнение. Мерси предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет!

По въпроса за камерата,аз лично бих я препоръчал.Удобство си е и на много места при паркиране е незаменима!Имаме я на Тойотката и често хора се опитват да ми показват за паркиране,на което отговарям с усмивка.Незнам колко трябва да доплатиш,но да не съжаляваш по-късно,че не си ги дал...А иначе с хубавите работи лесно се свиква.

Успех с избора!Много са готини новите Фабии!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Споредмен си сложипредни и задни паркинг сензори, томдаже и те не ти трябват за хечбека, но е кеф да ти пипка нещо. Аз лично съжалявам, че не поръчахмпръскачки на предните фарове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако не поръчаш пръскачки на фаровете,нямаш датчик за нивото на течността за чистачки :hello: .Иначе аз бих поръчал Едишън оборудване.Това Монте Карло е само брони и прагове(и то липчета) и ниво Амбишън,което си е базовица.Но всеки си преценя сам.Успех и да се похвалиш :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ходих днес в Пловдив и покарах малко. Таванът в Монте Карло ми е малко близко отгоре, така че няма да е тя. Казаха ми да не се харча за адаптивен круиз контрол, не е полезен в български условия, както и за спирането в града под 30, защото дава грешки чат пат. Оставам на вариант едишън с ръчна скоростна кутия и бензин 110 коня. Ще поръчвам задната камера, пръскачки за фаровете и подгряване на дюзите на чистачките. Имаше много хора днес и не можаха да ми направят лизинг план, ама взех визитка и ще отида другата седмица да видим какъв срок ще дадат за доставка. Цветът ще е светло син металик.

Редактирано от Iliap
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет :)

Аз конкретно да споделя за круиз контрола. С Ок 1 съм и си го монтирах допълнително. Не е адаптивен, но не е минал и ден в който да не му се изкефя :) Ползвам го дори в града, Но определено си заслужава според мен :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И тази има темпомат и ограничител на скоростта, но не е адаптивен. За адаптивен круиз контрол се доплаща 1400 лв, включва различни радари в бронята, мерят разстоянието до предната кола, намалява докато се махне и после пак сама си ускорява. С нормалния темпомат натискаш спирачка и после пак буташ лоста, поне така разбрах аз.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поздравления за избора и цвета.Поръчай си и 16-ки черни джанти и си почти Монте Карло,но с доста повече екстри.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Автоматичните фарове или чисталки също бяха екстра, която се доплаща. Само споделям да не се чудиш после, защо я няма :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...Мога да кажа , че камерата зависи от стила на паркиране, но според мен си e чиста и до голяма степен безсмислена глезотия. Предната кола ми беше с камера (без парктроник) , сега съм с парктроник (без камера) - определено паркирам 2 пъти по-бързо сега. Аз лично паркирам по огледала и камерата само ми отнемаше от вниманието за да следя и нея освен огледалата, много по лесно е да ти пипка. А сегашните Оригинални парктроници (не говоря за китайските по 30лв) са доста прецизни. Като се замисля за 5 години да е имало макс 1 случай в който да е свършила повече работа от парктроника. Не е нищо друго освен глезотия с която да се хвалиш пред хората без камера :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

..Мога да кажа , че камерата зависи от стила на паркиране

Много точно казано!Аз паркирам винаги назад и винаги тръгвам напред и така съм научил и жена ми.Основно тя кара колата с камерата,но и на мен ми се случва,защото я обичам тази кола.След нея като седна в Съби и като включа задна инстинктивно поглеждам в "кастафоня".

Нека колегата си прецени доколко му е нужна!Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 4 седмици по-късно...

Ние поръчахме Фабиа комби, но забравих за разделителната мрежа. Възможно ли е в последствие да се закупи и сложи?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей Колега!

Пуснах ти лично съобщение с някои данни за опциите, които съм избрал. Готов съм да отговарям на конкретните ти въпроси относно модела, тъй като за разлика от колегите, които говорят по принцип и леко наизуст, аз имам горещи и директни впечатления относно нивото на оборудване, опции които трябва да се добавят, а на мен не ми стигнаха парите за да е фул всичко по нея.
Аз си поръчах Фабия с ниво на оборудване Монте Карло и от месец съм негов горд собственик, и до днес вече му навъртях към 1200 км в градски и извънградски условия, имам първи впечатления и подготвям едно ревю за колата. В раздела за фото снимки от последната среща пред НИМ в София има снимки на моето Монте Карло, моите тепърва ще ги качвам (до тук имам към 90 снимки без последните за ревюто).

Сега искам да направя няколко реплики подред на изказванията на колегите:

- на колегата igeorgiev82 ще кажа, че Монте Карлото не е само "е само брони и прагове(и то липчета)", но те дават на дизайна на автомобила спортния дух и ускорение на автомобилите, състезаващи се в легендарното рали по улиците на Кралство Монако. Аз избрах моето Монте Карло в червеният цвят на Шкода (Корида ред), което в комбинация с черните брони и спойлери дава един много спортен външен вид на автомобила. Другите цветове не ми харесаха като избор ако ще се поръчва Фабията във варианта Монте Карло;

- на колегата NightWalkeR ще кажа че задната камера не е глезотия, а доста необходим аксесоар в градски условия, особено като е в комбинация със задните парктроници. Първите 2-3 дни по инстинкт и инерция като паркирах назад гледах все в огледалата на колата и пищящия звук на задните парктроници и картината на дипслея на Амундсена ми идваха малко в повече, докарвайки известен стрес и радвоение на вниманието, но после свикнах.
Донякъде не ми стигнаха парите или по скоро не отчетох ползата и от предните парктроници при движение в градски условия, но като оправдание ще кажа, че до Шкодата не съм карал кола с парктроници! (лека грешка)
Голям плюс когато се поръчва нова Шкода и особено такава с по спортен характер са две опции: навигационна система AMUNDSEN + Bluetooth + Apple connectivity + Škoda Surround с 6 високоговорителя (за автомобили с панорамен покрив). При мен тя излезе без пари, защото се вместваше в 5% отстъпка за модела, обявена от Еуратек когато я поръчвах колата в началото на септември. А другата опция е Smartgate-а - тази опция ти позволява да осъществиш реална връзка между смартфона ти и Шкодата, и да следиш в реално време, а и след това параметри от работата на автомобила като моментен и среден разход на гориво, изминат път, средна скорост, текуща предавка и % на ефективност. И поне 12 приложения на Шкода от андроид маркета като например "Skoda Drive", който дава споменатите преди малко данни в реално време.
Нещо което направих докато беше време е да сменя на моето Карло базовите 16" джанти за нивото на оборудване с уникални черни джанти 17", които още повече засилват спортната визия на Шкодата ми (автомобила си идва с летни гуми независимо от сезона). В моят случай корекции можех да направя по избраното ниво на оборудване до 3 седмици от седмицата за която е предвидена за сглобяване Шкодата на конвейра. Не ми стигнаха парите за адаптивния темпомат, но избрах: спортното окачване, ННС системата за потегляне по наклон,  фабричната алармаена инсталация с дистанционно управление вградено в ключа, навигацията, подгряването на дюзите на стъкломиячната уредба, и горещо препоръчвам за избиране като оборудване е монтажа на климатроник, имащ много полезния датчик за влажност в купето, секретните болтове на колелата и т.н. Непрепоръчвам и аз системата Кеси за безконтактно палене на двигателя.
В моят случай избрах 1,2 TSI бензинов двигател, 6М скорости, 110 коня придружени от турбина. По мое искане монтираха срещу 140 лв. в багажника на Карлото една опция характерна за комбитата 12V изход в багажника - подходяща както за хладилните кутии пълни с бира през лятото, а също и за скрито зареждане на смартфона в багажника под щората. Избрах също и плановия пакет за 5г. сервизна поддръжка на автомобила, с включени всички разходи по филтри, масла и труд. И воден от печалния в известен смисъл опит с предишната кола едно 15 годишно Баварско комби -  15" стоманени джанти и зимни гуми 185/60/15 Континентал TS860.
Чехите казаха че съм луд и няма да монитрат на моето Монте Карло любимият ми "Пернишки парктроник" - теглич, защото трябвало да режат задния аеродинамичен спойлер, и така си останах без осъществената си мечта.

Това е за сега, можеш да ми пишеш на лични съобщения за още подробности?

Редактирано от Vinci74
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ние поръчахме Фабиа комби, но забравих за разделителната мрежа. Възможно ли е в последствие да се закупи и сложи?

Трябва да провериш при дилъра при който си поръчал автомобила си, дали и за коя седмица е заложена в програмата на завода твоята Шкода за сглобяване? В моят случай три седмици преди началният ден от седмицата за сглобяване можеха да се правят промени в избраните опции оборудване, трябва да провериш и навреме да добавиш (не да махаш!) оборудване. Имах такава мрежа на старото ми Баварско комби - мрежата има полезни характеристики и добър избор за едно комби като разделя пътническия салон и багажа.

Редактирано от Vinci74
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Vinci74, само слушаме/четем за Монте Карло темата, пускай я пък после ще допълваш със снимки и информация ;)

Почвай да мислиш и за засилване, на тази визия и трябват коне и 110 не стигат, но това ще го обсъждаме в THE темата :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Току що прочетох 1страница с най-безмисленото съдържание EVER! Vinci ли си, какъв си там - ти определено не си в час! Представям си на ЛС, ако сбърка някой да ти поиска мнение, що спам ще отнесе, не че не го получават и така! Някои хора не трябва да си изпускате хапчетата!

Редактирано от b3lq7a
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Току що прочетох 1страница с най-безмисленото съдържание EVER! Vinci ли си, какъв си там - ти определено не си в час! Представям си на ЛС, ако сбърка някой да ти поиска мнение, що спам ще отнесе, не че не го получават и така! Някои хора не трябва да си изпускате хапчетата!

Проблемът ти колега, че ти си си изпуснал твоите хапчета и си се заял с мене още от вторият ми ден в клуба! То не беше плюене по мен за качеството на снимките от срещите, които качвам, то не беше плюене за Канона с който снимам, за Фабията ми дето съм я избрал във варианта Монте Карло няма да говорим там тотално си се омазал. Не разбирам какъв ти е проблема с мен, не случайно съм те блокирал! То бива хейтване и злоба, но като твоята друже не съм виждал, поне по празниците спри да плюеш по хората. И понеже хората няма как да ти четат простотиите в личните съобщения до мен, аз ги пазя за любопитните.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Vinci74, само слушаме/четем за Монте Карло темата, пускай я пък после ще допълваш със снимки и информация ;)

Почвай да мислиш и за засилване, на тази визия и трябват коне и 110 не стигат, но това ще го обсъждаме в THE темата :D

Търпение Милене, търпение още повече че хубавите неща стават бавно. Събирам впечатления от поведението на автомобила, щракам и по някоя снимка докато намеря малко свободно време от работата и обгрижването на Шкодата. Обаче никъде не пише, че влизайки в клуба имаш задължителен срок за да направиш ревю на Шкодата си иначе ще бъдеш "линчуван" ако не го сториш. В моят случай съм дал обещание в отговор на молбата на поне няколко колеги от клуба да направя ревю, и ще си спазя обещанието, но не обичам да бързам или да ми дават зор както се казва. А за конете си прав друже, че са малко още повече в моят случай като се има в предвид, че слязох от Баварец (гръмналата му турбина при около 170 км/ч на магистралата, заедно с другите щети по двигателя ми излизаха златни) и тукашните 110 коня са малко и за мен. Повече ми се искаше да си взема спортното комби на октавията с 230те коня, но не стигнаха парите.

Редактирано от Vinci74
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе ей, снимащият с "японски гранатомет" "химическите спец части на не знам си коя държава", ползващ "тинкпад" лаптоп и каращ не Шкода, а някавко т.нар. "Карло", явно нередовния прием на медикаменти ти влияе зле на паметта! Аз бях една от първите ти "жертви" на писмен и безмислен дипсут, на ЛС, относно това какво да добавиш на фабията, и вслушвайки се в мойте думи ти си смени размера на гумите! Та помня колко голям професор и разбирач си, много добре! Отделно не аз, а ти се заяде с мен в тема от НИМ, където ясно написа - къде се бутам аз да снимам, като ти си имал некав апарат за снимки струваш 7х лв! В последствие аз и всички потребители успяхме да видим как снимаш и да се убедим, че от всяко дърво свирка не става. Да не говорим, че HHC e опция, която с ВАГ кабел се активира, без да се доплаща! Ти можеш само да повтаряш едно и също и нищо да не казваш, човека по-горе попита - може ли да добави някоя екстра, а не ти поиска автобиография и повторение на твоята история и точно същите неща ги пишеш за 10ти път в нашия форум! Отделно, кои точно чехи са ти се смяли и къде ти казаха че си бил луд, и как разбра всичкото това? Блясъчко фантастика! Съвсем не си в час... Милен отдавна ти каза, че целия форум е наясно, по неволя, с твоето "Карло" и битието ти! Аз сега добавям и старото ти БМВ, гръмналото турбо, какво си искал да си купиш пък какво си си взел и тн, безинтересни, и не по темата, за повечето(да не кажа всички) хора работи! До кога ще четем все едно и също от теб?

Редактирано от b3lq7a
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе ей, снимащият с "японски гранатомет" "химическите спец части на не знам си коя държава", ползващ "тинкпад" лаптоп и каращ не Шкода, а някавко т.нар. "Карло", явно нередовния прием на медикаменти ти влияе зле на паметта! Аз бях една от първите ти "жертви" на писмен и безмислен дипсут, на ЛС, относно това какво да добавиш на фабията, и вслушвайки се в мойте думи ти си смени размера на гумите! Та помня колко голям професор и разбирач си, много добре! Отделно не аз, а ти се заяде с мен в тема от НИМ, където ясно написа - къде се бутам аз да снимам, като ти си имал некав апарат за снимки струваш 7х лв! В последствие аз и всички потребители успяхме да видим как снимаш и да се убедим, че от всяко дърво свирка не става. Да не говорим, че HHC e опция, която с ВАГ кабел се активира, без да се доплаща! Ти можеш само да повтаряш едно и също и нищо да не казваш, човека по-горе попита - може ли да добави някоя екстра, а не ти поиска автобиография и повторение на твоята история и точно същите неща ги пишеш за 10ти път в нашия форум! Отделно, кои точно чехи са ти се смяли и къде ти казаха че си бил луд, и как разбра всичкото това? Блясъчко фантастика! Съвсем не си в час... Милен отдавна ти каза, че целия форум е наясно, по неволя, с твоето "Карло" и битието ти! Аз сега добавям и старото ти БМВ, гръмналото турбо, какво си искал да си купиш пък какво си си взел и тн, безинтересни, и не по темата, за повечето(да не кажа всички) хора работи! До кога ще четем все едно и също от теб?

Весели празници друже! :banger_2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Споредмен си сложипредни и задни паркинг сензори, томдаже и те не ти трябват за хечбека, но е кеф да ти пипка нещо. Аз лично съжалявам, че не поръчахмпръскачки на предните фарове.

За тази опция Милене и аз съжалявам, и за още една, две. Но както се казва мача е свирен, не че някои неща не могат да се добавят и сега, но ще е повечко пари от колкото докато нещата са още на ниво дадена поръчка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, мерси за съветите. След много мислене и сметки баща ми реши да ме изненада за Коледа и ми взел Октавия от наличните в София. Така че вече съм в клуба. Благодаря ви за съветите още веднъж.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, мерси за съветите. След много мислене и сметки баща ми реши да ме изненада за Коледа и ми взел Октавия от наличните в София. Така че вече съм в клуба. Благодаря ви за съветите още веднъж.

Честита Коледа Колега!

Желая ти много безаварийни километри и много кеф с Шкодата. Ще разправяш като я покараш какви са ти впечатленията.  :plate_skoda:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито, колега .. минал си в доста по -горен клас кола.. със здраве да си я караш. Сподели малко повече , с каква моторизация е шкодилака , ниво на оборудване и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Създай нов...

Важна информация.

За да използвате този форум, трябва да се съгласите с нашата Политика за лични данни. Трябва да се съгласите и с използването на бисквитки (cookies), които помагат за пълната фунционалност на форума. Може да настроите през вашия браузър кои бисквитки искате да се използват. С натискане на бутон "Потвърди" удостоверявате съгласието си с нашата Политика за лични данни и използването на бисквитки.